Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste wedstrijden V.V.H. Dames 1

04-10-2021

HARLINGEN - Daar zijn we weer! Na een hele lang pauze mochten we eindelijk weer een balletje slaan.

Met een ruime selectie, maar liefst 12 spelers, begint het damesteam van Harlingen weer met volle moed. De selectie dit jaar bestaat uit de volgende speelsters op de spelverdeling Yvette Meirink, diagonaal speelsters Senna Jeeninga en Anniek Punt, midaanvalsters Ilse Yntema, Anique Halma en Manon van Bronkhorst, buitenaanvalsters Iris Hooghiemster, Mirthe Yntema, Lisanne Oudshoorn en Regina van der Kooij en last but not least Kyra Graffelman als Libero. Anna Schurer kan dit seizoen helaas niet meedoen vanwege een knieblessure. 

 

Het moest allemaal weer wat op gang komen maar hier dan het eerste verslagje weer. 

 

Korte samenvatting van de voorgaande uit wedstrijden. Met onze nieuwe selectie werd als eerste afgereisd naar Sneek, Iris wel aanwezig maar niet inzetbaar wegens een elleboog blessure. In het spel kon je merken dat iedereen weer wat wennen moest. Aan het spel en aan elkaar. Een wedstrijd waaruit we konden zien waar nog aan gewerkt moet worden. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

 

Onze tweede wedstrijd, tevens ook een uit wedstrijd. Werd gespeeld tegen CoVos een bekend team voor de Harlingers. Een routine team waar we het altijd lastig tegen hebben. Om een lang verhaal kort te maken een wedstrijd waar we met name tegen onszelf aan het volleyballen waren. Een spannende wedstrijd met standen die niet ver uit elkaar lagen. Helaas werd de wedstrijd verloren met 4-0. 

 

V.V.H. - vc Joure 

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer in onze eigen vertrouwde hal spelen. Met 11 vrouw sterk waren de dames er helemaal klaar voor. Ze mochten een balletje spelen tegen de dames van vc Joure dames 3.

 

Coach Anton begon de eerste set met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Regina en Mirthe mochten rammen op de buiten positie en Ilse en Anique die mochten aan de bak op de mid positie, ook was onze libero Kyra binnen de lijnen voor het pass werk. Iris, Lisanne, Senna en Manon begonnen op de wissel. 

 

De dames gingen de wedstrijd goed van start en zetten Joure gelijk stevig onder druk. Met een goeie opslagserie van Regina en Anique kon Joure maar moeilijk in het spel komen en liep het aan de kant van de Harlingers prima. Alles lukte. De eerste set werd dan ook gewonnen met een eindstand van 25-15! 

 

De tweede set werd gespeeld met dezelfde zes spelers als de voorgaande. Ook deze set werd het spelniveau goed vastgehouden. Het waren de Harlingers die het spel bepaalden. Er werd een goeie druk gezet op het spel van Joure met diepe opslag en erg hoge aanvalsdruk. De set werd dan ook gewonnen 25-20.

 

Opdracht die werd meegegeven voor deze set is het spelniveau vast te houden en vanaf het begin gelijk vol enthousiasme te beginnen en onze eigen snelheid te behouden. Deze set kwam Manon binnen de lijn voor Anique. 

Het spel begon matig. De passing die de afgelopen sets prima lag werd deze set erg onder druk gezet door de dames van Joure. Het werd een rommelig spel met veel oplos ballen en weinig eigen spel. Halverwege de set kwam Iris binnen de lijnen voor Mirthe om ons eigen spel weer op te pakken. Het bleef een erg rommelig spel met veel persoonlijke fouten. Toch werd er nog gewonnen met een eindstand van 25-23. Een echt vechters set. Hierdoor werd de winst wel binnengehaald. 

 

In de laatste set kregen de dames van VVH het toch wel echt zwaar. Joure zat goed in het spel en de Harlingers wisten niet meer direct te scoren. Ook was het weer de serve druk van Joure waar Harlingen weinig tot geen reactie op kon bieden. Ondanks Anniek haar strakke serve serie langs de lijnen die voor VVH nog heel wat punten heeft opgeleverd, trokken ze deze set toch aan het kortste eind en ging de set dan ook met 16-25 naar Joure. 

 

Maar die set vergeten we snel met een mooie eerste drie sets hebben we toch de winst! (3-1) De eerstvolgende wedstrijd zal weer in de Waddenhal zijn en dan komen de dames van BEO (Bakhuizen) op bezoek. 

 

Zaterdag 16 oktober om 17.00 uur in de Waddenhal tot dan!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe versoepelingen worden goed opgepakt bij fc Harlingen

04-10-2021

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 25 september gelden er nieuwe “versoepelingen”.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen