De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Er wordt weer getraind bij HMHC!

30-04-2020

HARLINGEN - De afgelopen week is hard gewerkt aan een opstartplan om hockey voor de jeugd van HMHC weer mogelijk te maken.

Woensdagmiddag was het zover, de jongste jeugd kon het veld weer op. Enigszins onwennig, misschien wel door alle extra maatregelen rond het veld, maar het belangrijkste is dat ze weer met vriendjes en vriendinnetjes het veld op kunnen. Vanaf woensdag trainen alle jeugdteams weer, rekening houdend met de voorschriften van de gemeente en het RIVM.

 

Opstartplan

Vorige week dinsdag hebben we van minister-president Rutte kunnen horen hoe we de komende tijd verder gaan in de anderhalve-meter-samenleving. Veel maatregelen blijven van kracht in deze spannende tijd, maar er was ook een lichtpunt: de jeugd mag weer gaan sporten! Weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar het belangrijkste is dat de jeugd het hockeyveld weer op kan. Lekker buiten sporten, na zo’n lange tijd thuis naar school gaan, veel binnen blijven en weinig contacten met vrienden en vriendinnen.

Het bestuur, de technische commissie en de hoofdtrainers van HMHC hebben in zeer korte tijd een Opstartplan geschreven en op het complex de nodige veiligheidsmaatregelen georganiseerd. HMHC houdt rekening met de regels en voorwaarden van de gemeente, het RIVM, NOC*NSF en de KNHB. De Gemeente Harlingen heeft de regie op het weer starten en zij kwamen deze week met een snelle en positieve reactie. We kunnen dus weer beginnen!

 

In het opstartplan, dat voor iedereen te lezen is op de website www.harlingermhc.nl, wordt uitgegaan van de door de overheid genoemde twee groepen en de benodigde maatregelen: tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 18 jaar. In het plan wordt uiteraard ook rekening gehouden met leden, ouders en vrijwilligers die misschien niet direct weer willen beginnen met sporten in groepsverband.

Veel zal voorlopig nog niet mogen, onder meer: het clubhuis blijft gesloten, geen besprekingen, geen gebruik van toiletten en douches, rechtstreeks weer naar huis na afloop, geen groepen ouders langs de velden. Bij de oudere jeugd moet ook bij het trainen voldoende afstand in acht worden genomen. En gebruik je gezonde verstand: als je je ziek voelt, kom je niet trainen. Maar het belangrijkste: er kan weer buiten worden gesport. Gezondheid en veiligheid staan daarbij uiteraard voorop!

 

Na twee weken zullen het bestuur en de technische commissie evalueren hoe het opstartplan in de praktijk werkt. Reacties van leden hierop ontvangen we graag. Daarna zal zo nodig het plan worden aangepast, in overleg met gemeente Harlingen.

 

Planning en invulling van de trainingen

De technische commissie en hoofdtrainers hebben intussen een schema gemaakt voor alle teams. In eerste instantie begint ieder team met een keer in de week trainen, zodat de teams in kleine groepjes op gepaste afstand kunnen trainen. De leden hebben dit schema al ontvangen en dit is ook terug te vinden op de site van HMHC.

Voor de invulling van de trainingen zijn intussen creatieve ideeën ontwikkeld door de hoofdtrainers om toch een afwisselend programma aan te kunnen bieden, passend bij de maatregelen.

 

Hockeycompetitie start pas weer na de zomer

Wedstrijden zitten er dit seizoen niet meer in, de KNHB heeft besloten om de competities niet meer te starten voor de zomervakantie. Na de zomer ontstaat er dan een nieuwe situatie, waarbij weer nieuwe team- en poule-indelingen worden gemaakt. Intussen is de technische commissie van HMHC gestart met de voorbereidingen hiervan, net als in gewone seizoenen. Dus wil je komen hockeyen, je bent van harte welkom!

 

Ook hockey voor niet-leden

In de toespraak van minister-president Mark Rutte noemde hij het belang van sporten voor álle kinderen. HMHC ondersteunt dat van harte, al eerder werd het Harlinger Sportakkoord getekend. Onderdeel van het opstartplan zal zijn dat we onderzoeken, in samenwerking met de gemeente en andere sportverenigingen, wat HMHC binnenkort kan aanbieden aan niet-leden.

HMHC verzorgt al regelmatig clinics voor basisscholen en middelbare scholen in Harlingen en omgeving en bij sommige scholen zit hockey in het gewone programma. Natuurlijk kan er, net als in gewone situaties, meegetraind worden als proeflid. Dit echter na aanmelding op de website, waarna je gewoon een paar keer gratis mee kan komen trainen.

 

Help je cluppie!

Sportverenigingen in Nederland hebben het momenteel niet gemakkelijk. Een deel van de inkomsten is weggevallen of onzeker. Gelukkig kan HMHC gebruik maken van een aantal regelingen van de overheid en hebben we in overleg met de gemeente opschorting gekregen van de huur van de velden. Daarmee kunnen we alvast een deel van de kosten betalen. HMHC kan echter alle steun gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door een voorraad van de kantine te kopen of een speciale ‘Help je cluppie’ trui of T-shirt te bestellen, waarvan de opbrengsten naar de club gaan. Zie hiervoor de website www.Harlingermhc.nl of www.helpjecluppie.nl.

 

 

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuw bij Omroep RSH: 4US BENGO!

30-04-2020

HARLINGEN - Of je nou 80 bent of 30, iedereen is in deze tijden van corona wel in voor een beetje vertier!

Wat een genot weer actie op de velden!

30-04-2020

HARLINGEN - Eindelijk kon er weer gevoetbald worden op onze velden.

Jeugdafdeling Zeerobben start weer op

30-04-2020

HARLINGEN - De kinderen hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Broodje Nuchter Broodje Nuchter Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter