De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Een beetje warmte in deze koude tijden…

11-12-2020

HARLINGEN - Het coronavirus heeft bij sommige mensen voor eenzaamheid, zorg en soms zelfs isolement gezorgd.

Ondertussen komen de feestdagen er weer aan en dan denken we vaak aan gezelligheid. Die aandacht en gezelligheid is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Het ouderenwerk van de Skûle Welzijn en betrokken organisaties in de gemeente Harlingen slaan de handen ineen met een actie in december en januari.

 

Door sportclubs, basisscholen en leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn er mooie kaartjes gemaakt. Deze kaartjes worden rondgedeeld in wooncentra voor zelfstandig wonende ouderen en in de wijken waar veel ouderen wonen. Omdat we niet iedereen kunnen bereiken doen wij een beroep op de inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum om een kaartje uit te delen aan iemand in de buurt die wel een beetje ‘warmte’ kan gebruiken.

 

Onze volgende actie is in januari! We roepen inwoners op om een kopje koffie te gaan drinken met een dorp/buurtgenoot. Maar daarover hoort u in januari meer. Met de actie “Een beetje warmte in deze koude tijden” willen we een gebaar maken en sluiten we aan bij het project ‘Winter aan Zee, Welkom in Harlingen’. Een kopje koffie drinken met iemand in de omgeving is maar een kleine moeite. Het kan veel voor iemand betekenen die zich door corona of om een andere reden eenzaam voelt. Met de actie hopen we wat ‘warmte’ te brengen in mensenharten en de decembermaand die anders dan anders zal zijn.

 

  • Wilt u aan deze actie meewerken dan kunt u zich aanmelden bij ouderenwerker Johanna Schaap j.schaap@harlingen.nl tel: 06-10890607 of bij de organisaties die meewerken aan deze actie. De Bouwvereniging, Stichting Present, de Telefooncirkel en Stichting Welzijn Senioren Harlingen werken mee, bij hen kunt u ook terecht voor vragen en informatie.
  • De kaartjes worden vanaf dinsdag 15 december rondgedeeld en zijn verkrijgbaar in het Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 in Harlingen. In verband met corona kunt u deze alleen afhalen tussen 13.00 en 16.00 uur.

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Zin in een creatieve workshop en gezelligheid?

11-12-2020

HARLINGEN - De gemeente Harlingen biedt haar inwoners tijdens de actie 'Winter aan Zee, Welkom in Harlingen' een aantal kleinschalige activiteiten, workshops en cursussen aan.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

11-12-2020

HARLINGEN - Zaterdag 12 december is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Voedselbank 4US BENGO ook via Radio Eenhoorn te beluisteren!

11-12-2020

HARLINGEN - Zondag 13 december a.s. organiseert stichting BENG ism Omroep RSH weer een live 4US BENGO en ook Radio Eenhoorn zendt dit programma uit.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats