RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste wedstrijden V.V.H. Dames 1

04-10-2021

HARLINGEN - Daar zijn we weer! Na een hele lang pauze mochten we eindelijk weer een balletje slaan.

Met een ruime selectie, maar liefst 12 spelers, begint het damesteam van Harlingen weer met volle moed. De selectie dit jaar bestaat uit de volgende speelsters op de spelverdeling Yvette Meirink, diagonaal speelsters Senna Jeeninga en Anniek Punt, midaanvalsters Ilse Yntema, Anique Halma en Manon van Bronkhorst, buitenaanvalsters Iris Hooghiemster, Mirthe Yntema, Lisanne Oudshoorn en Regina van der Kooij en last but not least Kyra Graffelman als Libero. Anna Schurer kan dit seizoen helaas niet meedoen vanwege een knieblessure. 

 

Het moest allemaal weer wat op gang komen maar hier dan het eerste verslagje weer. 

 

Korte samenvatting van de voorgaande uit wedstrijden. Met onze nieuwe selectie werd als eerste afgereisd naar Sneek, Iris wel aanwezig maar niet inzetbaar wegens een elleboog blessure. In het spel kon je merken dat iedereen weer wat wennen moest. Aan het spel en aan elkaar. Een wedstrijd waaruit we konden zien waar nog aan gewerkt moet worden. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

 

Onze tweede wedstrijd, tevens ook een uit wedstrijd. Werd gespeeld tegen CoVos een bekend team voor de Harlingers. Een routine team waar we het altijd lastig tegen hebben. Om een lang verhaal kort te maken een wedstrijd waar we met name tegen onszelf aan het volleyballen waren. Een spannende wedstrijd met standen die niet ver uit elkaar lagen. Helaas werd de wedstrijd verloren met 4-0. 

 

V.V.H. - vc Joure 

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer in onze eigen vertrouwde hal spelen. Met 11 vrouw sterk waren de dames er helemaal klaar voor. Ze mochten een balletje spelen tegen de dames van vc Joure dames 3.

 

Coach Anton begon de eerste set met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Regina en Mirthe mochten rammen op de buiten positie en Ilse en Anique die mochten aan de bak op de mid positie, ook was onze libero Kyra binnen de lijnen voor het pass werk. Iris, Lisanne, Senna en Manon begonnen op de wissel. 

 

De dames gingen de wedstrijd goed van start en zetten Joure gelijk stevig onder druk. Met een goeie opslagserie van Regina en Anique kon Joure maar moeilijk in het spel komen en liep het aan de kant van de Harlingers prima. Alles lukte. De eerste set werd dan ook gewonnen met een eindstand van 25-15! 

 

De tweede set werd gespeeld met dezelfde zes spelers als de voorgaande. Ook deze set werd het spelniveau goed vastgehouden. Het waren de Harlingers die het spel bepaalden. Er werd een goeie druk gezet op het spel van Joure met diepe opslag en erg hoge aanvalsdruk. De set werd dan ook gewonnen 25-20.

 

Opdracht die werd meegegeven voor deze set is het spelniveau vast te houden en vanaf het begin gelijk vol enthousiasme te beginnen en onze eigen snelheid te behouden. Deze set kwam Manon binnen de lijn voor Anique. 

Het spel begon matig. De passing die de afgelopen sets prima lag werd deze set erg onder druk gezet door de dames van Joure. Het werd een rommelig spel met veel oplos ballen en weinig eigen spel. Halverwege de set kwam Iris binnen de lijnen voor Mirthe om ons eigen spel weer op te pakken. Het bleef een erg rommelig spel met veel persoonlijke fouten. Toch werd er nog gewonnen met een eindstand van 25-23. Een echt vechters set. Hierdoor werd de winst wel binnengehaald. 

 

In de laatste set kregen de dames van VVH het toch wel echt zwaar. Joure zat goed in het spel en de Harlingers wisten niet meer direct te scoren. Ook was het weer de serve druk van Joure waar Harlingen weinig tot geen reactie op kon bieden. Ondanks Anniek haar strakke serve serie langs de lijnen die voor VVH nog heel wat punten heeft opgeleverd, trokken ze deze set toch aan het kortste eind en ging de set dan ook met 16-25 naar Joure. 

 

Maar die set vergeten we snel met een mooie eerste drie sets hebben we toch de winst! (3-1) De eerstvolgende wedstrijd zal weer in de Waddenhal zijn en dan komen de dames van BEO (Bakhuizen) op bezoek. 

 

Zaterdag 16 oktober om 17.00 uur in de Waddenhal tot dan!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe versoepelingen worden goed opgepakt bij fc Harlingen

04-10-2021

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 25 september gelden er nieuwe “versoepelingen”.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12
BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen