Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

En dat is ook waar: vanuit de oppositie kritiek leveren, afkraken en niets constructiefs aandragen draagt niet bij tot een betere maatschappij.

 

De belangrijkste speerpunten zijn en blijven meedoen, samenwerken, opkomen voor de zwakkere mensen, verantwoording nemen voor klimaatverbetering, de natuur en daardoor het milieu beschermen en daardoor ook Harlingen ten goede veranderen.

 

Uitgaan van eigen kracht is een stevige volgende speerpunt. In een opsomming door één van de Harlinger gemeenteraadsfracties noemde men onlangs 24 zaken die men zoal bereikt had. Enige nuancering is misschien nodig. Kwamen niet al deze hoogtepunten tot stand dankzij inbreng van álle fracties – ChristenUnie, Wad’n Partij, D66, PvdA, CDA, VVD, Harlinger Belang, Hoop, VVD en GroenLinks? En niet van één partij alenig?

 

Nóg een van de GroenLinkse sterke punten vind ik het verbinden, het zoeken naar wat je met elkaar bindt en niet het onderscheiden van elkaar, het wij-zij-gedoe. De Gaay Fortman jr. was en is daarin mijn grote voorbeeld. De mildheid die hij bezat en inzette, de fantastische redenaar en daardoor de krachtige politicus die hij was bracht mensen, ideeën en standpunten bij elkaar en dat samendoen is nog steeds actueel. Je kan van binnenuit veel meer bereiken dan dat je vanaf de zijlijn probeert de zaak ten goede te keren.

 

Een andere kwestie. Ik vind nog steeds dat de proef met neutrale wethouders van buiten in Harlingen, het zo genoemde dualisme, te vroeg is beëindigd. Het was voor de coalitie PvdA-CDA-VVD – Harlinger Belang kwam even niet aan bod – misschien net iets te comfortabel dat zij in het dagelijks bestuur, het college, invloed hadden via de wethouders. Burgemeester én wethouders zijn de uitvoerenden van wat de gemeenteraad wil en oplegt, want de gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De wil van die raad is wet.

 

Het wordt tijd dat de gemeenteraad die bevoegdheid wat nadrukkelijker gaat gebruiken, om Harlingen groener, socialer én inclusiever te maken. Samen met alle andere raadsleden wil de fractie van GroenLinks zich daar hard voor maken, want immers: ‘Dicht bij het vuur verwarm je het best’ en al helemaal als je dat samen doet.                      

 

Kom stemmen op 14, 15 of 16 maart.

 

Door Joop van der Heide, nr. 3 op de GroenLinks kieslijst 6

 

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Kandidaten PvdA Harlingen: Vol passie wil Greet de Groot – Stoker werken aan een bloeiend en sociaal Harlingen

07-03-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Greet de Groot – Stoker, geboren en getogen in Harlingen en in ons mooie stadhuis getrouwd met een echte Ouwe Seun.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad