Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Derde smashbaltoernooi wederom daverend succes

20-11-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 14 november jl. werd voor de derde keer een smashbaltoernooi georganiseerd voor groep 4 van de basisscholen in de gemeente Harlingen.

Voorafgaand aan dit toernooi werden er op alle basisscholen in Harlingen en Midlum smashbalclinics gegeven door trainers van Volleybal Vereniging Harlingen. Kinderen die het leuk vonden konden zich opgeven voor het afsluitende toernooi.

 

Smashbal is een variant op het echte volleybal. Het volleybal zoals dat nu aan jonge kinderen wordt gegeven is voor jongens niet aantrekkelijk genoeg. Dit komt omdat er te weinig actie is het spel zit. Bij smashbal ligt juist de nadruk op snelheid, beweging en het mooiste wat volleybal te bieden heeft, namelijk het smashen. Ilonka Volkers, Femia Hoekstra en Meindert Paul Kwast van VVH hopen dat er door het aanbieden van smashbal, meer jongens interesse zullen gaan krijgen voor smashbal en uiteindelijk ook voor volleybal. Er is op dit moment nog geen smashbalcompetitie, maar we denken wel dat het binnen niet al te lange tijd zal worden ingevoerd. Sinds we zijn gestart met het geven van smashbalclinics en de toernooien merken we dat de interesse bij een aantal jongens al is gewekt. Sinds dit jaar geeft Meindert Paul Kwast smashbaltraining aan 4 jongens van 8 en 9 jaar oud. Ze vinden smashbal helemaal fantastisch. Natuurlijk hoop ik dat er meer jongens hun voorbeeld zullen volgen, want om het echte volleybal in te gaan zijn er sowieso 6 of meer jongens nodig om dit te kunnen realiseren. Jongens van 7, 8, 9 en 10 jaar zijn dan ook van harte welkom om bij mij te komen smashballen.

 

Er werd dinsdag om 16.00 uur gestart met het afsluitende toernooi. De jongens en meiden streden tijdens de wedstrijden om de podiumplaatsen. Het ging er dan ook fanatiek aan toe en de punten werden soms wel hele harde bij elkaar gesmasht. Tegen 18.00 uur was de uitslag bekend en volgde dan ook de prijsuitreiking Ook dit jaar werden de prijzen net als voorgaande jaren weer beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie. Deze stichting had voor iedere deelnemer van het toernooi een vaantje beschikbaar gesteld en voor de nummers 1 tot en met 3 medailles. JOGG Harlingen zorgde voor gezonde voeding door appels, mandarijnen en water ter beschikking te stellen aan de deelnemers.

 

De uitslag van het toernooi was as volgt:

  1. Noorderlicht 1 (Asia Garbouz en Nathalie van Arum).
  2. Noorderlicht 2 (Isa Beers en Delano Brouwer).
  3. ’T Wad 1 (Mike Vlieger en Daan van Dijk).

 

De smashbalclinics en het toernooi is een samenwerking tussen Jongerenwerk Haringen, Volleybal Vereniging Harlingen en de buurtsportcoaches. Dit is echt een unieke samenwerking en ik ben bij dat we door de inzet van iedereen dit nog steeds kunnen organiseren. Ook ben ik erg blij dat hierdoor onze sport meer aandacht krijgt. Mochten er meisjes enthousiast zijn geworden door smashbal dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Ilonka Volkers. Mochten er jongens willen gaan smashballen dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Meindert Paul Kwast. VVH traint op de dinsdagen in de Harlinger Waddenhal. Aanmelden is niet nodig, maar als ouders of verzorgers meer informatie willen hebben, dan kunnen ze dit opvragen via jc@vvh-harlingen.nl.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events
Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen