Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Er wordt weer volop gebouwd in Harlingen

03-03-2018

HARLINGEN - Als je door Harlingen rijdt, fietst of loopt kan het je niet zijn ontgaan; er wordt volop aan de stad gebouwd!

En niet alleen is dat in het straatbeeld te zien, ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bevestigde dit in haar cijfers. De afgelopen 3 jaren werden maar liefst 140 woningen aan Harlingen toegevoegd. En door de aantrekkende woningmarkt en prima gemeentelijk beleid worden dit de komende jaren alleen maar meer!

 

Hoewel de Gemeente Harlingen zelf geen woningen bouwt, speelt zij hierin wel een belangrijke rol. Een goed volkshuisvestingsbeleid zorgt ervoor, dat de juiste woningen worden gebouwd voor de juiste doelgroep. Voor nu en in de toekomst. Met de invoering van de Woningwet 2015 heeft de gemeente bovendien goede instrumenten om dit gedaan te krijgen. Zo maakt de gemeente ieder jaar afspraken met woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars. Daarnaast willen we kwalitatieve goede woningen die passen in de directe omgeving.

 

Mooie voorbeelden hiervan zijn de woningen langs de Havenweg en het appartementencomplex De Helling. Deze woningen passen perfect in het straatbeeld. Met de bouw van De Helling werd bovendien voorzien in de (verwachte) toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen voor senioren. En met de in 2018/2019 geplande woningen op het Dukdalfterrein en langs de Steenhouwersstraat, wordt dit braakliggende gebied -wat wij eerder een 'rotte kies' noemden- eindelijk ingevuld.

 

Ook in Ludinga komt de woningbouw weer volop op gang. Enerzijds doordat de woningmarkt weer aantrekt. Anderzijds omdat jarenlange conflicten met de projectontwikkelaar naar de achtergrond belanden. Deze conflicten zijn naar onze mening in niemands belang; niet in die van de gemeente, niet in die van de projectontwikkelaar en al helemaal niet in woningzoekenden. Tijd om met elkaar samen te werken!

 

Momenteel is De Bouwvereniging druk bezig met het realiseren van ruim 100 appartementen en eengezinswoningen op het voormalige azc-terrein in Plan Zuid. Ook vervangt zij oude woningen in het Oosterpark voor duurzame nul-op-de-meter woningen. De laatste worden bovendien gerealiseerd met behulp van 'social return'; de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Woningbouw is daarmee meer dan alleen beton en stenen!

 

Harlinger Belang is trots op dit alles! Met alom krimpende bewonersaantallen, slaagt de Gemeente Harlingen er in om een aantrekkelijke woongemeente te zijn. Met het op peil houden van het inwoneraantal kunnen we ons rijke voorzieningenniveau in stand te houden. Als het aan Harlinger Belang ligt, gaan we de komende jaren door met ons werk! Wij willen iedereen een passende, betaalbare woning bieden. Zo pleiten we voor meer betaalbare en duurzame huur- en koopwoningen voor jongeren en senioren.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Vingino Eyewear bij Copini Opticiëns: modisch, stoer en eigenzinnig!

03-03-2018

HARLINGEN - Het merk Vingino richt zich speciaal op kinderen met hun ruime collectie trendy kinderbrillen.

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

03-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: kandidaat Frits Switynk, nummer 7 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12