Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Vuurzee roeit HKS

13-04-2022

HARLINGEN - Zaterdag 9 april jl. roeiden de dames van de Vuurzee hun eerste race van dit seizoen.

Al weken was de sloep en haar bemanning al te vinden op het kanaal tussen Harlingen en Franeker voor de beruchte wintertraining. Niet altijd even leuk, maar wel erg belangrijk in de voorbereiding naar het wedstrijdseizoen. Hoe fijn is het om weer naar een wedstrijd toe te werken met de groep.

 

De weerberichten gingen in de week voorafgaand, alle kanten op. Maar toen we aankwamen in de haven van onze thuisstad, wisten we het…vandaag ging een ruige race worden. Toen de sloep door de dames aan de startlijn was geroeid, moest er hard worden gewerkt om deze op de startlijn te houden. De wind en golven speelden met alle sloepen. Zo blijkt maar weer eens hoe overlevert men is aan de elementen.

 

3..2…1…start!

Volle kracht vooruit, de riemen stonden krom, het zoute water sloeg over de boeg en de dames in de punt werden direct getrakteerd op een nat pak. En dan moet de race eigenlijk nog beginnen. Het slagtempo ging precies wat men mag verwachten in deze omstandigheid. Voor de wind, surfden we over de golven. Maar zoals het zich laat verwachten, ook tegen de wind moet er geroeid worden. Zo ook deze race. Bij de tweede ronding ter hoogte van het Brouwdok, kregen we de aangewakkerde wind vol op de boeg en de golven drukte ons het liefst tegen de kade aan. De stuurman moest zich de longen uit het lijf schreeuwen om de dames te ondersteunen in dit heel vervelende gedeelte van de race.

 

Nadat ze de hoek bij de KNRM om waren, kon er even op adem gekomen worden. Door naar het tweede rondje richting Spaansen. Ondanks een aantal onsportieve acties van andere sloepen, lieten de dames zich niet van de wijs brengen en roeiden mooi en in een prima ritme door. De eindstreep was immers al bijna in zicht.

 

In 2 uur en vier minuten, na een prachtige eindsprint, hoorden we de finishtoeter. Eindelijk uithijgen en warme en droge kleren aan. Het traditionele biertje na de race, in de sloep werd een kort moment. Gauw beschutting zoeken voor een hagelbui.

 

Team Vuurzee bedankt RV Okke Hel voor de organisatie van deze prachtige race.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben: Toppers van Toen

13-04-2022

HARLINGEN - Vanwege alle corona-maatregelen heeft ook het toernooitje voor de toppers van toen stil gelegen.

Gratis hockeyen bij HMHC

13-04-2022

HARLINGEN - Het paasweekend is voor hockeyers altijd een inhaalweekend.

12e editie Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

13-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er voor de 12e keer gestreden om het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen