Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Een zeer interessante en gezellige Sjantermiddag!

15-01-2018

HARLINGEN - Zondagmiddag hebben we in de Lichtboei een zeer geslaagde Sjantermiddag -georganiseerd door de PvdA Harlingen- gehad.

Een zeer interessante en gezellige Sjantermiddag! PvdA Sjantermiddag in de Lichtboei

Door Bartele Boersma - PvdA Harlingen

 

Drie sprekers lieten hun licht schijnen over Harlingen en de mogelijkheden meer toeristen van onze stad te laten genieten. Ruim zestig aanwezigen konden met de sprekers in discussie gaan of vragen stellen. Voorzitter van PvdA Harlingen Willem de Graaf gaf als eerste het woord aan Hans Revier van de Waddenvereniging.

 

Met een interessant verhaal zorgde hij voor discussie over hoe we in Harlingen onze toeristen meer kunnen bieden. Hebben we een visie? En hoe verkopen we op een duurzame manier het Werelderfgoed van de Waddenzee aan de toerist en Harlinger. Volgens Revier is er meer mogelijk met het werelderfgoed dan je zou denken. Het gaat volgens hem om het verhaal van het Wad dat op verschillende manieren verteld kan worden. Er kwam veel reactie uit de zaal. Presentator Erik de Groot liep zich het zweet op het voorhoofd om iedereen het woord te kunnen geven.

 

Na een pauze met muziek van Wijtze Hempenius, waar ook Wiebe van Dijk en Joke de Boer meezongen, presenteerde Jaap de Jong zijn plan voor een zeezwembad bij de Westerzeedijk. Een zoutwaterbad waar zowel de Harlingers als toeristen kunnen zwemmen. Hij heeft een verkenning gedaan en pleit voor een gedegen onderzoek. Het plan kon op veel enthousiasme rekenen. Iedereen, inclusief de raadsleden, was het er over eens dat in Harlingen weer gezwommen moet kunnen worden in de Waddenzee zonder tot de knieën in het slib te lopen!

 

Tot slot hield Nieske Ketelaar namens Sense of Place een inspirerend betoog over hoeveel de Waddenkust ons te bieden heeft. En dat als je wat wilt je het samen moet doen. De schouders eronder is haar devies. Ons landschap en de historie zijn het waard om te vertellen. Cultuur en natuur kunnen hierin heel goed samenkomen en elkaar versterken. Ook in Harlingen liggen genoeg mogelijkheden voor prachtige verhalen over waar we vandaan komen en de schoonheid van ons landschap.

 

De conclusie van de middag was dan ook: "Niet sjantere, maar met doen!" We moeten trots zijn op onze prachtige gemeente en niet bang zijn om dat aan anderen te laten zien.

 

Op naar de volgende Sjantermiddag!

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

College wil ondergrondse containers in de hele binnenstad van Harlingen

16-01-2018

HARLINGEN - Het College van B&W wil in de hele binnenstad van Harlingen ondergrondse containers aanleggen.

College wil innovatieve zaagtandsteiger in de Visserijhaven

16-01-2018

HARLINGEN - Het College van B&W vraagt de gemeenteraad een krediet van 2.989.000 euro voor het realiseren van een innovatieve zaagtandsteiger.

Winterguard begonnen voor Sky teams

16-01-2018

HARLINGEN - Het seizoen voor colorguardteams, CGN Winterguard, is inmiddels weer van start gegaan voor de teams van Sky uit Harlingen.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen