Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste cultuurbijdragen uit het Roel Sluiter Fonds

24-05-2022

HARLINGEN - Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Roel Sluiter is uit naam van hem een fonds ingesteld.

Hij is liefhebber van beeldende kunst, literatuur en muziek.

 

Wethouder Erik de Groot: We zijn erg blij dat culturele partners in Harlingen gebruik maken van het Roel Sluiter Fonds. Mooi om te zien dat het in Harlingen bruist van prachtige cultuur en dat de initiatiefnemers dit met recht en trots aan het publiek willen laten zien. De complimenten daarvoor!”.
 

€ 2.500,- voor Stichting Oud Harlingen

De stichting ontvangt een bijdrage voor ‘Harlingen ondergronds’, een openluchttentoonstelling die een jaar lang rond de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen komt te staan. 38 panelen laten de geschiedenis van de Harlinger aardewerk- en tegelindustrie zien die inmiddels al 400 jaar duurt. Miljoenen tegeltjes en vele duizenden schotels werden in Harlingen gefabriceerd en vonden niet alleen hun weg naar Harlinger huizen, maar ook naar bijvoorbeeld Kasteel De Haar in Haarzuilens en Schloss Augustusburg bij Keulen. De expositie start in het kader van Open Monumentendag op 10 september 2022, waarbij panden met tegeltableaus en/of bijzondere kelders worden opengesteld. Rond het project worden allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals een lezing over de Harlinger aardewerk- en tegelindustrie in de loop der eeuwen, een wandeltocht langs tegeltableaus in de openbare ruimte van Harlingen, vaartochten naar ‘t Hegewiersterfjild waar de tegelklei van oudsher werd gewonnen en voor kinderen is er een educatief programma.  

 

€ 600,- voor Stichting Kunstuitleen HA-15 Harlingen

De stichting ontvangt een bijdrage voor de derde editie van de Atelierroute Harlingen. De atelierroute geeft tweejaarlijks aan de deelnemende kunstenaars de mogelijkheid zich te presenteren aan een breed publiek. Harlingen heeft een groot aantal kunstenaars en in de vorige edities konden de bezoekers 30 ateliers bezoeken en kennismaken met het werk van de kunstenaars. Dit jaar werken ze samen met de Willem Barentsz werf. In hun oude expositieruimte houden ze een overzichtstentoonstelling. De Atelierroute Harlingen vond plaats op 21 en 22 mei 2022

 

Oproep; dien ook een aanvraag voor een bijdrage in!

Het doel van het fonds is het financieel ondersteunen van cultuur in Harlingen en elders in Friesland. In het fonds is jaarlijks €10.000 beschikbaar. Er zit nog geld in het fonds en er kunnen nog steeds aanvragen worden ingediend. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert het fonds, behandelt de aanvragen en richt zich daarbij zoveel mogelijk op initiatieven in Harlingen. Mocht er geen sprake zijn van geschikte initiatieven uit Harlingen, dan wordt gekeken naar initiatieven elders uit Friesland. Een aanvraag indienen of meer informatie? Kijk dan op www.cultuurfonds.nl/aanvragen-fryslan.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

24-05-2022

HARLINGEN - De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige zaterdagmiddag.

Straatfestival Harlingen viert zaterdag 18 juni haar 30e editie!

24-05-2022

HARLINGEN – Na twee jaar wachten vieren we dit jaar de 30e verjaardag van het Straatfestival in Harlingen!

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum

24-05-2022

HARLINGEN - Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns