Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Vuurzee roeit het Liwwadster rondje

27-10-2021

HARLINGEN - Zaterdag 23 oktober was het zover, ‘t Liwwadster rondje.

De weersvoorspellingen worden een week voor de wedstrijd nauwlettend in de gaten gehouden gezien het barre weer afgelopen week. Maar de weergoden zijn - net als de andere roeiwedstrijden dit jaar - ons goed gezind en we verzamelen ons met prachtig weer rond de klok van 8 bij de kraan in Leeuwarden.

Een mooie race met dit keer 29 dames sloepen, dwars door Leeuwarden. Aanvankelijk een race van zo’n 16 km, maar door de hevige waterval en dus een te hoge waterstand verkort naar ongeveer 14 km. De race werd - naast dat het ingekort werd - ook een uur uitgesteld, in de hoop dat het water op tijd zakte. Het was dus even spannend of het überhaupt wel door zou gaan. Om 10:45 uur kregen we het verlossende antwoord: “We kunnen gaan roeien!”.

Het schot om 11:15 uur klonk voor het team in de Vuurzee als muziek in de oren en vol vuur werd de sloep op gang gebracht. De eerste fans stonden langs de kant al klaar om de dames en stuurman aan te moedigen wat maakte dat we het onderste uit de kan konden halen. Een zwak zuidwesterwindje maakte dat de gang er goed in zat en al vrij snel kwam de Bonkefeart in zicht, een lang recht stuk maar doordat de wind gunstig was, waren we hier al snel doorheen om vervolgens ons klaar te maken voor de ‘fata morgana’, een smal, bochtig maar idyllisch stukje van Leeuwarden waar het belangrijk is om met de juiste snelheid doorheen te manoeuvreren. Voor de bruggen in het centrum moesten (vanwege de hoge waterstand) de koppies toch even naar beneden maar ook dit was prima te doen. Eenmaal op het Nieuwe Kanaal zat er al driekwart van de race erop en de laatste meters werden ingezet om vervolgens alles op alles te zetten om knallend over de finish te komen. Een prachtige race voor team van de roeisloep ‘de Vuurzee’ en een mooie afsluiter van 2021.

Roeivereniging De Vlammetjes kijkt uit naar 2022 met een tal van prachtige en uitdagende roeiwedstrijden waar ze met de Vuurzee op het water weer kunnen vlammen...

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 weer een ronde verder in de beker!

27-10-2021

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag mochten de dames van VVH afreizen naar IJlst en het opnemen tegen het derde team van Stânfries.

Razende Roeland raast naar Halloween

27-10-2021

HARLINGEN - Donderdagavond vanaf 21.00 uur is het weer tijd voor de metal vitamine, deze week live via Radio Eenhoorn in de ether en via Radio-Viva.nl op het internet.

Stichting Omrin Estafette helpt meiden en vrouwen aan menstruatieproducten

27-10-2021

HARLINGEN - Estafette start in haar zes winkels in Friesland met inzameling en uitdelen van gratis menstruatieproducten.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie