De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eilandparkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker!

08-04-2021

HARLINGEN - Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade.

In het 1e kwartaal van 2021 heeft de gemeente Harlingen hard gewerkt aan het verbeteren van de parkeerterreinen en voorzieningen. Ondanks dat de nieuwe voorzieningen al een tijdje in gebruik waren was woensdag 31 maart de officiële opening om de verbeteringen aan te duiden. Er zijn zakjes met paaseieren uitgedeeld aan gasten die gebruik maken van het parkeerterrein. Wethouder Harry Boon (links) deelt het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker.  

 

Eilandparkeren

De langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg (vanaf nu P1/P2/P3 geheten) zijn verbeterd. Er wordt nu hard gewerkt om van een oude kassenvloer een parkeerterrein te maken. Het aantal toegangen wordt vergroot, waardoor de afhandeling van auto’s sneller kan plaatsvinden. Hierdoor is er minder kans op filevorming. Daarnaast wordt de bewegwijzering vernieuwd, is er een nieuwe bushalte van de pendeldienst ontwikkeld, en zijn de bussen opnieuw bedrukt. Ook is er nieuwe parkeerapparatuur geplaatst voorzien van kentekenherkenning om zo het parkeren gemakkelijk en snel te laten verlopen. Wethouder Harry Boon is enthousiast: "Alle verbeteringen zorgen ervoor dat de parkeerervaring zo prettig mogelijk verloopt, zo krijgen eilandbezoekers al bij aankomst op het parkeerterrein het gevoel dat je vakantie begint in Harlingen".

 

Vooraf reserveren

De nieuw geplaatst parkeerapparatuur maakt het vooraf reserveren van een parkeerplek mogelijk. Eilandreizigers kunnen online een parkeerplaats reserveren voor de langparkeerterreinen op de nieuwe parkeerwebsite van de gemeente Harlingen: www.parkerenharlingen.nl. Daarmee kunnen reizigers de parkeerstress achterwege laten.

 

Parkeergarage Waddenpromenade

De parkeergarage Waddenpromenade heeft een opknapbeurt gekregen. De ingang van de garage bevindt zich nu aan de oostzijde, waardoor automobilisten niet meer om hoeven te rijden over de Waddenpromenade. Ook hier is de bewegwijzering vernieuwd en is er een overdekte fietsenstalling gecreëerd. Tot slot zijn de tarieven gewijzigd om het gebruik door bezoekers aan het centrum van Harlingen te bevorderen.

 

Parkeerterrein Westerzeedijk

Ook op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk is nieuwe parkeerapparatuur geplaatst. Dit parkeerterrein wordt ingezet ten behoeve van gasten van de Bruine Vloot.

 

Broken Jug

Er komt ook een kunstwerk op een nieuw plein aan de westzijde van het langparkeerterrein P1. Het kunstwerk is onderdeel van de verbetering van de beleving voor eilandtoeristen. Daarom wordt de route naar de Waddenpromenade verbeterd en worden bezoekers verleid om ook een kijkje in de monumentale stad te nemen.

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uitnodiging inspraakavond kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk

08-04-2021

HARLINGEN - Op donderdagavond 15 april van 17.00 tot 21.00 uur nodigt Zeelenberg Architectuur u uit voor de inspraakavond voor het kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk in het Entrepotgebouw.

Nieuw leven op Simon Vestdijk

08-04-2021

HARLINGEN - Hoewel de winterse neerslag buiten anders doet vermoeden, kondigt ook bij Simon Vestdijk het nieuwe seizoen zich aan!

Heel Harlingen Vlagt op 17 april!

08-04-2021

HARLINGEN - Vorig jaar werden de meeste activiteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid afgeblazen, vanwege corona.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen