Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een nieuwe fase van planontwikkeling, van klankbordgroep naar projectontwikkeling

27-09-2022

HARLINGEN - Het Westerzeedijkgebied wordt omgetoverd tot een aantrekkelijk recreatiegebied.

In 2018 is een klankbordgroep van start gegaan om inwoners en ondernemers bij de planvorming voor dit gebied te betrekken. Deze groep heeft het college van B&W geadviseerd over de uitwerking van het voorkeursmodel naar een schetsontwerp en richtte zich op verschillende deelprojecten binnen het Westerzeedijkgebied. De klankbordgroep bestond uit bewoners, ondernemers, belanghebbenden en geïnteresseerden. Na de schetsontwerpen en ontwikkelstrategie die in 2019 zijn opgeleverd, is in 2021 begonnen met de uitvoering van een aantal deelprojecten, waaronder de start van de herontwikkeling van het Balklandpark. Deze eerste deelprojecten worden in 2022 opgeleverd.

 

Evaluatie klankbordgroep

In september 2019 vond er een tussentijdse evaluatie plaats over de samenwerking in de klankbordgroep. Dit heeft een aantal nieuwe werkafspraken opgeleverd, waarna er eind 2021 nog een evaluatie is gedaan. Beide evaluaties hebben een aantal punten ter verbetering opgeleverd. Ook werd duidelijk dat bij participatie verschillende verwachtingen bestaan. Communicatie vormt een belangrijk onderdeel maar ook transparantie wat betreft de informatie over het proces en het project. Door de leden van de klankbordgroep is tot slot het belang van een goede terugkoppeling op de resultaten van de inbreng nadrukkelijk meegegeven als een verbeterpunt voor toekomstige participatietrajecten.

 

Tijdens het participatieproces zijn ook ‘QuickWins’ benoemd. Dit zijn onderdelen die relatief ‘snel’ gerealiseerd kunnen worden, waarvan men direct profijt heeft. Een voorbeeld hiervan is het zebrapad bij de Stenen Man dat dit jaar is gerealiseerd. Tijdens de verschillende bijeenkomsten met de klankbordgroepleden zijn er meerdere QuickWins benoemd. Dat wat in gemeentelijke termen snel, dus quick is, werd door de leden van de klankbordgroep als langzaam ervaren. Hierbij is geconstateerd dat tijdig communiceren over de verschillende onderwerpen en een goede tussentijdse update, verbeterpunten zijn die door zowel de gemeente als de klankbordgroep worden onderschreven.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Bedrijfsleven staat garant voor Marktbijdrage sluis Kornwerderzand

27-09-2022

HARLINGEN - De financiering van de nieuwe zeesluis in Kornwerderzand is in de afsluitende fase gekomen.

Waterscouts 2e op NK Lelievletzeilen

27-09-2022

HARLINGEN - Je zeilt voor je lol, bij waterscoutinggroep Caspar di Robles.

Landencompetitie Waddenrobkes van start gegaan

27-09-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het dan zover!

Reacties

Wellheat Shop Wellheat Shop Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen