HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eilandparkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker!

01-04-2021

HARLINGEN - Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Harlingen exploitant van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg, het parkeerterrein aan de Westerzeedijk en de parkeergarage op de Waddenpromenade.

Eilandparkeren in Harlingen: makkelijker, veiliger en leuker! Op de foto deelt wethouder Harry Boon (links) het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker. Foto: Joachim de Ruijter

In het 1e kwartaal van 2021 heeft de gemeente Harlingen hard gewerkt aan het verbeteren van de parkeerterreinen en voorzieningen.Woensdag 31 maart was de officiële opening om de verbeteringen aan te duiden. Er zijn zakjes met paaseieren uitgedeeld aan gasten die gebruik maken van het parkeerterrein. Op de foto deelt wethouder Harry Boon (links) het eerste zakje paaseieren uit aan een bezoeker.  

 

Eilandparkeren

De langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg (vanaf nu P1/P2/P3 geheten) zijn verbeterd. Er wordt nu hard gewerkt om van een oude kassenvloer een parkeerterrein te maken. Het aantal toegangen wordt vergroot, waardoor de afhandeling van auto’s sneller kan plaatsvinden. Hierdoor is er minder kans op filevorming. Daarnaast wordt de bewegwijzering vernieuwd, is er een nieuwe bushalte van de pendeldienst ontwikkeld, en zijn de bussen opnieuw bedrukt. Ook is er nieuwe parkeerapparatuur geplaatst voorzien van kentekenherkenning om zo het parkeren gemakkelijk en snel te laten verlopen. Wethouder Harry Boon is enthousiast: “Alle verbeteringen zorgen ervoor dat de parkeerervaring zo prettig mogelijk verloopt, zo krijgen eilandbezoekers al bij aankomst op het parkeerterrein het gevoel dat je vakantie begint in Harlingen.”

 

Vooraf reserveren

De nieuw geplaatst parkeerapparatuur maakt het vooraf reserveren van een parkeerplek mogelijk. Eilandreizigers kunnen online een parkeerplaats reserveren voor de langparkeerterreinen op de nieuwe parkeerwebsite van de gemeente Harlingen: www.parkerenharlingen.nl. Daarmee kunnen reizigers de parkeerstress achterwege laten.

 

Parkeergarage Waddenpromenade

De parkeergarage Waddenpromenade heeft een opknapbeurt gekregen. De ingang van de garage bevindt zich nu aan de oostzijde, waardoor automobilisten niet meer om hoeven te rijden over de Waddenpromenade. Ook hier is de bewegwijzering vernieuwd en is er een overdekte fietsenstalling gecreëerd. Tot slot zijn de tarieven gewijzigd om het gebruik door bezoekers aan het centrum van Harlingen te bevorderen.

 

Parkeerterrein Westerzeedijk

Ook op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk is nieuwe parkeerapparatuur geplaatst. Dit parkeerterrein wordt ingezet ten behoeve van gasten van de Bruine Vloot.

 

Broken Jug

Er komt ook een kunstwerk op een nieuw plein aan de westzijde van het langparkeerterrein P1. Het kunstwerk is onderdeel van de verbetering van de beleving voor eilandtoeristen. Daarom wordt de route naar de Waddenpromenade verbeterd en worden bezoekers verleid om ook een kijkje in de monumentale stad te nemen.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Indoor visstek door overvloed aan reacties toch maar gedempt

01-04-2021

HARLINGEN - De aanmeldingen voor het indoor vissen waren overweldigend, evenals de positieve reacties.

Senioren en Veiligheidsmaand van start

01-04-2021

HARLINGEN - Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont.

Papiercontainer fc Harlingen tijdelijk op pleintje Prins Clausstraat

01-04-2021

HARLINGEN - De papiercontainer van fc Harlingen heeft tijdelijk een nieuwe locatie gekregen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Harlinger Belang Harlinger Belang Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen VVD Harlingen VVD Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas NIVO Groep NIVO Groep