RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Enquête Hoe ziet Harlingen er in 2040 uit door dik 700 personen ingevuld

14-10-2021

HARLINGEN - De vragenlijst over de omgevingsvisie is door meer dan 700 personen ingevuld.

Deze vragenlijst is in juni en juli van dit jaar door gemeente Harlingen uitgezet. Met de vragenlijst “Hoe ziet Harlingen er in 2040 uit?” haalden we de ideeën van inwoners en andere belangstellenden op over de toekomst van gemeente Harlingen.
 

Gezellige havenstad en trots op zelfstandigheid

Van de 705 personen die de vragenlijst invulden, waren 683 personen inwoner van gemeente Harlingen. Wethouder Erik de Groot: “We zijn heel blij dat de vragenlijst zo goed is ingevuld. We hebben daardoor heel veel waardevolle informatie op kunnen halen. Niet alleen over wat onze inwoners in de toekomst graag anders of beter zien, maar ook wat ze nu al goed vinden gaan en waar ze trots op zijn.” De inwoners van gemeente Harlingen zijn over het algemeen tevreden over de gemeente. Inwoners omschrijven de gemeente als 'havenstad', 'gezellig' en 'thuis'. Dat Harlingen een gezellige havenstad is, wordt ook door deelnemers van buiten Harlingen erkend. Inwoners zijn trots op de haven, de ligging aan zee en de binnenstad. Daarnaast zijn ze trots op de zelfstandigheid van de gemeente.
 

Betrokkenheid inwoners is hoog

Dat de onderwerpen uit de omgevingsvisie spelen bij de inwoners is duidelijk. Van de meer dan 700 personen die de vragenlijst invulden, wil meer dan kwart graag meepraten over de omgevingsvisie. Bij voorkeur via een (online) enquête of een bewonersbijeenkomst. Ongeveer twee derde van de deelnemers blijft graag op de hoogte van het vervolg, het liefst via de lokale krant of een digitale nieuwsbrief.
 

Speciale aandacht voor recreatie en uitgaansmogelijkheden voor jongeren

Belangrijke thema’s voor de toekomst zijn volgens de inwoners natuur, groen en biodiversiteit. Wethouder Erik de Groot: “Een belangrijke uitkomst is dat onze inwoners graag een bruisende binnenstad willen hebben waar ze kansen zien op het gebied van cultuur en recreatie, bijvoorbeeld een filmhuis maar ook een zwemgelegenheid buiten.” Voor de toekomst zien inwoners graag een bruisende binnenstad met variëteit in mogelijkheden voor uitjes en horeca. Daarbij mag er speciale aandacht zijn voor de jeugd in z’n algemeenheid en voor ontspannings- en uitgaansmogelijkheden voor deze doelgroep.
 

Koers voor de toekomst

De inzichten uit dit onderzoek worden gebruikt voor het opstellen van de omgevingsvisie. Deze visie is onderdeel van de omgevingswet. In de omgevingsvisie wordt de koers voor de toekomst van de gemeente vastgelegd. De visie geeft een beschrijving op hoofdlijnen van de kwaliteit van de fysieke leefomgeving: waar bestaat de fysieke leefomgeving uit en wat is de kwaliteit ervan? Daarnaast geeft de visie richtlijnen over de voorgenomen ontwikkeling, gebruik, beheer, bescherming en behoud van het grondgebied.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Broekster Boys

14-10-2021

HARLINGEN - Wie haakt aan bij de middenmoot?

Hockey en herfstvakantie

14-10-2021

HARINGEN - De komende twee weekenden is het wat rustiger bij HMHC vanwege de herfstvakantie.

Zeekadettenkorps Harlingen en Urk naar Kornwerderzand

14-10-2021

HARLINGEN - Van 15 tot en met 18 oktober zullen tussen de 30 en 40 Zeekadetten in de leeftijd van 11 tot 18 jaar een najaarskamp houden.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires