Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste weekend zonder publiek bij HMHC

07-10-2020

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het bijzonder rustig rond de hockeyvelden aan de Westerzeedijk.

Het eerste weekend waarvoor de nieuwe coronamaatregelen golden. Geen publiek, geen kantine, na afloop vlot weer het complex af. Het verliep allemaal soepel en rustig, iedereen werkte prima mee. De vrijwilligers van HMHC hadden het daarmee weer prima voor elkaar. De komende twee weken is het wat rustiger vanwege de herfstvakantie, daarna weten we of de maatregelen van kracht blijven.

 

Maar zoals steeds: het allerbelangrijkste is dat er gesport kan blijven worden! Op de velden was het dus gelukkig minder rustig. Bijna alle teams van Harlingen speelden hun wedstrijden thuis aan de Westerzeedijk of uit ergens in het noorden van ons land.

 

Zaterdag jeugddag

De dag werd traditiegetrouw gestart door de jongste jeugd: de mix F1 en de meisjes E8 teams. Beide teams speelden hun wedstrijden en lieten zien met hoeveel plezier dat gaat. Uitslagen en standen worden in deze leeftijdscategorie nog niet bijgehouden. Maar natuurlijk maakt iedereen graag meer doelpunten dan de tegenstander!

 

De mix D1 won wederom, nu met 2-0 van Westerkwartier. Dit sterke team, een mix van jongens en meisjes, staat nu trots bovenaan in hun klasse en is daarmee herfstkampioen geworden! Na de vakantie gaan ze dus een klasse hoger spelen. MC2 speelde een sterke wedstrijd tegen Lemmer maar had net wat minder geluk dan de tegenstander, het werd 2-1 voor Lemmer. MC1 eindigde deze competitie met een 2-1 overwinning tegen HVA uit Assen en kan terugkijken op een prima serie wedstrijden JC1 eindigde deze reeks met een 2-0 verlies tegen Assen. De jongens speelden in een zeer sterke poule en kunnen terugkijken op een prima prestatie.

 

MB2 verloor de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie met 3-2 van GHBS uit Groningen. Een sterke wedstrijd, maar de Groningers waren net wat sterker. Ook MB1 verloor net, met 1-0 van Quick Stick. Ze speelden een uitstekende wedstrijd, Quick Stick scoorde echter wel waar Harlingen dat niet deed.

 

De meisjes A2 waren op weg voor de kampioenswedstrijd in en tegen mede titelkandidaat Lemmer. Het werd uiteindelijk na een spannende wedstrijd 2-2, waarna Lemmer op doelsaldo eerste werd. Al met al een knappe prestatie van Harlingen! De meisjes A1 speelde niet, hun wedstrijd is verplaatst naar komende weekend.

 

Week van de scheidsrechter

In heel Nederland werd deze week stilgestaan bij de week van de scheidsrechter. Zonder deze vrijwilligers kunnen we niet sporten! Bij HMHC leidden we onze eigen scheidsrechters op, zowel jeugdleden als senioren en ouders. Zo zorgen we met elkaar voor voldoende begeleiding op het veld. En deze week extra in het voetlicht: dank aan alle scheidsrechters en spelbegeleiders!

 

Komend weekend

Het komende weekend is er vanwege de herfstvakantie maar een beperkt programma voor de teams van HMHC. Alleen Heren 1, MA1 en Dames spelen een wedstrijd. In het weekend van 24 en 25 oktober zal er weer volop gespeeld worden. De Heren spelen vrijdagavond in de tweede ronde voor de Silver Cup een thuiswedstrijd tegen Steenwijk. De Harlinger Dames spelen zondag uit in Winschoten. Afgelopen week zat het er net niet in, deze week weer volop kans voor het team van coaches Jacob de Vries en Daniël Schaaf om drie punten mee te nemen naar Harlingen.

 

Programma

Vrijdag 9 oktober

20.30 uur        Harlingen Heren 1 – Steenwijk 1

 

Zaterdag 10 oktober

13.00 uur        Harlingen MA1 - Westerkwartier

 

Zondag 11 oktober

13.00 uur        Winschoten 1 – Harlingen Dames 1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

07-10-2020

HARLINGEN - Er is al veel over gezegd en geschreven "Voetbal zonder publiek".

Creatief

07-10-2020

HARLINGEN - Je moet wat in deze bizarre tijden.

Bewoners Zuidergrachtswal dagen gemeente Harlingen uit

07-10-2020

HARLINGEN - Burgers kunnen gebruik maken van het recht om het bestuur uit te dagen, ook wel het “Right to Challenge” genoemd.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot