Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Duitse gastlessen op Vestdijk

22-11-2021

HARLINGEN - De oranje Mach-mit Mobil reist door het hele land en bezoekt vele scholen.

Leerlingen worden extra geïnspireerd om Duits te leren, interessante informatie over Duitsland te krijgen en ook wordt het belang van goede kennis van de Duitse taal in de beroepswereld nog eens extra benadrukt.

 

Op dinsdag 16 november bracht de Mach-mit Mobil een bezoek aan Vestdijk en werden er gastlessen verzorgd aan 3Mavo, 3Havo en 3Atheneum. De gastdocenten van het Goethe Institut werden vriendelijk welkom geheten door de heer Luik, teamleider 3-6 VWO. Hij sprak zijn waardering uit voor het bezoek aan onze school en benadrukte hoe belangrijk Duits kan zijn om je toekomstige baankansen te vergroten. Nederland heeft vele handelsbetrekkingen met Duitsland. Duitsland is onze belangrijkste handelspartner. Ook in de ICT en bouwsector is kennis van de Duitse taal belangrijk en van meerwaarde.

 

Cora de Groot-Huizenga en Femke Smink, docenten Duits, vertelden dat bijna iedereen wel Engels spreekt en de combinatie met Duits zorgt voor een voorsprong. Niet alleen in de grensstreek, het toerisme en de horeca maar ook in de logistiek, de zorg, de techniek en ook in de culturele sector heb je grote voordelen met Duits. Met de kennis van de Duitse taal en cultuur opent zich een enorme arbeidsmarkt in het buitenland maar ook in onze regio. 

 

Tijdens de verschillende workshops konden de leerlingen kennismaken met verschillende aspecten van de Duitse taal en van Duitsland. Hiervoor werden verschillende leerstations opgebouwd. Daar konden de leerlingen in kleine groepen onder andere Berlijnse bezienswaardigheden leren kennen, statistieken bekijken over het belang van Duits als taal en Duitsland als belangrijke economie maar ook het luisteren naar Duitse muziek. Het doel was om door goede samenwerking tot de juiste antwoorden te komen en prijzen te winnen.

 

Maar vooral waren het leuke lessen waarin met veel plezier nieuwe kennis en vaardigheden werden geleerd.  De leerlingen werden actief betrokken en hebben op een communicatieve en actiegerichte manier kennis gemaakt met de Duitse taal en cultuur.

 

Alle leerlingen toonden een geweldige inzet op deze dag en dat was te merken aan alle enthousiaste reacties.

Er was zelfs 1 groep die de hoogste score heeft behaald van alle dit jaar door het Goethe Institut gegeven workshops in Nederland, een resultaat om als school trots op te zijn.

Onderwijs

Meer nieuws

Geen treinen tussen Leeuwarden - Harlingen Haven van 27 november tot en met 5 december

22-11-2021

HARLINGEN - Door vervanging van de brug over de Arumervaart, nabij Franeker rijden er geen treinen van zaterdag 27 november tot en met zondag 5 december tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Samen het beste ontwerp maken voor Harlinger Bos

22-11-2021

HARLINGEN - Het Harlinger Bos wordt aangepakt.

Programma rondom De Bildtse Wassenaars

22-11-2021

HARLINGEN - Hein Jaap Hilarides treedt op met een programma rondom zijn laatste roman Beppe Xenia.

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas