Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

De vrijdag van het Lanenkaatsen 2022

19-06-2022

HARLINGEN - 71e editie Lanenkaatsen in stijl afgesloten.

Door .

 

De 71e editie van het Lanenkaatsen is in stijl afgesloten met de finale van de vrijdag. Onder heerlijke omstandigheden en met met heel veel publiek streden de laatst overgebleven parturen om de felbegeerde winst met als beloning een plekje in de foto-eregalerij van de Lanen en de huldiging op het balkon met heel veel prijzen. Krans, medailles, geldprijs en heel veel bijprijzen.

 

Voorzitter Hilko Mulder memoreerde aan de moeilijke periode van 2 jaar waarin we helaas niet hebben kunnen kaatsen en aan de vele dierbaren die we in deze periode verloren zijn. Je kon aan de entourage merken dat iedereen geweldig genoot van het mooie kaatsen, de gezelligheid en het mooie weer.

 

 

Als winnaar van het klassement van de KNKB van vorig jaar en groot ambassadeur voor het Lanenkaatsen en de jeugd in Harlingen werd Dylan Drent geëerd met een mooie bokaal ontworpen en vervaardigd door Seerden Sport. De schoolkaatsjeugd die donderdagmiddag op de Lanen had gekaatst kregen hun prijzen uitgereikt uit handen van Dylan. Ze straalden van oor tot oor. Dylan stond later op de avond in de finale van groep 2.

 

 

De Wodkapel verzorgde de muzikale omlijsting en het Friese volkslied bij het traditioneel voorstellen van de parturen en het omhangen van de sjerpen door hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma. De kaatsters stonden te popelen om te starten aan hun zo belangrijke finalepartijen. De eerste finales waren die in de groepen 6 – 60+ heren (perk 1) en 3 – 36-49 heren (perk 2). Na afloop van deze partijen werd Johan Hellinga geëerd voor zijn vrijwilligerswerk bij de Lanen. Ruim 15 jaar was hij de stille kracht als secretaris van de Lanen, waarin hij heel attent was richting de warme relaties zoals de gemeente, vrienden van de Lanen, bewoners, sponsors, vrijwilligers en noem maar op. Voorzitter Mulder bedankte Johan voor zijn geweldige bijdrage al die jaren.

 

 

In groep 1 (11-16 jaar) Waren het Daley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber (partuur 11) die de boventoon voerden in de wedstrijd tegen partuur 8 Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Er werd prachtig gekaatst door deze jonge gasten. We hopen volgend jaar weer meer jonge jeugd op de Lanen te treffen. Want wat is er nu mooier om voor zo’n groot publiek je kunsten te mogen laten zien. Partuur 11 ging er met de winst van door 5-2 en 6-2. en Stijn Scheffer werd uitgeroepen tot de koning van de Lanen in zijn klasse.

Volledige lijst groep 1

 

 

De finale in groep 2 (17-35) Traditioneel de grootste groep met 25 parturen dit jaar werd uiteindelijk na een prachtige strijd gewonnen door ons eigen Dylan Drent vergezeld door Sven Helvrich en Durk Ennema. Ze kregen het al de hele week niet kado en moesten hard strijden om uiteindelijk op de hoogste trede te mogen staan met de krans om. De eindstand was 5-4 en 6-2 partuur 23. Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen waren ook fantastisch, maar op de cruciale momenten was het Dylan , die zijn partuur er door heen trok. Na 15 edities was daar voor Sven Helvrich eindelijk zijn eerste krans op de Lanen. Pa Jan kijkt trots van boven toe en zag dat het goed was!

Volledige lijst groep 2

 

 

In groep 3 (36-49 jaar) nam het partuur van debuterende kaatser op de Lanen, Daniel Iseger het heft in handen met Sander Rinia en Matthieu Visser, maar toen het partuur van Michel van der Veen, Robert Rinia en Gerard Hoekstra de smaak te pakken kreeg was er geen houden meer aan Michel blonk uit voor in het perk en met zijn opslag en werd daardoor terecht de koning van de Lanen in groep 3. Robert won de broederstrijd van Sander en komt hierdoor ook voor het eerst in de eregalerij van winnaars van het Lanenkaatsen. eindstand 5-3 en 6-2.

Volledige lijst groep 3

 

 

Groep 4 (50-59) kende ook een mooie winnend partuur, na 3 verloren finales was er eindelijk het goud voor het partuur van Siebe Tolsma, samen met Andre Dijkstra en Jan Norder versloegen zij partuur 4 Tonny Outhuijse, Ludwig Seerden en Johan van IJs. Zowel de degelijke opslag als uitslag van partuur 8 werd partuur 4 te veel en fouten konden niet gepermitteerd worden. Eindstand 5-3 en 6-2. Siebe Tolsma werd de koning van de Lanen in groep 4.

Volledige lijst groep 4

 

 

Ook de dames kaatsten weer vol passie en het plezier spatte er van af. partuur 13 Afina Schrik, Manon Scheepstra en de debuterende Shalina Pander kregen goed tegenstand van partuur 5 Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis. De routine van Manon bracht haar partuur uiteindelijk naar de winst met 5-2 en 6-6. De dames konden hun gelukt niet op na de laatste slag. Manon werd voor de 5e keer koningin van de Lanen.

Volledige lijst groep 5

 

 

Op voorhand leek het een spannende pot te gaan worden tussen de parturen 3: Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot en partuur 14 Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger. Helaas voor het neutrale publiek was het een eenzijdige partij waarin partuur 3 overmeester leekt door de spanning. Jan al 23 edities zonder overwinning en Klaas al 38 edities zonder overwinning snakten een keer naar die eerste prijs. Ze waren als zo dichtbij gekomen maar helaas kon Simon niet brengen wat hij al zo vaak gedaan heeft. partuur 14 Eddy Sjollema, Rik Vlieger en Pieter Bergsma was erg scherp en pakten alles wat ze pakken konden. Ze wonnen met 5-0 en 6-2. Eddy Sjollema werd de koning van de 71e editie van het Lanenkaatsen bij de 60+ groep.

Volledige lijst groep 6

 

 

We kunnen weer terugkijken op een werkelijk heerlijke Lanenweek met een en al genot onder kaatsers, publiek en vrijwilligers. Het samenspel was van hoge waarde. Nu is de Lanen al weer opgeruimd en zie je niets meer terug van de feestelijkheden van afgelopen week. Eerst even bijkomen en dan later in het jaar op naar de volgende editie!

Iedereen bedankt voor een fantastische week!

Foto’s zijn hier alvast te bekijken

 

Winnaarsfoto’s volgen later!

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CZVideoful CZVideoful Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
TeamFRL TeamFRL Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen