De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

D'Heerlijckheid Harlinghen, het nieuwe boek van Robert Adjiet

14-09-2021

HARLINGEN - Als ex-Randstedeling is Robert Adjiet sinds kort nieuwbakken inwoner van de stad Harlingen en mag hij zich de gelukkige bewoner noemen van een van haar fraaie grachtenpanden met bijzondere historie.

De afgelopen maanden is Robert het pandemisch aangestuurde thuiswerken wat aangenamer doorgekomen door dit te combineren met het schrijven van een boekje over Harlingen genaamd “D’Heerlijckheid Harlinghen”. Het is eigenlijk een boekwerkje over “voelen”. Het voelen van je omgeving en dat dan verpakt in geromantiseerde historische verhalen over (het ontstaan van) Harlingen. Een mix van feiten, fictie en enkele poëtische overpeinzingen. Door – over Harlingen c.a. - te lezen en te schrijven is hij de stad en haar inwoners steeds iets beter gaan leren kennen. Zodoende kan Robert ook (beter) deze omgeving aan zijn gevoel koppelen; ‘Home is where the heart is’. Schrijven is op deze manier een zeer aangename bezigheid.

 

De tekst op achterflap van het boek luidt:

Harlingen. Rebel aan de kust. Met de voeten in het wad. Gericht op de zee en wars van het Friese achterland. Robert Adjiet laat de randstad achter zich en strijkt hier neer om zich te verwonderen over de schoonheid van de stad, de warme, authentieke sfeer en de vrijheid die er voelbaar is. In het boek “d’Heerlijckheid Harlinghen” beschrijft hij zijn eerste kennismakingen met de havenstad.

 

Tijdens een rondgang door de havenstad wordt in het ritme van de reis stilgestaan bij zaken die de zintuigen raken. Eindeloze dijken, indrukwekkende zeegezichten, eeuwenoude havens, grachten met statige patriciërshuizen en karakteristieke bewoners doen nostalgisch mijmeren. Korte historisch romantische verhalen vertellen op luchtige wijze opvallende geschiedenissen. In de afwisselende poëzie wordt de bijhorende sfeer gevangen. Het geheel wordt gelardeerd met prikkelende bespiegelingen en overpeinzingen die het verleden en heden aan elkaar rijgen. Luchtige kost over soms zware zaken met momenten van verwondering. Een bijzonder boekwerkje ‘ter leering ende vermaeck’.

 

"VAN D'N VRYHEIJD ENDE STAD

de naakte mens

’t lege blad

vrij van keus

ontstijgt het wad"

 

  • Het boek ligt sinds kort ook te koop bij De Jong Boeken aan de Noorderhaven en in het boekenschap van de Jumbo Olaf Hermus. 
  • D’Heerlijckheid Harlinghen - ISBN 9789462665163 (€ 14,99)
  • Meer info www.robertadjiet.nl

 

Algemeen Bedrijfsleven Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Ondernemen met elkaar!

14-09-2021

HARLINGEN - Dat is voor city-manager Wim Woudstra de grootste uitdaging.

Fotorroutes Tall Ships Races Harlingen

14-09-2021

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 18 september treffen inwoners en bezoekers drie fotoroutes aan langs de Noorder- en Zuiderhaven in Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

14-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen weekend werd alweer de tweede ronde (beker)competitie gespeeld.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus