Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Dubbel gevoel bij feestelijk slot jazzseizoen in Trebol

29-04-2019

HARLINGEN - Het was een feestelijk slot van het tweede seizoen van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen(CTJH), het dubbelconcert op zondagmiddag 28 april in stadsschouwburg Trebol in Harlingen.

Dubbel gevoel bij feestelijk slot jazzseizoen in Trebol Seaside Rendevous Jazzband. Foto: Gitta Overmaat.

Door: Max van den Broek.

 

Een afsluiting ook met een dubbel gevoel, want het was tevens het allerlaatste jazzconcert van het CTJH in Trebol dat in augustus definitief zijn deuren sluit.

 

Het slotconcert in de zeer goed gevulde grote zaal van Trebol begon met een optreden van de Roaring Twenties Experience, het leerorkest van het CTJH. Het 23 man/vrouw sterke orkest onder leiding van Arend Huisman speelde een aantal swingende, traditionele jazzsongs uit het repertoire dat in het roerige jaren twintig van de vorige eeuw in Amerika is ontstaan. Zij deden dat vol overgave, passie en enthousiasme. Dat er soms iets misging, een te late inzet, een niet al te zuivere noot of een tempo dat hier en daar dreigde te ontsporen, mocht de pret niet drukken. Het is niet voor niets een leerorkest en al doende leert men. 

 

Na de pauze was het de beurt aan de Seaside Rendezvous Jazzband, een speciaal voor dit concert door de Harlinger trompettist Jemke Visser samengestelde gelegenheidsformatie van muzikanten waar hij in de afgelopen vijftig jaar mee heeft gespeeld. Oude rotten in het vak dus, die zowel het repertoire als hun instrument tot in de perfectie beheersen. De band had dan ook aan één repetitie genoeg om een wervelende show neer te zetten. Ze speelden vooral jazzstandards als Lazy River, On the Sunny Side of the Street, Danny Boy en All of me. Ze improviseerden, gaven eigen draaien aan de klassieke werken en zweepten elkaar op tot grote en soms muzikaal verrassende hoogtes. Rustpunt in dit soms stevige muzikale geweld was zangeres Monique Masé die met haar soepele stem, fijne intonaties en mooie fraseringen deze veel gezongen jazznummers toch weer van een fraai nieuw jasje wist te voorzien.

 

Het slotfeest eindigde dan ook met een bomvolle dansvloer en een staande ovatie voor de muzikanten. Tegelijkertijd beseften alle aanwezigen ook dat dit de laatste keer zou zijn dat het dak van Trebol er tijdens een jazzconcert zo af zou gaan. Het CTJH gaat overigens wel door. Er wordt druk gezocht naar een nieuwe locatie voor zowel de concerten als de oefenavonden van het leerorkest. De jazz staat in Harlingen weer op de kaart en daar mag door de sloop van Trebol geen einde aan komen.

Muziek

Meer nieuws

Albert Heijn Harlingen ondergaat complete metamorfose

29-04-2019

HARLINGEN - De Albert Heijn aan de Zuiderhaven 8 in Harlingen sluit zaterdag 18 mei om 16:00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing.

Prachtige nieuwe uniformen op een mooie Koningsdag

29-04-2019

HARLINGEN – Het werd al met al een aangename Koningsdag afgelopen zaterdag 27 april.

Reacties

Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus