Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Drie punten voor fc Harlingen 1

05-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in Leeuwarden tegen MKV de eerste overwinning van het seizoen geboekt.

Na een wedstrijd die geen minuut verveelde, gingen de Harlingers met een 2-3 overwinning naar huis.

 

In de basis startten deze keer: Egbert-Jan Panbakker, Youri Bouma, Stefan Adema, Sven Dijkstra, Ivo Wilkeshuis, Jens van Sluis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Max Nijenhuis en Remko Zandberg. Op de bank begonnen Jasper de Jong, Martijn Homminga en Allard Hoekstra.

 

Fc Harlingen kwam al na vijf minuten op voorsprong, nadat Arjan Outhuyse een hoekschop mocht nemen en deze voor het doel bracht. In eerste instantie werkte MKV de bal weg, maar de afvallende bal kwam bij Max Nijenhuis terecht. Hij legde de bal perfect op het hoofd van Stefan Adema en hij kopte de 0-1 tegen de touwen.

 

In de tiende minuut had fc Harlingen de voorsprong kunnen vergroten, maar deze keer ging de bal net over het doel. MKV had de eerste helft wel het meeste balbezit en speelde veel op de Harlinger helft, maar tot kansen kwam het niet. Halverwege de eerste helft kregen de gasten twee hoekschoppen vlak na elkaar, maar deze leverden geen resultaat op. Ook Jarno Attema gaf nog een prima pass, maar deze was net te hard voor Stefan Adema om mee te nemen.

 

Vlak voor rust was daar het eerste wapenfeit van MKV. Eerst werd een hoekschop net over het doel gekopt en vlak daarna raakte MKV buiten bereik van doelman Egbert-Jan Panbakker de lat.

 

Na de pauze kwam Jasper de Jong in het veld voor Sven Dijkstra. Fc Harlingen stond aan het begin van de tweede helft onder druk, maar de defensie hield stand. In de tweeënvijftigste minuut was het Jasper de Jong die alleen op de keeper afging en de verre hoek koos, maar de Leeuwarder doelman reageerde alert en ging gestrekt naar de hoek. Martijn Homminga werd er ingebracht voor Jarno Attema.

 

Even later was de Harlinger defensie even niet alert en kwam MKV op gelijke hoogte. Na een uur was het Jasper de Jong die andermaal het hazenpad koos en oog in oog met de doelman leek te komen, maar hij werd binnen de lijnen onreglementair neergelegd en de scheidsrechter van dienst gaf fc Harlingen een strafschop. De MKV'er kwam er met een waarschuwing vanaf en de bal ging op elf meter. Dit was voor Remko Zandberg een kolfje naar zijn hand en hij schoot feilloos de 1-2 binnen.

 

Twintig minuten voor tijd kwam MKV andermaal op gelijke hoogte. Allard Hoekstra mocht het laatste kwartier meespelen voor Max Nijenhuis. Kort hierop was het Ivo Wilkeshuis die een geweldige lange bal gaf op Jasper de Jong. Wederom stoomde hij op richting het doel en deze keer was het wél raak: 2-3.

 

Wat volgde was een spannende slotfase, waarin de Harlinger defensie de druk doorstond en de punten uit het vuur sleepte.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elementen gaven Harlinger Golfkampioenschap heroïsch tintje

05-10-2021

HARLINGEN - Voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van het Harlinger golfkampioenschap werkten de weersomstandigheden niet echt mee.

Casco Montage/VVH stelt teleur in eigen huis

05-10-2021

HARLINGEN - Op zaterdag 2 oktober mochten de mannen van Casco Montage/VVH thuis aantreden tegen DAC.

100 jaar voetbal in Harlingen

05-10-2021

HARLINGEN - Uit de samensmelting van rkvv. Robur (1921) en vv. Harlingen (1923), ontstond fc Harlingen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen