Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eilandparkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker!

08-04-2021

HARLINGEN - Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade.

In het 1e kwartaal van 2021 heeft de gemeente Harlingen hard gewerkt aan het verbeteren van de parkeerterreinen en voorzieningen. Ondanks dat de nieuwe voorzieningen al een tijdje in gebruik waren was woensdag 31 maart de officiële opening om de verbeteringen aan te duiden. Er zijn zakjes met paaseieren uitgedeeld aan gasten die gebruik maken van het parkeerterrein. Wethouder Harry Boon (links) deelt het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker.  

 

Eilandparkeren

De langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg (vanaf nu P1/P2/P3 geheten) zijn verbeterd. Er wordt nu hard gewerkt om van een oude kassenvloer een parkeerterrein te maken. Het aantal toegangen wordt vergroot, waardoor de afhandeling van auto’s sneller kan plaatsvinden. Hierdoor is er minder kans op filevorming. Daarnaast wordt de bewegwijzering vernieuwd, is er een nieuwe bushalte van de pendeldienst ontwikkeld, en zijn de bussen opnieuw bedrukt. Ook is er nieuwe parkeerapparatuur geplaatst voorzien van kentekenherkenning om zo het parkeren gemakkelijk en snel te laten verlopen. Wethouder Harry Boon is enthousiast: "Alle verbeteringen zorgen ervoor dat de parkeerervaring zo prettig mogelijk verloopt, zo krijgen eilandbezoekers al bij aankomst op het parkeerterrein het gevoel dat je vakantie begint in Harlingen".

 

Vooraf reserveren

De nieuw geplaatst parkeerapparatuur maakt het vooraf reserveren van een parkeerplek mogelijk. Eilandreizigers kunnen online een parkeerplaats reserveren voor de langparkeerterreinen op de nieuwe parkeerwebsite van de gemeente Harlingen: www.parkerenharlingen.nl. Daarmee kunnen reizigers de parkeerstress achterwege laten.

 

Parkeergarage Waddenpromenade

De parkeergarage Waddenpromenade heeft een opknapbeurt gekregen. De ingang van de garage bevindt zich nu aan de oostzijde, waardoor automobilisten niet meer om hoeven te rijden over de Waddenpromenade. Ook hier is de bewegwijzering vernieuwd en is er een overdekte fietsenstalling gecreëerd. Tot slot zijn de tarieven gewijzigd om het gebruik door bezoekers aan het centrum van Harlingen te bevorderen.

 

Parkeerterrein Westerzeedijk

Ook op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk is nieuwe parkeerapparatuur geplaatst. Dit parkeerterrein wordt ingezet ten behoeve van gasten van de Bruine Vloot.

 

Broken Jug

Er komt ook een kunstwerk op een nieuw plein aan de westzijde van het langparkeerterrein P1. Het kunstwerk is onderdeel van de verbetering van de beleving voor eilandtoeristen. Daarom wordt de route naar de Waddenpromenade verbeterd en worden bezoekers verleid om ook een kijkje in de monumentale stad te nemen.

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Uitnodiging inspraakavond kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk

08-04-2021

HARLINGEN - Op donderdagavond 15 april van 17.00 tot 21.00 uur nodigt Zeelenberg Architectuur u uit voor de inspraakavond voor het kleinschalig recreatiepark Westerzeedijk in het Entrepotgebouw.

Nieuw leven op Simon Vestdijk

08-04-2021

HARLINGEN - Hoewel de winterse neerslag buiten anders doet vermoeden, kondigt ook bij Simon Vestdijk het nieuwe seizoen zich aan!

Heel Harlingen Vlagt op 17 april!

08-04-2021

HARLINGEN - Vorig jaar werden de meeste activiteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid afgeblazen, vanwege corona.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok