Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Enquête mobiliteitsvisie gemeente Harlingen

07-05-2019

HARLINGEN - De gemeente Harlingen actualiseert haar visie op mobiliteit en daar hebben wij ook u voor nodig!

Enquête mobiliteitsvisie gemeente Harlingen Foto: Joachim de Ruijter

Mobiliteitsvisie

Eind 2011 is het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) door de gemeenteraad vastgesteld. In het GVVP is het beleid vastgelegd ten aanzien van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de gemeente Harlingen. In het plan lag de focus op de ombouw van de N31 en de projecten die daarmee samenhingen. Inmiddels is de ombouw van de traverse klaar en zijn ook de samenhangende projecten grotendeels gereed. Daarom is het tijd voor een vernieuwing van het mobiliteitsbeleid dat straks onderdeel kan zijn van de omgevingsvisie, die de komende jaren door de gemeente wordt opgesteld. Maar er is meer. Naast het GVVP heeft de gemeente Harlingen ook een Nota Parkeerbeleid. Ook dit beleid wordt bij het ontwikkelen van de mobiliteitsvisie opnieuw tegen het licht gehouden. Aan het eind van het proces heeft de gemeente Harlingen straks een toekomstbestendige visie op verkeer, vervoer en parkeren.

 

Een interactief proces

Samen willen wij met u aan de slag met het opstellen van deze toekomstbestendige mobiliteitsvisie. Hoe ervaart u de huidige verkeerssituatie? Wat gaat er goed, wat kan er beter? Op basis van uw inbreng gaan we aan de slag met de verdere uitwerking van de mobiliteitsvisie.

 

Wat gaan we doen

  • De eerste stap in dit traject is een enquête. Deze kunt u invullen tot en met vrijdag 17 mei 2019.

  • De tweede stap is een informatieavond, waarbij we de belangrijkste conclusies met u delen en verder gaan met de ontwikkeling van de mobiliteitsvisie. Deze avond staat gepland op: 11 juni 2019.

  • De derde stap is de ontwikkeling van de visie, dit gaan we doen in de periode juli- september.

  • De vierde stap is een tweede bewonersbijeenkomst- deze vindt waarschijnlijk plaats in september/oktober.

  • Daarna gaan wij over tot het opstellen van een definitief mobiliteitsplan, waarna dit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad van Harlingen.

 

Deelnemen aan de enquête

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan de enquête. De enquête is digitaal in te vullen via onderstaande link. Het is ook mogelijk om de enquêtes op papier in te vullen. Bij de informatiebalie  in het Stadhuis liggen papieren exemplaren. Wilt u graag samen met een medewerker van de gemeente de vragenlijst invullen, dan kunt u contact met ons opnemen via mobiliteitsvisie@harlingen.nl

 

Neem deel aan de enquête

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nieuwe trainer voor V&K-Stenen Man

07-05-2019

HARLINGEN - Elbrich de Haan is met ingang van deze week de nieuwe trainster voor alle gymgroepen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

07-05-2019

HARLINGEN - Bijna alle teams waren afgelopen weekend op het voetbalveld te vinden.

Gemeente Harlingen: Vacature medewerker Technische Dienst

07-05-2019

HARLINGEN - Voor het team Reiniging, Tractie en Onderhoud (RTO) is de gemeente Harlingen op zoek naar een: Medewerker Technische Dienst voor 36 uur per week.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns