Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Eerste cultuurbijdragen uit het Roel Sluiter Fonds

24-05-2022

HARLINGEN - Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Roel Sluiter is uit naam van hem een fonds ingesteld.

Hij is liefhebber van beeldende kunst, literatuur en muziek.

 

Wethouder Erik de Groot: We zijn erg blij dat culturele partners in Harlingen gebruik maken van het Roel Sluiter Fonds. Mooi om te zien dat het in Harlingen bruist van prachtige cultuur en dat de initiatiefnemers dit met recht en trots aan het publiek willen laten zien. De complimenten daarvoor!”.
 

€ 2.500,- voor Stichting Oud Harlingen

De stichting ontvangt een bijdrage voor ‘Harlingen ondergronds’, een openluchttentoonstelling die een jaar lang rond de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen komt te staan. 38 panelen laten de geschiedenis van de Harlinger aardewerk- en tegelindustrie zien die inmiddels al 400 jaar duurt. Miljoenen tegeltjes en vele duizenden schotels werden in Harlingen gefabriceerd en vonden niet alleen hun weg naar Harlinger huizen, maar ook naar bijvoorbeeld Kasteel De Haar in Haarzuilens en Schloss Augustusburg bij Keulen. De expositie start in het kader van Open Monumentendag op 10 september 2022, waarbij panden met tegeltableaus en/of bijzondere kelders worden opengesteld. Rond het project worden allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals een lezing over de Harlinger aardewerk- en tegelindustrie in de loop der eeuwen, een wandeltocht langs tegeltableaus in de openbare ruimte van Harlingen, vaartochten naar ‘t Hegewiersterfjild waar de tegelklei van oudsher werd gewonnen en voor kinderen is er een educatief programma.  

 

€ 600,- voor Stichting Kunstuitleen HA-15 Harlingen

De stichting ontvangt een bijdrage voor de derde editie van de Atelierroute Harlingen. De atelierroute geeft tweejaarlijks aan de deelnemende kunstenaars de mogelijkheid zich te presenteren aan een breed publiek. Harlingen heeft een groot aantal kunstenaars en in de vorige edities konden de bezoekers 30 ateliers bezoeken en kennismaken met het werk van de kunstenaars. Dit jaar werken ze samen met de Willem Barentsz werf. In hun oude expositieruimte houden ze een overzichtstentoonstelling. De Atelierroute Harlingen vond plaats op 21 en 22 mei 2022

 

Oproep; dien ook een aanvraag voor een bijdrage in!

Het doel van het fonds is het financieel ondersteunen van cultuur in Harlingen en elders in Friesland. In het fonds is jaarlijks €10.000 beschikbaar. Er zit nog geld in het fonds en er kunnen nog steeds aanvragen worden ingediend. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert het fonds, behandelt de aanvragen en richt zich daarbij zoveel mogelijk op initiatieven in Harlingen. Mocht er geen sprake zijn van geschikte initiatieven uit Harlingen, dan wordt gekeken naar initiatieven elders uit Friesland. Een aanvraag indienen of meer informatie? Kijk dan op www.cultuurfonds.nl/aanvragen-fryslan.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

24-05-2022

HARLINGEN - De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige zaterdagmiddag.

Straatfestival Harlingen viert zaterdag 18 juni haar 30e editie!

24-05-2022

HARLINGEN – Na twee jaar wachten vieren we dit jaar de 30e verjaardag van het Straatfestival in Harlingen!

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum

24-05-2022

HARLINGEN - Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wellheat Shop Wellheat Shop Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CDA Harlingen CDA Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok