Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Elementen gaven Harlinger Golfkampioenschap heroïsch tintje

05-10-2021

HARLINGEN - Voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van het Harlinger golfkampioenschap werkten de weersomstandigheden niet echt mee.

Elementen gaven Harlinger Golfkampioenschap heroïsch tintje Arend van der Maas en Johannes Woudstra

Wind en regen teisterden de 60 deelnemers gedurende het grootste deel van de wedstrijd. Het was dus werken geblazen op de 18 holes van de Leeuwarder golfclub De Groene Ster, maar het leek de deelnemers nauwelijks te deren. Er werd niet minder fanatiek om de prijzen gestreden. Voor Harlinger golfers is het namelijk best een dingetje, die Harlingen Masters. Er staat wat op het spel.

De dag begon nog droog, al waaide het meteen al wel behoorlijk. En toen binnen een uur na de start ook het hemelwater overvloedig naar beneden kwam, moesten de paraplu’s opgezet worden en werd het echt een strijd met de elementen. Natte handen, natte kleding, natte stokken en de wind die behoorlijk van invloed was op geslagen ballen. Goed scoren was niet eenvoudig en er ontspon zich gaandeweg een heroïsche strijd.

 

Na afloop was er echter geen wanklank en de nazit met borrel, prijsuitreiking en diner (in golferstermen “hole 19”) was als vanouds goed, zoals het Harlingers betaamt. Wat daar zeker ook aan bijdroeg was dat onze nieuwe burgemeester Ina Sjerps ten tonele verscheen om onderstaande prijzen uit te reiken.

 

Extra prijzen

Uiteindelijk kan er maar één de echte winnaar zijn, maar om het geheel wat aantrekkelijker te maken, werd op diverse holes ook om extra prijzen gestreden. Dan gaat het over de Neary, wie slaat de bal op een korte hole in één keer het dichtst bij de hole? En over de Leary, wie slaat de bal op een relatief korte par-4 hole in 2 slagen het dichtst bij de hole? Verder worden zogenaamde birdies (een slag minder dan de par van de betreffende hole) beloond met een prijsje.

 

De uitslagen van de extra prijzen:
Leary hole 2: Sjoerd de Gooijer
Neary hole 6: Frederik van Gemert
Neary hole 14: Steven van Griethuijsen
Leary hole 16: Sjoerd de Gooijer

Birdies: Jitze Baarsma (h14), Marijke Moralee (h5), Arend van der Maas (h11), Peter Wijbenga (h9), Frederik van Gemert (h6), Johannes Woudstra (h10).

En dan de over-all prijzen, de strijd om de titels:
 

Talent Golfer 2021

Om de titel Talent Golfer word gestreden door de deelnemers met een handicap hoger dan 25. Dat is het aantal slagen dat zij extra mogen gebruiken boven de standaard (de par) van de baan, zijnde 72 slagen. Iemand die dus handicap 25 heeft, speelt op een niveau van 97 slagen. Heb je minder slagen nodig tijdens een ronde, dan zakt je handicap. Heb je meer slagen nodig, dan loopt de handicap weer omhoog. Zo blijft die handicap in golf altijd meebewegen met het niveau waarop je gemiddeld presteert.


De uitslag in deze categorie:

1. en dus Talent Golfer 2021: Arend van der Maas (handicap 41,9). Hij had 100 slagen nodig en dat resulteerde in 33 punten.

2. Erno Leguijt (hcp 37,8), 104 slagen, 32 punten.
3. Titus Wesselius (hcp 26,2), 97 slagen, 32 punten.


Harlinger Master Golfer 2021

In deze categorie streden de meer ervaren golfers met een lagere handicap. Zij krijgen maar weinig extra slagen op iedere hole en moeten in veel gevallen ook holes in par spelen om punten te verzamelen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Harlingen Masters was het een oud winnaar die de meeste punten scoorde en dus voor de tweede keer tot kampioen gekroond kon worden. Na zijn overwinning in 2007, lukte het Johannes Woudstra nu opnieuw om de onder Harlinger golfers fel begeerde titel in de wacht te slepen.

 

De volledige uitslag:
1. Johannes Woudstra (hcp 8,0), 80 slagen, 36 punten.
2. Wim de Keijzer (hcp 16,4), 88 slagen, 35 punten.
3. Frederik van Gemert (hcp 10,2), 87 slagen, 31 punten.

Voor alle winnaars waren er prijzen en de eindwinnaars werden gehuld in een heuse Harlingen Masters-badjas. Zij kregen het bij de prijs behorende wandbord van de Harlinger Aardewerk Fabriek overhandigd.

 

Voor hen die niet wonnen: de revanche kan volgen op 10 juni 2022, want dan staan de Harlingen Masters 2022 op het programma. 

Algemeen Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Casco Montage/VVH stelt teleur in eigen huis

05-10-2021

HARLINGEN - Op zaterdag 2 oktober mochten de mannen van Casco Montage/VVH thuis aantreden tegen DAC.

Drie punten voor fc Harlingen 1

05-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in Leeuwarden tegen MKV de eerste overwinning van het seizoen geboekt.

100 jaar voetbal in Harlingen

05-10-2021

HARLINGEN - Uit de samensmelting van rkvv. Robur (1921) en vv. Harlingen (1923), ontstond fc Harlingen.

Reacties

Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen