RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Erik Alkema wint Midfondvlucht vanuit Rethel

27-06-2021

HARLINGEN - Het was alweer de vierde Midfondvlucht van dit seizoen 2021 waarvoor donderdag 24 juni de duiven werden ingekorfd, voor de vlucht op zaterdag vanuit Reims op 450 km.

Ook deze keer ging het mis met de lossing zoals al een aantal weken gebeurt. Nu er vanwege het slechte weer niet op zaterdag gelost kon worden en niet uitgeweken werd naar de zondag. Dus werden de duiven op vrijdag gebracht naar Rethel op ca. 415 km vanaf Harlingen. Daar werd vrijdag om 10.00 uur gelost met redelijk vliegweer, maar toch werd het een onregelmatige thuiskomst. Op het Wad en Terschelling was het mistig en zware bewolking met motregen dus werd het dubbel zwaar voor de duiven van Gorrie en Fred. Daardoor was de prestatie des te groter met 5 prijsduiven.

 

De 076 van Erik Alkema meldde zich om 14.32 uur als eerste terug in Harlingen met een snelheid van 1508 meter per minuut daarmee een 5e plaats in het ACG Samenspel A1 van 1190 duiven en een 6e in Kuststrook van 1023 duiven.

 

Tweede was de 250 van Jan Hoogland met een snelheid van 1506 m.p.m en 7e in het ACG en 8e in de kuststrook. De 135 van Klaas van de Kuur werd met een snelheid van 1483 derde, 12e in het ACG en 13e in de KuststrookDe luxeprijs werd deze week gewonnen door Lykle Bokma.     

 

Zaterdag a.s. is er een Fondvlucht en een opleer trainingvlucht voor Jonge-Duiven. De Midfond duiven hebben een weekje rust. De vleesprijzen werden deze week gewonnen door Lykle Bokma, Erik Alkema, Henk Schreuder en Fred Fiege (Terschelling).

 

De uitslag (met tussen haakjes het aantal ingezette duiven):

Erik Alkema (10)   1.5.12.16.17.22.26.29.

Jan Hoogland (10) 3.13.25.27.43.

Klaas van der Kuur (6) 3.46.53.

Age Zijlstra (15) 4.10.14.15.18.20.36.41.42.45.

Henk Schreuder (15) 6.23.32.37.47.52.

Lykle Bokma (16) 7.9.11.21.24.33.35.39.44.

Sjoerd & Rutger Zwart (9) 8.19.30.40.48.49.50. 

G. Lambregts Terschelling (12) 28.

F. Fiege Terschelling (10) 31.34.38.51.

 

Harlingenboeit.nl blijft de leiding behouden in de Midfond Sponsor Competitie

Ook werd vrijdag de vierde Midfond sponsor competitie vlucht vervlogen, waar Harlingenboeit.nl de leiding in behield met twee nieuwe kandidaten in de top drie: Smit Beheer en Verhuur Vlieland op twee en Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling op drie.

 

In deze competitie vliegen de leden van Ons - Genoegen met hun duiven voor de diverse bedrijven om het kampioenschap in de Vitesse, Midfond, Fond, Jonge-Duiven, Natour en tenslotte om het algehele kampioenschap van Harlingen waar Café Tuinzicht de beker in moet verdedigen.

 

De nieuwe stand is:

1 Harlingenboeit.nl 

2 Smit Beheer en Verhuur Vlieland

3 Visser Afvalinzameling, Transport en Recycling

4 Roxa Duurzaam Advies 

5 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat

6 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688

7 Nauta’s Schildersbedrijf 

8 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats

9 Copini brillen en Contactlenzen

10 Grafisch Centrum Harlingen  

11 Bierma voor al uw bestrating

12 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen 

13 Hotel Zeezicht Vlieland

14 Bouwbedrijf Bruinsma BV 

15 Harlinger Courant/Flevodruk

16 Slagerij Remco Wouda op de Spekmarkt

 

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

27-06-2021

HARLINGEN - Onlangs zijn we een dagje met de Fotoclub Kimswerd op stap geweest.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12