Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

De woensdag van het Lanenkaatsen

15-06-2023

HARLINGEN - Fijne woensdagavond op de Lanen.

Geen auto’s in de weg, de Harlinger liedjes galmden over de Lanen. Hilko kon zijn normale aankondiging doen en naast dat de parturen netjes werden opgenoemd, maakte Zwaan uitstekende reclame voor ons Jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen dat eind dit jaar zal worden uitgebracht. De banken werden te plek gezet evenals de telegrafen, keurmeesters allemaal weer te plek en ook het publiek was er weer klaar voor. Tijd voor een mooi avondje Lanenkaatsen met veel 2e en 3e ronde partijen in bijna alle groepen.

 

Groep 2

In groep 2 (17-35 jaar) werden zowel 2e als 3e omloop partijen gekaatst en inmiddels zijn de halve finales bekend. In deze groep wordt op hoog niveau gestreden voordat felbegeerde plekje in de finale van vrijdag. partuur 5 Marten Bergsma, Tymo Zijlstra en Tjitse Hoekstra won het in de 3e omloop van met 5-2 en 6-2 van partuur 1Arne Tigchelaar, Justin van Dijk en Jildert Wijbenga. Ze nemen het nu op tegen partuur 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra en Lammerts Stellema, die bleven staan in de 3e omloop. Partuur 9 Sven Helvrich, Dennis Wijnjeterp en Willem Heeringa deed er alles aan om partuur 16 Rick Minnesma, Jordy Miedema en Theo Nota aan het wankelen te krijgen. Tegen het betere “opslag-en-uitslag-geweld”van Rick was echter niets in te brengen. Jordy en Theo gingen lekker mee in de flow wat dat betreft. In de halve finale zal het een ware clash kunnen wortden tegen het partuur van Kees van der Schoot, Michel Nesse en Daan Mulder. Zie gaven het partuur van Chris Outhuijse, Germ Epema en Justin de Jong maar weinig kans.

 

Groep 3

In groep 3 (36-49 jaar) leek partuur 6: Boudewijn Tulen, Mohammad Daher, Douwe Kamsma opnieuw te verrassen. ze namen een aantal bordjes voorsprong op partuur 3: Marten Hiemstra, Tjarry Harmhuis en Adriaan Aalders. Het slotstuk was erg spannend in perk 6, waar deze partij gekaatst werd en het publiek wachtte in spanning af hoe het zou aflopen. de geroutineerde Marten Hiemstra zorgde voor het beslissende punt. In de halve finale nemen ze het op tegen de favorieten van partuur 2: Jasper Boomsma, Jeffrey Siccama en John Mons. Ze versloegen met niet al te veel moeite het partuur 11. Rene Sijbesma, Gerard Hoekstra en Elmer Nadema met 5-2 en 6-2. Partuur 10 zette de vorm van afgelopen maandag door in de 2e omloop. Michel van der Veen blonk weer uit aan de opslag en ook vanuit het perk, maar ook Lowie Quisenaerts en Matthieu Visser bereikten een prima niveau, daardoor was er voor partuur 7. Erik de Boer, Johan Kwast en Michel van der Ploeg geen doorkomen aan. partuur 10 heeft alvast een plekje in de finale veroverd door een staand nummer in de 3e omloop.

 

Groep 4

Ook groep 4 (50-59 jaar) kent al een eerste finalist in partuur 7 Tonny Outhuijse, Johan Ligthart en Gerrit Herrema. het werd een hele spannende pot in perk 4 tegen het partuur 9 van Bennie Zeilmaker, Alexander Post en Andries Cuperus. aanvankelijk was het ;partuur 7 dat het makkelijkst de bordjes bijeen sloeg, maar partuur 9 kwam sterk terug en leek de partij naar zich toe te trekken. Helaas voor hen was partuur 7 net op tijd weer scherp en werd het laatste bordje binnen gehaald Johan Ligthart pakte in het tussenspel de winnende slag. De halve finale van vanavond om de andere finaleplek zal gaan tussen het favoriete partuur 1 met Jochum Mollema, Jan Anton Klazinga en Roland van Wier,die met 5-2 en 6-4 Henri van der Veen, Willem Rienk Miedema en Harald Wiersma versloegen. Ze nemen het daarin op tegen partuur 6 Pieter Alberda, Peter Helvrich en Siebe Tolsma, de koning van afgelopen jaar. partuur 3: Harm Jan de Boer, Richard van der Veen en Tjipko Vellinga) moest zijn meerdere erkennen en verloor met 5-3 en 6-2.

 

Groep 5

Ook bij de damesgroep 5 (11-35) werden er mooie partijen gekaatst. Op het “centrecourt” van perk 1 maakten partuur 9 Nicole Hempenius, Jildou sterk en Manon Kamminga er een ware strijd van in de arena tegen het partuur 11 met Rianne van der Walt, Welmoed Boonstra en Hendrieke van der Schoot. Op 5-5 en 6-4 werd de strijd beslist in het voordeel van partuur 11. Zij kaatsen vanavond in de halve finale tegen partuur 16: Nynke Agema, Marije Miedema en Geanna Faber. Zij versloegen met 5-2 en 6-2 Sigrid Dijkstra, Sigrid Post en Iris Hooghiemster. De 2e halve finale zal gekaatst worden tussen partuur 1. Harmke Siegersma, Monique Tulner en Sjirkje Vrieswijk. Zij zullen een zware kluif krijgen tegen partuur 8 met Bente Sytse Hameter, Hiske Zeinstra en Deveny van der Kooi.

 

Groep 6

In groep 6 waren de partijen over het algemeen niet al te spannend gezien de uitslagen, dat noemen we scorebordjournalistiek. de 60+ mannen moesten er hard voor werken om een plekje in de 3e omloop / halve finale te bereiken. partuur 16: Jan Sipma, Ludwig Seerden en Douwe Broersma, die al verzkerd waren van dit plekje kaatsen tegen partuur 2: Theo Draijer, Geert Zeilmaker en Johannes Wolbers. Laatstgenoemden versloegen eenvoudig het partuur 17 met Teake Koster, Heinz Palsma en Martin Klaasen. De tweede 3e omloop partij wordt gekaatst tussen het Harlinger partuur 5 van Peter Kwast, Frans Alberda en Karst van der Heide tegen het favoriete partuur 9: Siep Roukema, Hendrik Deelstra en Simon de Groot. Door zeer sportief gedrag van Rik Vlieger, die een bal via de hand op de schouder toe gaf pakte partuur 5 een hele belangrijk bordje wat wellicht de doorsklag gaf in deze partij, die met 2-5 en 4-6 werd gewonnen door partuur 5. Ook partuur 8 Kess Sikkema, Bennie Hof en Rients Toering konden na de 2e omloop naar huis.

 

 

Zo rond 22.00 uur waren alle gewenste partijen weer gekaatst en deelden de dames van de Lanenshop een lekkere haring en een drankje uit aan de vrijwilligers. Het was mooi om te zien hoe snel er gereageerd werd op een ambulance, die de Lanen over moest om de Vijver te bereiken om een gewonde te helpen. (overigens niemand, die bij het Lanenkaatsen betrokken was) dit laat maar zien dat het met de oplettendheid van de keurmeester, kaatsers en publiek wel goed zit. het comité kon terugkijken op een succesvolle avond zonder strubbelingen. Op naar de prachtige partijen die voor vanavond op het programma staan om de finale te bereiken.

 

De woensdag van het Lanenkaatsen 2023

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Harlingen neemt massaal afscheid van Irmon Grotenboer

15-06-2023

HARLINGEN - Inwoners van Harlingen, familie, vrienden en bekenden hebben donderdagmiddag massaal afscheid genomen van stadgenoot Irmon Grotenboer.

Stralende familiedagen Zeerobben

15-06-2023

HARLINGEN - De familiedagen bij Zeerobben gaan de boeken in als misschien wel de meest stralende uit de geschiedenis.

Nieuws van HMHC week 24

15-06-2023

HARLINGEN - Wat was het een spannend weekend afgelopen week, met een kampioenschap voor mixO14 en de topper van de Heren tegen Lelystad.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen CZVideoful CZVideoful Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda