Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste werkzaamheden Westerzeedijk klaar

20-05-2020

HARLINGEN - Met het letterlijk omzetten van het bootje door wethouder Hein Kuiken bij de dijkopgang naar Strandpaviljoen ’t Zilt, is vandaag de aftrap gegeven voor de verdere uitvoering van de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

Eerste werkzaamheden Westerzeedijk klaar Foto: Joachim de Ruijter

De eerste werkzaamheden zijn nu uitgevoerd, namelijk de herinrichting van de Westerzeedijk bij camping De Zeehoeve. Bovendien hebben camping De Zeehoeve en de gemeente Harlingen nu overeenstemming over de overdracht van gronden voor uitbreiding van de camping.

 

Entree Harlingen aangepast

Eén van de quick wins in de gebiedsontwikkeling is de aanpassing van de weg ter hoogte van camping De Zeehoeve. Het is voor mensen nu duidelijker dat je hier de stad binnenkomt en dat je binnen de bebouwde kom rijdt en dus je snelheid aanpast.

 

De rijbanen zijn hier nu gescheiden door een middenberm en bij de bebouwde komgrens zijn verhogingen aangelegd. Dit moet bijdragen aan de verkeersveiligheid van de weg. Daarnaast zijn de bermen ingezaaid met een bloemenmengsel. Als geheel vormen de bermen langs de Westerzeedijk een zogenaamd ‘bijenlint’: een aaneenschakeling van bijenvriendelijke beplanting.

 

Bootje met schetsontwerp

Bij de dijkopgang naar ’t Zilt en tegenover de Aldi liggen houten bootbankjes. Aan beide bootjes hangt sinds vandaag een nieuw zeil met daarop het schetsontwerp van de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

 

Uitbreiding camping De Zeehoeve

Camping De Zeehoeve gaat uitbreiden aan de noordzijde van de bestaande camping om het aanbod voor onder anderen camperplaatsen en chalets te vergroten. De camping en de gemeente hebben nu overeenstemming over de overdracht van de gronden. Samen met eigenaar Lammert Kleefsta heeft wethouder Paul Schoute ter plekke een handtekening gezet op deze overeenkomst.

 

 

Hoe verder?

De gebiedsontwikkeling Westerzeedijk maakt de zee zichtbaar en beleefbaar voor de stad en de regio. Het versterkt de recreatieve uitloopmogelijkheden voor Harlingers en biedt ruimte voor nieuwe toeristische - en recreatieve voorzieningen. Duurzaam, passend bij de schaal en identiteit van Harlingen, maar ook versterkend voor de economie van Fryslân. De gebiedsontwikkeling wordt samen met provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân opgepakt. Dit jaar werken we verder aan de ontwikkeling van een park rond de Waddenhal en de aanleg van een wandelpad tussen de Westerzeedijk en Byniastate. Ook doen we vervolgonderzoek naar de verbetering van het zwemwater aan het strand en de realisatie van een zeezwembad in de Willemshaven. Tot slot maken we samen met initiatiefnemers plannen voor in het gebied.

 

Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via westerzeedijk@harlingen.nl.

Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

20-05-2020

HARLINGEN - Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.

Rabobank verrast 80-plussers met suikerbrood

20-05-2020

HARLINGEN - Medewerkers van de Rabobank verrasten afgelopen dinsdag haar alleenstaande en zelfstandig wonende 80+ klanten die in de maand mei jarig zijn.

XXL deals bij Expert Harlingen!

20-05-2020

HARLINGEN - Vanaf deze week zijn de XXL deals van start gegaan bij Expert Harlingen!

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg