Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Enquête Hoe ziet Harlingen er in 2040 uit door dik 700 personen ingevuld

14-10-2021

HARLINGEN - De vragenlijst over de omgevingsvisie is door meer dan 700 personen ingevuld.

Deze vragenlijst is in juni en juli van dit jaar door gemeente Harlingen uitgezet. Met de vragenlijst “Hoe ziet Harlingen er in 2040 uit?” haalden we de ideeën van inwoners en andere belangstellenden op over de toekomst van gemeente Harlingen.
 

Gezellige havenstad en trots op zelfstandigheid

Van de 705 personen die de vragenlijst invulden, waren 683 personen inwoner van gemeente Harlingen. Wethouder Erik de Groot: “We zijn heel blij dat de vragenlijst zo goed is ingevuld. We hebben daardoor heel veel waardevolle informatie op kunnen halen. Niet alleen over wat onze inwoners in de toekomst graag anders of beter zien, maar ook wat ze nu al goed vinden gaan en waar ze trots op zijn.” De inwoners van gemeente Harlingen zijn over het algemeen tevreden over de gemeente. Inwoners omschrijven de gemeente als 'havenstad', 'gezellig' en 'thuis'. Dat Harlingen een gezellige havenstad is, wordt ook door deelnemers van buiten Harlingen erkend. Inwoners zijn trots op de haven, de ligging aan zee en de binnenstad. Daarnaast zijn ze trots op de zelfstandigheid van de gemeente.
 

Betrokkenheid inwoners is hoog

Dat de onderwerpen uit de omgevingsvisie spelen bij de inwoners is duidelijk. Van de meer dan 700 personen die de vragenlijst invulden, wil meer dan kwart graag meepraten over de omgevingsvisie. Bij voorkeur via een (online) enquête of een bewonersbijeenkomst. Ongeveer twee derde van de deelnemers blijft graag op de hoogte van het vervolg, het liefst via de lokale krant of een digitale nieuwsbrief.
 

Speciale aandacht voor recreatie en uitgaansmogelijkheden voor jongeren

Belangrijke thema’s voor de toekomst zijn volgens de inwoners natuur, groen en biodiversiteit. Wethouder Erik de Groot: “Een belangrijke uitkomst is dat onze inwoners graag een bruisende binnenstad willen hebben waar ze kansen zien op het gebied van cultuur en recreatie, bijvoorbeeld een filmhuis maar ook een zwemgelegenheid buiten.” Voor de toekomst zien inwoners graag een bruisende binnenstad met variëteit in mogelijkheden voor uitjes en horeca. Daarbij mag er speciale aandacht zijn voor de jeugd in z’n algemeenheid en voor ontspannings- en uitgaansmogelijkheden voor deze doelgroep.
 

Koers voor de toekomst

De inzichten uit dit onderzoek worden gebruikt voor het opstellen van de omgevingsvisie. Deze visie is onderdeel van de omgevingswet. In de omgevingsvisie wordt de koers voor de toekomst van de gemeente vastgelegd. De visie geeft een beschrijving op hoofdlijnen van de kwaliteit van de fysieke leefomgeving: waar bestaat de fysieke leefomgeving uit en wat is de kwaliteit ervan? Daarnaast geeft de visie richtlijnen over de voorgenomen ontwikkeling, gebruik, beheer, bescherming en behoud van het grondgebied.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Broekster Boys

14-10-2021

HARLINGEN - Wie haakt aan bij de middenmoot?

Hockey en herfstvakantie

14-10-2021

HARINGEN - De komende twee weekenden is het wat rustiger bij HMHC vanwege de herfstvakantie.

Zeekadettenkorps Harlingen en Urk naar Kornwerderzand

14-10-2021

HARLINGEN - Van 15 tot en met 18 oktober zullen tussen de 30 en 40 Zeekadetten in de leeftijd van 11 tot 18 jaar een najaarskamp houden.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE