Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Doek valt voor fc Harlingen

04-06-2018

DRONRIJP - Door de promotie/degradatie wedstrijd tegen Dronrijp ruim te verliezen is de degradatie van het eerste team van fc Harlingen naar de vierde klasse een feit.

Doek valt voor fc Harlingen Foto: Hielke Jager.

Bij winst was er nog een tweede wedstrijd geweest om zich te handhaven, helaas is dat niet gelukt. Dronrijp met hun bekende voetbal en tomeloze inzet vanaf het eerste fluitsignaal gaf de Harlingers het goede voorbeeld, maar dan moet je dat wel volgen. Volgend jaar nieuwe kansen onder een nieuwe trainer.

 

Trainer Duco Mulder had voor een andere opstelling gekozen, Vincent van der Werf op doel, Stefan Adema laatste man, Sjouke Bootsma voorstopper en Patrick van de Waard linksachter en Frank Claasz Coockson op rechts. Ane Schaap speelde achter de spitsen Kevin Jaarsma en Sander Zeilmaker. Het middenveld werd gevormd door Nick van der Kooi, Arjan Outhuyse en Jeroen van Dellen.

 

Vanaf het eerste moment ging Dronrijp de strijd aan en dit leidde meteen al tot een corner en een vrije trap veroorzaakt door Sander. Toch was diezelfde Sander even later gevaarlijk met een kopbal, netjes gepakt door de keeper. Na een klein kwartier gaf een middenvelder van Dronrijp een lange bal op hun snelle, lange en gevaarlijke spits Tjalling Sikma, hij nam de bal goed aan, speelde Stefan uit en scoorde beheerst de 1-0. Een tegenvaller voor fc Harlingen dat even later na een overtreding op Sander binnen de beruchte lijnen, een penalty kreeg. Arjan weet daar wel raad mee en scoorde de 1-1. Toch was het weer Dronrijp dat kans kreeg om te scoren, de rechterspits kwam alleen op doelman van der Werf af, die de ingeschoten bal met de vingertoppen corner tikte. Een goede Harlinger aanval via Ane, Sander en Kevin die de bal inschoot, strandde op de keeper. Dronrijp kon op rechts zich uitleven, zoveel vrijheid kreeg men en dat leidde dan ook tot gevaarlijke situaties. De vrije trappen waren niet besteed aan fc Harlingen, te slap, te laag of in de muur. Toch zou de fc Harlingen na een half uur op voorsprong komen. Kevin zag de keeper iets voor zijn doel staan en zijn boogbal verdween via een verdediger in het doel, 1-2. Vijf minuten voor de rust leidde een misverstand tussen Stefan en de doelman die hij verwachtte om de bal te pakken. Deze aarzelde en maakte toen een overtreding op Sikma en de scheids gaf penalty. Wessel Kingma wist hier wel raad mee en schoot de 2-2 binnen. Dit zou weleens het breekpunt van de wedstrijd voor fc Harlingen kunnen zijn. Dit werd ook de ruststand.

 

De wedstrijd was in de tweede helft nog maar een paar minuten oud en Dronrijp kwam op een 3-2 voorsprong. Het was opnieuw Sikma die zich vrij speelde en met een halve draai de bal in de bovenhoek krulde. Weer keek fc Harlingen tegen een achterstand aan. Arjan en Nick werden gewisseld voor Niels Vlottes en Jelmer Kooistra. Even later deelde Dronrijp de genadeklap uit en scoorde via Bauke Kamminga de 4-2. Hierna kregen de Harlingers kansen om wat aan de score te doen. Uit één van de vele corners schoot Sjouke de bal in, deze werd door een verdediger van de lijn gehaald en de rebound werd door Jeroen hoog overgeschoten. Ook Sander had moeten scoren, geheel vrijstaand kopte hij via de handen van de keeper de bal op de lat, na een goede voorzet van Frank. Doelman van der Werf moest ook nog een paar keer redding brengen na een doorgebroken speler. Na een duel van Sjouke die hierbij behoorlijk geblesseerd raakte en de spits gaf de scheids Dronrijp een penalty, eigenlijk een cadeautje en Kingma scoorde zijn tweede en Dronrijps vijfde, over en uit voor fc Harlingen.

 

Door deze nederlaag speelt fc Harlingen volgend jaar een treetje lager. Een belabberd seizoen zit erop, een seizoen waarin weinig mee zat. Maar een nieuw seizoen, een nieuwe kans. Aan de nieuwe trainer Gerrie Schouwenaar om de zaak weer op de rails te zetten. Na een wel verdiende vakantie wat het voetbal betreft, er in september er weer fris tegen aan.

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Eerste cruiseschip aan de nieuwe steiger

04-06-2018

HARLINGEN - Zondagochtend meerde rond 8.00 uur het cruiseschip Star Breeze af aan de nieuwe cruisesteiger in de Willemshaven van Harlingen.

Na 8 maanden en 15030 zeemijlen terug in Harlingen

04-06-2018

HARLINGEN - Na 15030 zeemijl loopt de Wylde Swan vanuit Havana de haven van Harlingen binnen om af te meren bij het Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade.

Jan Hoogland winnaar in de vereniging en in het ACG Samenspel A

04-06-2018

HARLINGEN - Voor de derde Mid- Fondvlucht werden vrijdag 1 juni 103 duiven ingekorfd en vervoerd naar Quiévrain op ca. 330 km.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe