Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Drie gemeenteraden stemmen in met businesscase Empatec

04-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraden van De Fryske Marren, Harlingen en Waadhoeke hebben de Businesscase die is vormgegeven voor Empatec, vastgesteld.

Daarmee scheppen de gemeenten op korte termijn duidelijkheid voor hun inwoners en de werknemers van Empatec. Om die reden start gemeente Súdwest-Fryslân op korte termijn met haar brede verkenning.

 

Businesscase akkoord in drie raden

De gemeenteraden van De Fryske Marren, Harlingen en Waadhoeke hebben donderdagavond 3 maart ingestemd met de Businesscase. Gemeente Súdwest-Fryslân had al aangegeven dat zij niet de planning haalt in verband met het uitvoeren van een aanvullende brede verkenning en het onderzoeken van de aanbevelingen uit de raadsenquête. De drie gemeenten vinden dat beide trajecten naast elkaar kunnen lopen en dat er op korte termijn enkele aanpassingen moeten worden gedaan in de bedrijfsvoering en de aansturing van Empatec.

 

Hoe verder?

Belangrijk is dat de doorontwikkeling van Empatec tot een Werkleerbedrijf de mogelijkheid geeft om passend werk te blijven bieden aan de Wsw-medewerkers die er werken en de Nieuw beschut medewerkers (de opvolger van de Wsw). Verder draagt besluitvorming over de businesscase ook bij aan het terugkeren van de rust op de werkvloer van Empatec.

 

Samenwerking leidt tot goede resultaten

In aanloop naar de businesscase is het bedrijfsresultaat van Empatec verbeterd. De drie gemeenten verwachten dat de samenwerking met het Werkleerbedrijf zal leiden tot goede resultaten van de re-integratiedienstverlening (coaching en bemiddeling van werkzoekenden) in het kader van de Participatiewet.

 

Súdwest-Fryslân spoedig van start met brede verkenning

Gemeente Súdwest-Fryslân onderkent dat de werknemers gebaat zijn bij duidelijkheid en gaat de brede verkenning daarom spoedig uitvoeren. Uitgangspunt is een integrale dienstverlening en lokaal maatwerk voor haar inwoners. Onderzocht wordt in hoeverre die visie aansluit bij de businesscase.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Café Sven kaatspartij

04-03-2022

HARLINGEN - Een mooi zootsje atleten verskenen afgelopen zondag na een lange tijd in de Waddenhal.

Televisiezenders, radiostations en sociale media massaal in actie voor Giro555

04-03-2022

HARLINGEN - De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne.

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Met pijn in het hart

04-03-2022

HARLINGEN - Afgelopen maandag hebben we, samen met de andere gasthavens en STI, de centrale Britse organisatie, besloten dat Russische schepen deze zomer niet welkom zijn bij de Tall Ships Races.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten