Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste werkzaamheden Westerzeedijk klaar

20-05-2020

HARLINGEN - Met het letterlijk omzetten van het bootje door wethouder Hein Kuiken bij de dijkopgang naar Strandpaviljoen ’t Zilt, is vandaag de aftrap gegeven voor de verdere uitvoering van de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

Eerste werkzaamheden Westerzeedijk klaar Foto: Joachim de Ruijter

De eerste werkzaamheden zijn nu uitgevoerd, namelijk de herinrichting van de Westerzeedijk bij camping De Zeehoeve. Bovendien hebben camping De Zeehoeve en de gemeente Harlingen nu overeenstemming over de overdracht van gronden voor uitbreiding van de camping.

 

Entree Harlingen aangepast

Eén van de quick wins in de gebiedsontwikkeling is de aanpassing van de weg ter hoogte van camping De Zeehoeve. Het is voor mensen nu duidelijker dat je hier de stad binnenkomt en dat je binnen de bebouwde kom rijdt en dus je snelheid aanpast.

 

De rijbanen zijn hier nu gescheiden door een middenberm en bij de bebouwde komgrens zijn verhogingen aangelegd. Dit moet bijdragen aan de verkeersveiligheid van de weg. Daarnaast zijn de bermen ingezaaid met een bloemenmengsel. Als geheel vormen de bermen langs de Westerzeedijk een zogenaamd ‘bijenlint’: een aaneenschakeling van bijenvriendelijke beplanting.

 

Bootje met schetsontwerp

Bij de dijkopgang naar ’t Zilt en tegenover de Aldi liggen houten bootbankjes. Aan beide bootjes hangt sinds vandaag een nieuw zeil met daarop het schetsontwerp van de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

 

Uitbreiding camping De Zeehoeve

Camping De Zeehoeve gaat uitbreiden aan de noordzijde van de bestaande camping om het aanbod voor onder anderen camperplaatsen en chalets te vergroten. De camping en de gemeente hebben nu overeenstemming over de overdracht van de gronden. Samen met eigenaar Lammert Kleefsta heeft wethouder Paul Schoute ter plekke een handtekening gezet op deze overeenkomst.

 

 

Hoe verder?

De gebiedsontwikkeling Westerzeedijk maakt de zee zichtbaar en beleefbaar voor de stad en de regio. Het versterkt de recreatieve uitloopmogelijkheden voor Harlingers en biedt ruimte voor nieuwe toeristische - en recreatieve voorzieningen. Duurzaam, passend bij de schaal en identiteit van Harlingen, maar ook versterkend voor de economie van Fryslân. De gebiedsontwikkeling wordt samen met provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân opgepakt. Dit jaar werken we verder aan de ontwikkeling van een park rond de Waddenhal en de aanleg van een wandelpad tussen de Westerzeedijk en Byniastate. Ook doen we vervolgonderzoek naar de verbetering van het zwemwater aan het strand en de realisatie van een zeezwembad in de Willemshaven. Tot slot maken we samen met initiatiefnemers plannen voor in het gebied.

 

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via westerzeedijk@harlingen.nl.

Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

20-05-2020

HARLINGEN - Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.

Rabobank verrast 80-plussers met suikerbrood

20-05-2020

HARLINGEN - Medewerkers van de Rabobank verrasten afgelopen dinsdag haar alleenstaande en zelfstandig wonende 80+ klanten die in de maand mei jarig zijn.

XXL deals bij Expert Harlingen!

20-05-2020

HARLINGEN - Vanaf deze week zijn de XXL deals van start gegaan bij Expert Harlingen!

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Greenart Production Greenart Production Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Ons Food&Wine Ons Food&Wine Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei