De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Erik Alkema wint Midfondvlucht vanuit Rethel

27-06-2021

HARLINGEN - Het was alweer de vierde Midfondvlucht van dit seizoen 2021 waarvoor donderdag 24 juni de duiven werden ingekorfd, voor de vlucht op zaterdag vanuit Reims op 450 km.

Ook deze keer ging het mis met de lossing zoals al een aantal weken gebeurt. Nu er vanwege het slechte weer niet op zaterdag gelost kon worden en niet uitgeweken werd naar de zondag. Dus werden de duiven op vrijdag gebracht naar Rethel op ca. 415 km vanaf Harlingen. Daar werd vrijdag om 10.00 uur gelost met redelijk vliegweer, maar toch werd het een onregelmatige thuiskomst. Op het Wad en Terschelling was het mistig en zware bewolking met motregen dus werd het dubbel zwaar voor de duiven van Gorrie en Fred. Daardoor was de prestatie des te groter met 5 prijsduiven.

 

De 076 van Erik Alkema meldde zich om 14.32 uur als eerste terug in Harlingen met een snelheid van 1508 meter per minuut daarmee een 5e plaats in het ACG Samenspel A1 van 1190 duiven en een 6e in Kuststrook van 1023 duiven.

 

Tweede was de 250 van Jan Hoogland met een snelheid van 1506 m.p.m en 7e in het ACG en 8e in de kuststrook. De 135 van Klaas van de Kuur werd met een snelheid van 1483 derde, 12e in het ACG en 13e in de KuststrookDe luxeprijs werd deze week gewonnen door Lykle Bokma.     

 

Zaterdag a.s. is er een Fondvlucht en een opleer trainingvlucht voor Jonge-Duiven. De Midfond duiven hebben een weekje rust. De vleesprijzen werden deze week gewonnen door Lykle Bokma, Erik Alkema, Henk Schreuder en Fred Fiege (Terschelling).

 

De uitslag (met tussen haakjes het aantal ingezette duiven):

Erik Alkema (10)   1.5.12.16.17.22.26.29.

Jan Hoogland (10) 3.13.25.27.43.

Klaas van der Kuur (6) 3.46.53.

Age Zijlstra (15) 4.10.14.15.18.20.36.41.42.45.

Henk Schreuder (15) 6.23.32.37.47.52.

Lykle Bokma (16) 7.9.11.21.24.33.35.39.44.

Sjoerd & Rutger Zwart (9) 8.19.30.40.48.49.50. 

G. Lambregts Terschelling (12) 28.

F. Fiege Terschelling (10) 31.34.38.51.

 

Harlingenboeit.nl blijft de leiding behouden in de Midfond Sponsor Competitie

Ook werd vrijdag de vierde Midfond sponsor competitie vlucht vervlogen, waar Harlingenboeit.nl de leiding in behield met twee nieuwe kandidaten in de top drie: Smit Beheer en Verhuur Vlieland op twee en Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling op drie.

 

In deze competitie vliegen de leden van Ons - Genoegen met hun duiven voor de diverse bedrijven om het kampioenschap in de Vitesse, Midfond, Fond, Jonge-Duiven, Natour en tenslotte om het algehele kampioenschap van Harlingen waar Café Tuinzicht de beker in moet verdedigen.

 

De nieuwe stand is:

1 Harlingenboeit.nl 

2 Smit Beheer en Verhuur Vlieland

3 Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling

4 Roxa Duurzaam Advies 

5 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat

6 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688

7 Nauta’s Schildersbedrijf 

8 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats

9 Copini brillen en Contactlenzen

10 Grafisch Centrum Harlingen  

11 Bierma voor al uw bestrating

12 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen 

13 Hotel Zeezicht Vlieland

14 Bouwbedrijf Bruinsma BV 

15 Harlinger Courant/Flevodruk

16 Slagerij Remco Wouda op de Spekmarkt

 

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

27-06-2021

HARLINGEN - Onlangs zijn we een dagje met de Fotoclub Kimswerd op stap geweest.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok