De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Dit doe je in de tijd tot 19 januari

05-01-2021

HARLINGEN - Elk jaar is januari de meest deprimerende tijd van het jaar.

Niet voor niets is de derde maandag van deze maand “Blue Monday”. Toch hopen we stiekem dat het dit jaar anders zal zijn. Blue Monday valt dit jaar net voor de volgende persconferentie en we hopen toch allemaal dat we dan weer wat meer vrijheid hebben. 

 

Maar wat ga je doen nu je nog een paar weken moet aftellen. Je tijd goed besteden natuurlijk. Want deze periode geeft je mooi de kans om je goed voor te bereiden op alles wat weer komen gaat. 

 

Als de winkels weer opengaan…

Kon je in december helaas weinig genieten van de lichtjes in de stad, hopen we dat we half januari weer een dagje winkelen mogen gaan plannen. Misschien dan niet om cadeautjes te kopen maar om er van te genieten dat we buiten kunnen zijn of gezellig samen met een vriendin etalages kunnen bekijken. En het liefst natuurlijk daarna nog even koffie of een wijntje als de horeca weer open is. Je hierop voorbereiden kan door voor de zekerheid alvast een datum te prikken. 

 

School

Ook al duren de schoolvakanties wat langer, er komt een einde aan. Je kinderen dan voorbereiden is natuurlijk een goed plan. Als je de datum van weer naar schoolgaan weet, kun je een aftelkalender maken. Wil je er voor de kleinsten een echt feestje van maken? Geef ze dan een Engel tas cadeau. Want Engel staat voor een dansje, een taartje, een slinger en een glimlach. Wil je het feest helemaal compleet maken, dan zijn een mooie nieuwe beker en broodtrommel natuurlijk ook wel erg leuk. Het resultaat is dat ze niet kunnen wachten tot school begint. 

 

Heb je al pubers in huis? Dan kan een goede planning met af en toe een beloning ook goed helpen. Zitten ze in het examenjaar dan is een het samen uitzoeken van een mooie nieuwe Eastpak rugzak een goed idee. Die kan dan straks mooi pronken aan de vlaggenstok. 

 

Maak het jezelf wat makkelijker

Laten we eerlijk zijn, 2020 was niet het makkelijkste jaar. Wees daarom in 2021 wat liever voor jezelf. Dat doe je door een lijstje te maken met wat echt jouw wensen zijn. Maar ook door goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond en pak wat vaker de fiets. Ga je boodschappen, zorg dan voor fijne fietstassen zodat je niet hoeft te stunten als je toch die ene aanbieding extra gekocht hebt. 

 

Ook thuis overleggen om een dagje niet te hoeven koken, kan je wat rust geven. En soms vinden je gezinsleden het juist wel fijn als ze weten dat ze jou er een plezier mee doen. Plan daarom dit jaar wat extra tijd voor jezelf, zodat je (wat er ook gebeurt) relaxed het jaar door kunt. 

 

Sporten

Tel jij ook al af voor je je favoriete sport weer op kunt pakken? Zeker als je een teamsport beoefend was het afgelopen jaar niet fijn. Maar er komt verandering. Tijd dus om je sportoutfit nu onder handen te nemen, te controleren en zo nodig aan te vullen. Is alles nog heel en een beetje in de mode? Of ben je eigenlijk wel toe aan een nieuwe sporttas of sportschoenen? En ook als je verwacht je dat het nog even gaat duren voor je jouw sport weer mag beoefenen, kun je voor die tijd natuurlijk een andere sport uitzoeken. Zo stap je straks al fit in. 

 

TIP: Maak daarbij wel twee sporttassen, want de kans is best groot dat je je nieuwe sport gewoon wil blijven beoefenen. 

 

Weekendje weg of echt op vakantie? 

Wil je ook zo graag weer vakantieplannen maken? Heb je stiekem al wat vakantiebestemmingen in je hoofd? Dan is het nu de tijd om een lijstje te maken met jouw vakantiewensen. Kan nummer één dan toch niet doorgaan, kun je makkelijker en sneller de focus naar nummer twee verleggen. Zo blijf je wel in de goede stemming en ben je voorbereid. 

 

Algemeen Bedrijfsleven Corona Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vandaag geen Lockdown Radio bij Omroep RSH

05-01-2021

HARLINGEN - De uitzending op dinsdag 5-1-2021 van Lockdown Radio is afgelast.

Inzameling Kerstbomen Gemeente Harlingen

05-01-2021

HARLINGEN - Win geldprijs of verdien waardebonnen.

Prachtige opbrengst voor fc Harlingen met virtuele rondjes voor de club

05-01-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen start het nieuwe sportjaar met de bekendmaking van een prachtige opbrengst.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt