Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Ervaring wint van talent tijdens Harlinger Masters 2022

13-06-2022

HARLINGEN - In de bespiegelingen vooraf werden de meeste kansen op het Harlinger Golfkampioenschap toegedicht aan de talentvolle nieuwe golfers.

Met hun nog relatief hoge handicap werden zij in staat geacht de meeste wedstrijdpunten te scoren en daarmee konden ze het de meer ervaren golfers wel eens heel lastig gaan maken. Misschien komt dat ook nog, maar tijdens de editie van 2022 wist de routine en ervaring het toch nog weer te winnen van het aanstormende talent. Het heeft er daarbij alle schijn van dat dit met name voortkomt uit het gebrek aan wedstrijdervaring bij de nieuwe golfers. Onder vrijblijvende omstandigheden golfen en werken aan je handicap is toch heel anders dan de test doorstaan tijdens een echte wedstrijd, laat staan een prestigieus kampioenschap als de Harlingen Masters.

Want prestigieus is de Harlingen Masters zeker. Wat het Lanenkaatsen is voor Harlinger kaatsers, is de Masters voor Harlinger golfers. Het kampioenschap leeft enorm, getuige ook het prachtige deelnemersveld van maar liefst 60 zeer enthousiaste golfers. Het toernooi is zelfs uitgegroeid tot één van de hoogtepunten op de jaarlijkse golfagenda van de Leeuwarder golfbaan De Groene Ster. Een baan overigens die er dankzij de regen van de afgelopen weken inmiddels weer prima bij ligt, ook al maakte de druilerige regen gedurende het eerste uur van de wedstrijd het spelen van ballen die buiten de fairway waren beland best lastig. Het hoort bij een echte golftest, zullen we dan maar zeggen.
Maar belangrijker dan de test, was vooral het enorme enthousiasme waarmee eenieder meedeed en genoot van de wedstrijd, de nazit en het afsluitende diner met prijsuitreiking in het clubhuis.
 

Master Golfer

De strijd om de begeerde titel in de Masterklasse bleek een razend spannende, met maar liefst 5 spelers heel dicht bij elkaar. De nummers 1 en 2 van vorig jaar, Johannes Woudstra en Wim de Keijzer misten op slechts één slag het podium, dat ex-aequo werd bezet door 3 spelers met elk 32 punten. Het reglement van de Harlingen Masters voorzag in een oplossing voor deze situatie, waarbij dan de speler met het minste aantal slagen over alle 18 holes als winnaar wordt uitgeroepen.


Zoals reeds aangehaald, behoren al deze drie deelnemers tot de routiniers met de als derde geëindigde Frank Monfils misschien nog wel als beste voorbeeld. Met 32 punten en 92 slagen bruto oogstte Frank ieders bewondering. Anne Bergsma legde beslag op de tweede plaats, eveneens dus met 32 punten, maar met 90 slagen totaal. En dat waren er 4 meer dan de glorieuze winnaar Jan Reier Arends, die dus slechts 86 slagen nodig had om alle 18 holes te bedwingen. Met deze prestatie evenaarde Jan Reier zijn prestatie uit 2017 toen hij ook al eens als winnaar was gekroond.

 

De top tien in deze categorie lage handicappers:

1. Jan Reier Arends 32 punten (86 slagen)
2. Anne Bergsma 32 (90)
3. Frank Monfils 32 (92)
4. Johannes Woudstra 31 (85)
5. Wim de Keijzer 31 (91)
6. Peter Wijbenga 29
7. Bart Mesken  28
8. John Grotenboer 27 (97)
9. Lieuwe Hoitinga 27 (99)
10. Wim Kroon 27 (100)

Talent Golfer

Ook in de categorie hogere handicappers won routine en ervaring het overduidelijk van talent. In oudgediende Jetze Pascal kreeg ook deze categorie een glorieuze winnaar. En dat niet alleen vanwege zijn prestatie op deze dag, maar ook mede vanwege zijn comeback als sportman na een voor hem en zijn echtgenote bijzonder zware tijd en strijd tijdens de Covid pandemie. Respect en applaus was zijn deel!


Titelverdediger Arend van der Maas haalde nog wel de top tien, maar kwam toch enkele puntjes tekort voor het podium, waarop Erno Leguijt met 27 punten beslag legde op het zilver en Sjaak Smeding genoegen nam met brons na zijn ronde van 25 punten.

 

De top tien in deze klasse:

1. Jetze Pascal 32
2. Erno Leguijt  27
3. Sjaak Smeding 25
4. Marijke Moralee 24
5. Jacob Roorda  23 (111)
6. Feico Smeding 23 (112)
7. Tjeerd v.d. Meulen 22 (110)
8. Arend v.d. Maas 22 (113)
9. Gerard Jorna 22 (127)
10. IJsbrugt Feenstra 21 (116)
10. Jeannet Haagsma 21 (121)


Extra prijzen

Naast het algeheel kampioenschap waren er ook nog extra prijzen te verdienen. Meest in het oog springend is daarbij de Wilfred Boers aanmoedigingsprijs, waarmee het gedachtengoed van de in 2020 overleden mede-initiator in de organisatiegroep van deze Masters in stand wordt gehouden: stimuleer en enthousiasmeer nieuwe golfers om mee te doen en zich thuis te gaan voelen op de golfbaan. Dit jaar werd deze stimuleringsprijs in de wacht gesleept door oud-burgemeester Roel Sluiter die na lange aarzeling toch de stoute schoenen had aangetrokken en zich heldhaftig door de 18 holes heensloeg.


Verder werden er extra prijzen verdeeld op een aantal holes, waarbij de deelnemer met het beste resultaat een fles Bubbels en een bloemetje verdiende:
Neary Hole 6:    Jetze Pascal
Neary Hole 14:  Frank Monfils
Leary Hole 2:     Arie Drees
Leary Hole 16:   Ief Hiel

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Paul Schoute die met gepaste Harlinger trots ook deelgenoot was van het gezang dat deelnemer Frans Hoekstra inzette met het ten gehore brengen van het Harlinger volkslied “Mooie Stad aan het Wad”. Het werd uit volle borst meegezongen door alle aanwezigen, niet in het minst tot verbazing en ook wel bewondering door de aanwezige vertegenwoordigers van de golfclub. Zoiets maken ze daar niet vaak mee. Het eindigde nog net niet in een hossende “van-links-naar-rechts”-menigte. Wel bleef het nog lang gezellig op De Groene Ster.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fit worden op het strand

13-06-2022

HARLINGEN - De sportcontrainer staat weer op het strand van Harlingen.

Maatregelen voor Tall Ships Races 2022

13-06-2022

HARLINGEN - De Tall Ships Races 2022 komen bijna in Harlingen.

Fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd

13-06-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 zal a.s. zondag in de return van de finale van de play-offs een achterstand op de Wilper Boys goed moeten maken.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns