De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een halve eeuw Gemeentegids Harlingen

04-03-2021

HARLINGEN - De 50e editie van de Gemeentegids Harlingen valt binnenkort bij de Harlingers in de brievenbus.

Een halve eeuw Gemeentegids Harlingen Dieuwke en Heerco Walinga ontvangen het eerste exemplaar van de 50e editie van de Harlinger Gemeentegids

Sinds 1972 verzorgen Wout en Eef Gerstel deze gids met alle belangrijke informatie over Harlingen. Het begon ooit met het notitieboekje met alle adressen die Wout als redacteur van het Harlinger Nieuwsblad noteerde. Het was het eerste grote project van de jonge drukkerij van de Gerstels. Op een slaapkamer in de Cort van der Lindenstraat stond de eerste offset-drukpers van Harlingen waarop de eerste gemeentegidsen werden gedrukt.

 

Steun van adverteerders

De 50 edities van de Gemeentegids Harlingen zijn alleen mogelijk geweest door de steun van veel trouwe Harlinger adverteerders en de gemeente Harlingen. Wooncentrum Walinga is de adverteerder die vanaf het begin trouw de adressengids steunde. Daarom reikte Wout Gerstel het eerste exemplaar van de jubileumeditie deze week uit aan Heerco en Dieuwke Walinga.

 

Monnikenwerk

Jarenlang was de samenstelling een soort monnikenwerk. Eef Gerstel belde jaarlijks alle meer dan 200 vermelde organisaties en instellingen op om de controleren of alle informatie nog klopte. Vaak was dat direct duidelijk, maar het werd pas echt spannend als een vermeld bestuurslid met ruzie was vertrokken. Dan moest met voorzichtigheid de naam van de nieuwe contactpersoon worden achterhaald. Als geboren Harlingse wist Eef altijd wel iemand die dan bij zo’n vereniging betrokken was en via via werd de actualiteit van de Gemeentegids Harlingen weer gewaarborgd.

 

Digitalisering

Met de komst van digitalisering werd de controle van de vermeldingen steeds verder geautomatiseerd. Tegenwoordig worden de vermelde organisaties meerdere keren per jaar per mail benaderd om hen te herinneren aan actualisering van hun gegevens. Vroeger was een gids één keer per jaar voldoende. Tegenwoordig is de digitale versie van de gids op www.gemeentegidsharlingen.nl dagelijks actueel. Elke wijziging wordt digitaal direct verwerkt.

 

In de samenleving

De verankering van de Gemeentegids in de Harlinger gemeenschap is groot. Wout en Eef houden ook persoonlijk het hele jaar in de gaten waar nieuwe ontwikkelingen zijn. Waarschijnlijk is dit de basis voor het jubileum van een halve eeuw. De afgelopen decennia werden bijna alle in Nederland uitgegeven gemeentegidsen door één uitgeverij verzorgd. Enkele jaren geleden probeerde dit bedrijf ook voet aan de grond te krijgen in Harlingen. Op twee na bleven alle adverteerders de enige echte Gemeentegids Harlingen trouw. Reden genoeg dus om dit bijzondere jubileum te vieren!

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Queen-on-Air 6 maart 2021 bij Omroep RSH

04-03-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Omroep RSH.

Hockeynieuws van de HMHC

04-03-2021

HARLINGEN - Het bericht dat er weer wat verruiming is in de mogelijkheden om te sporten zorgde bij de Dames en Heren teams van HMHC voor gejuich.

Kattenkop op nieuwe brug Reatille Wijnaldum

04-03-2021

WIJNALDUM - De brug Reatille in Wijnaldum wordt komende winter vernieuwd.

Reacties

Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen