Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Vuurzee roeit HKS

13-04-2022

HARLINGEN - Zaterdag 9 april jl. roeiden de dames van de Vuurzee hun eerste race van dit seizoen.

Al weken was de sloep en haar bemanning al te vinden op het kanaal tussen Harlingen en Franeker voor de beruchte wintertraining. Niet altijd even leuk, maar wel erg belangrijk in de voorbereiding naar het wedstrijdseizoen. Hoe fijn is het om weer naar een wedstrijd toe te werken met de groep.

 

De weerberichten gingen in de week voorafgaand, alle kanten op. Maar toen we aankwamen in de haven van onze thuisstad, wisten we het…vandaag ging een ruige race worden. Toen de sloep door de dames aan de startlijn was geroeid, moest er hard worden gewerkt om deze op de startlijn te houden. De wind en golven speelden met alle sloepen. Zo blijkt maar weer eens hoe overlevert men is aan de elementen.

 

3..2…1…start!

Volle kracht vooruit, de riemen stonden krom, het zoute water sloeg over de boeg en de dames in de punt werden direct getrakteerd op een nat pak. En dan moet de race eigenlijk nog beginnen. Het slagtempo ging precies wat men mag verwachten in deze omstandigheid. Voor de wind, surfden we over de golven. Maar zoals het zich laat verwachten, ook tegen de wind moet er geroeid worden. Zo ook deze race. Bij de tweede ronding ter hoogte van het Brouwdok, kregen we de aangewakkerde wind vol op de boeg en de golven drukte ons het liefst tegen de kade aan. De stuurman moest zich de longen uit het lijf schreeuwen om de dames te ondersteunen in dit heel vervelende gedeelte van de race.

 

Nadat ze de hoek bij de KNRM om waren, kon er even op adem gekomen worden. Door naar het tweede rondje richting Spaansen. Ondanks een aantal onsportieve acties van andere sloepen, lieten de dames zich niet van de wijs brengen en roeiden mooi en in een prima ritme door. De eindstreep was immers al bijna in zicht.

 

In 2 uur en vier minuten, na een prachtige eindsprint, hoorden we de finishtoeter. Eindelijk uithijgen en warme en droge kleren aan. Het traditionele biertje na de race, in de sloep werd een kort moment. Gauw beschutting zoeken voor een hagelbui.

 

Team Vuurzee bedankt RV Okke Hel voor de organisatie van deze prachtige race.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben: Toppers van Toen

13-04-2022

HARLINGEN - Vanwege alle corona-maatregelen heeft ook het toernooitje voor de toppers van toen stil gelegen.

Gratis hockeyen bij HMHC

13-04-2022

HARLINGEN - Het paasweekend is voor hockeyers altijd een inhaalweekend.

12e editie Harlinger Kampioenschap Sloeproeien

13-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er voor de 12e keer gestreden om het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events