Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De vrijdag van het Lanenkaatsen 2022

19-06-2022

HARLINGEN - 71e editie Lanenkaatsen in stijl afgesloten.

Door .

 

De 71e editie van het Lanenkaatsen is in stijl afgesloten met de finale van de vrijdag. Onder heerlijke omstandigheden en met met heel veel publiek streden de laatst overgebleven parturen om de felbegeerde winst met als beloning een plekje in de foto-eregalerij van de Lanen en de huldiging op het balkon met heel veel prijzen. Krans, medailles, geldprijs en heel veel bijprijzen.

 

Voorzitter Hilko Mulder memoreerde aan de moeilijke periode van 2 jaar waarin we helaas niet hebben kunnen kaatsen en aan de vele dierbaren die we in deze periode verloren zijn. Je kon aan de entourage merken dat iedereen geweldig genoot van het mooie kaatsen, de gezelligheid en het mooie weer.

 

 

Als winnaar van het klassement van de KNKB van vorig jaar en groot ambassadeur voor het Lanenkaatsen en de jeugd in Harlingen werd Dylan Drent geëerd met een mooie bokaal ontworpen en vervaardigd door Seerden Sport. De schoolkaatsjeugd die donderdagmiddag op de Lanen had gekaatst kregen hun prijzen uitgereikt uit handen van Dylan. Ze straalden van oor tot oor. Dylan stond later op de avond in de finale van groep 2.

 

 

De Wodkapel verzorgde de muzikale omlijsting en het Friese volkslied bij het traditioneel voorstellen van de parturen en het omhangen van de sjerpen door hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma. De kaatsters stonden te popelen om te starten aan hun zo belangrijke finalepartijen. De eerste finales waren die in de groepen 6 – 60+ heren (perk 1) en 3 – 36-49 heren (perk 2). Na afloop van deze partijen werd Johan Hellinga geëerd voor zijn vrijwilligerswerk bij de Lanen. Ruim 15 jaar was hij de stille kracht als secretaris van de Lanen, waarin hij heel attent was richting de warme relaties zoals de gemeente, vrienden van de Lanen, bewoners, sponsors, vrijwilligers en noem maar op. Voorzitter Mulder bedankte Johan voor zijn geweldige bijdrage al die jaren.

 

 

In groep 1 (11-16 jaar) Waren het Daley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber (partuur 11) die de boventoon voerden in de wedstrijd tegen partuur 8 Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Er werd prachtig gekaatst door deze jonge gasten. We hopen volgend jaar weer meer jonge jeugd op de Lanen te treffen. Want wat is er nu mooier om voor zo’n groot publiek je kunsten te mogen laten zien. Partuur 11 ging er met de winst van door 5-2 en 6-2. en Stijn Scheffer werd uitgeroepen tot de koning van de Lanen in zijn klasse.

Volledige lijst groep 1

 

 

De finale in groep 2 (17-35) Traditioneel de grootste groep met 25 parturen dit jaar werd uiteindelijk na een prachtige strijd gewonnen door ons eigen Dylan Drent vergezeld door Sven Helvrich en Durk Ennema. Ze kregen het al de hele week niet kado en moesten hard strijden om uiteindelijk op de hoogste trede te mogen staan met de krans om. De eindstand was 5-4 en 6-2 partuur 23. Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen waren ook fantastisch, maar op de cruciale momenten was het Dylan , die zijn partuur er door heen trok. Na 15 edities was daar voor Sven Helvrich eindelijk zijn eerste krans op de Lanen. Pa Jan kijkt trots van boven toe en zag dat het goed was!

Volledige lijst groep 2

 

 

In groep 3 (36-49 jaar) nam het partuur van debuterende kaatser op de Lanen, Daniel Iseger het heft in handen met Sander Rinia en Matthieu Visser, maar toen het partuur van Michel van der Veen, Robert Rinia en Gerard Hoekstra de smaak te pakken kreeg was er geen houden meer aan Michel blonk uit voor in het perk en met zijn opslag en werd daardoor terecht de koning van de Lanen in groep 3. Robert won de broederstrijd van Sander en komt hierdoor ook voor het eerst in de eregalerij van winnaars van het Lanenkaatsen. eindstand 5-3 en 6-2.

Volledige lijst groep 3

 

 

Groep 4 (50-59) kende ook een mooie winnend partuur, na 3 verloren finales was er eindelijk het goud voor het partuur van Siebe Tolsma, samen met Andre Dijkstra en Jan Norder versloegen zij partuur 4 Tonny Outhuijse, Ludwig Seerden en Johan van IJs. Zowel de degelijke opslag als uitslag van partuur 8 werd partuur 4 te veel en fouten konden niet gepermitteerd worden. Eindstand 5-3 en 6-2. Siebe Tolsma werd de koning van de Lanen in groep 4.

Volledige lijst groep 4

 

 

Ook de dames kaatsten weer vol passie en het plezier spatte er van af. partuur 13 Afina Schrik, Manon Scheepstra en de debuterende Shalina Pander kregen goed tegenstand van partuur 5 Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis. De routine van Manon bracht haar partuur uiteindelijk naar de winst met 5-2 en 6-6. De dames konden hun gelukt niet op na de laatste slag. Manon werd voor de 5e keer koningin van de Lanen.

Volledige lijst groep 5

 

 

Op voorhand leek het een spannende pot te gaan worden tussen de parturen 3: Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot en partuur 14 Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger. Helaas voor het neutrale publiek was het een eenzijdige partij waarin partuur 3 overmeester leekt door de spanning. Jan al 23 edities zonder overwinning en Klaas al 38 edities zonder overwinning snakten een keer naar die eerste prijs. Ze waren als zo dichtbij gekomen maar helaas kon Simon niet brengen wat hij al zo vaak gedaan heeft. partuur 14 Eddy Sjollema, Rik Vlieger en Pieter Bergsma was erg scherp en pakten alles wat ze pakken konden. Ze wonnen met 5-0 en 6-2. Eddy Sjollema werd de koning van de 71e editie van het Lanenkaatsen bij de 60+ groep.

Volledige lijst groep 6

 

 

We kunnen weer terugkijken op een werkelijk heerlijke Lanenweek met een en al genot onder kaatsers, publiek en vrijwilligers. Het samenspel was van hoge waarde. Nu is de Lanen al weer opgeruimd en zie je niets meer terug van de feestelijkheden van afgelopen week. Eerst even bijkomen en dan later in het jaar op naar de volgende editie!

Iedereen bedankt voor een fantastische week!

Foto’s zijn hier alvast te bekijken

 

Winnaarsfoto’s volgen later!

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events