Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een kleine spraakmakende corporatie met hart voor de huurders

23-05-2020

HARLINGEN - De Bouwvereniging liet zich afgelopen jaar visiteren door extern bureau Cognitum.

Vanuit de autoriteit voor woningcorporaties is de visitatie verplicht gesteld. De prestaties van alle corporaties in Nederland, worden eens per vier jaar gepeild door een extern bureau.

 

Meting prestaties

Het visitatiebureau bekijkt rapportages, communicatie, verslagen van de afgelopen vier jaar. Cognitum interviewde huurders, wijkplatforms en samenwerkingspartners van de corporatie waaronder de gemeente en zorgpartijen. Op deze manier brengt zij de prestatie en de waardering van de corporatie beeld.

 

Hart voor de huurders

‘Een kleine maar spraakmakende corporatie in het Noorden van het land, met het hart voor de huurders op de goede plaats’. Zo wordt de Bouwvereniging getypeerd in het rapport. Petra van der Wier ‘We maken stappen naar een meer open organisatie, waarin de huurder centraal staat. Het rapport bevestigt dat wij op de goede weg zijn’.

 

Betrokken en dichtbij

De Bouwvereniging heeft zo’n 2.500 sociale huurwoningen in de gemeente Harlingen. De kleine schaal is ook de kracht van de corporatie. ‘We werken met korte lijnen en trekken steeds meer op met bewoners en partners waarmee we samen werken’ Petra van der Wier, directeur-bestuurder. Een aantal jaar geleden zaten herstructureringsopgaven op slot. Er was gebrek aan draagvlak. We zijn opnieuw met betrokkenen stap voor stap door het proces gegaan. Huurders kregen ruimte om mee te denken met de plannen. Vanuit de visitatie krijgen wij terug dat wij hier goed in zijn geslaagd.

 

Veilig, prettig en gezond wonen

Bij de Bouwvereniging werken doeners. Uit het rapport; ‘Een no-nonsens organisatie die weet wat ze wil’. In de samenwerking met partners kan zij nog groeien. Dit geldt ook voor expliciet maken wat zij doet en waarom ze dit zo doet. Ze is al goed op weg en kan dit op aantal terreinen nog verder ontwikkelen. ‘Het visitatierapport houdt ons een spiegel voor. Met de nieuwe inzichten gaan wij onze dienstverlening verbeteren. Zodat wij nog beter in staat zijn om samen met onze partners ‘Veilig, prettig en gezond wonen aan te bieden’, Petra van der Wier. Het rapport is te lezen op de website www.debouwvereniging.nl bij publicaties.

 

Algemeen

Meer nieuws

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

23-05-2020

HARLINGEN - Deze keer was de opdracht: Maak een makro-foto in of om het huis in de ruimste zin van het woord.

Vanaf 1 juni 2020 weer gitaar- en basgitaarlessen bij Harry Greve

23-05-2020

HARLINGEN - Vanaf 1 juni 2020 start Harry Greve gitaar- en basgitaarlessen weer met het lesgeven in zijn lesruimte.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 21 - 2020

23-05-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen woensdag 20 mei 2020.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats
Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen