RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Dylan Drent tot de finale weergaloos!

05-08-2021

HARLINGEN - Tot de finale was de Harlinger Ouwe Seun formidabel op dreef.

Dylan Drent tot de finale weergaloos! Foto: Joachim de Ruijter.

Door Jan Braaksma sr.  

 

In grootse stijl leidde hij zijn formatie langs lastige klippen. In de eerste omloop nam hij de achterperkplaats van Hendrik Kootstra over omdat de achterinse onder dreigde te gaan tegen de hoge opslag van met name Willem Heeringa. Drent zag het gevaar en rammelde de ene na de andere bal over de tribune. Op 5-2 en 6-6 sloeg de ontketende Drent op 5-2 en 6-6 voor de achtste maal boven. De toon leek gezet voor een prachtige PC.

 

De tweede omloop had niet veel om het lijf. Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en Tsjerk Elsinga wilden wel maar waren niet bestand tegen de vuurkracht van met name Dylan Drent. Na eerste gelijk liep Marten Bergsma c.s. uit naar een 5-1 en 6-6 zege door een misser van opslager Van der Veen.

 

De klapper kwam in de halve finale tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Het werd een mooie partij die feitelijk al op 2-1 en 6-6 zijn beslissing kreeg met een misser van opslager Steenstra. Steenstra kon de vuurkracht van Drent en Kootstra niet beteugelen en bezweek onder het geweld van Drent (6) en Kootstra (3) bovenslagen. Op 5-1 en 6-4 sloeg Hiemstra de bal buiten het speelveld.

 

De finale van de 168ste PC werd daarna een grote desillusie voor partuur Bergsma. Het perk Drent-Kootstra kwam nooit in de partij en bezweek onder het opslag geweld van Van der Bos en Zijlstra. Het werd dan wel viermaal zes gelijk maar de winnende slag kon nooit afgedwongen worden. Op 1-0 en 6-6 retourneerde Zijlstra tot in het perk. Op 2-2 en 6-6 kon Drent de kaats niet passeren en op 4-2 en 6-6 sloeg Bergsma voor. Daarna kwam er nog een kans maar zowel op 5-2 en 4-6 alsmede op 5-2 en 6-6 was Drent te gretig en sloeg beide malen de bal kwaad. Een ervaring rijker en een illusie armer zo moet het gevoel geweest zijn van de Harlinger geweldenaar Dylan Drent.

 

Bekijk de foto-, en videoreportage van Joachim de Ruijter en CZVideoful

 

Algemeen Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Expeditie Robinson komt naar Harlingen!

05-08-2021

HARLINGEN - Tijdens Zomer aan Zee vindt woensdag 11 augustus deze superleuke activiteit voor gezinnen uit Harlingen plaats.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 27

05-08-2021

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 2 t/m 6 augustus 2021.

Geef eens een unieke Harlinger stranddoek cadeau!

05-08-2021

HARLINGEN - Deze originele 'Zomer in Harlingen' stranddoek is een hamam- / (sport)towel welke voor 60% wordt gemaakt van gerecycled katoen en voor 40% van plastic afval.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns