De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De trainer in Corona tijd

09-12-2020

HARLINGEN - Bij de jeugdleden wordt er nog volop gevoetbald maar hoe zit dat bij de senioren bij fc Harlingen?

De trainer in Corona tijd Fc Harlingentrainer Patrick Oosting met dochter.

Zien zij het nog wel goedkomen wat voetbal betreft? We spraken met trainer van het Walking Football team bij fc Harlingen; Patrick Oosting.

 

Trainer Patrick Oosting is voor de meeste mensen misschien onbekend maar vraag aan de zestig plussers bij fc Harlingen wie Patrick is en zij weten het. Patrick is namelijk sinds juni 2020 de trainer bij het Walking Football. Hij nam het stokje over van Marcel Frankena die in 2018 het Walking Football in Harlingen introduceerde.

 

Ongeloof

Walking Football is een teamsport en zorgt per definitie voor meer sociale contacten. Door samen te voetballen komen 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Het Walking Football is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Vanwege de verscherpte maatregelen ligt deze tak van sport helaas tijdelijk stil en Patrick had eerlijk gezegd niet verwacht dat de maatregelen ook voor de buitensport zouden gelden. Er werd namelijk altijd gezegd dat besmettingen buiten bijna niet voorkwamen. Patrick: “Mijn eerste reactie was vooral ongeloof dat we weer helemaal stil kwamen te liggen. Ik probeer verder maar mee te gaan met de stroom, er tegenin zwemmen heeft immers toch geen zin. Het komt zoals het komt en zo gauw we weer het veld op mogen, sta ik klaar om er weer met goede moed tegen aan te gaan”.

 

Patrick laat weten dat het goed met hem gaat. Iedereen om hem heen is nog gezond, virus- en ziekte vrij. Hij houdt het prima vol maar net als velen vindt ook hij het wel steeds moeilijker worden om afstand te houden van vrienden en familie. “Een knuffel van mijn ouders en zusje begin ik wel echt te missen” laat Patrick weten.

 

Contact met de groep

Via de groepsapp van het Walking Football team is er veel contact en ondanks dat er niet veel te doen is, beleven de mannen toch heel veel leuke dingen en wordt er meer dan genoeg geouwehoerd. Patrick vindt het leuk om alle verhalen van de mannen te lezen. Sommige mannen appen hem persoonlijk, vooral van Ubbo krijgt hij regelmatig een berichtje. Ook via Facebook houden de mannen contact en op die manier blijven ze op de hoogte van elkaar. Patrick laat weten dat het een bijzondere maar superleuke groep is. “Recht voor zijn raap en goudeerlijk! Ik heb ontzettend veel plezier in de trainingen en wat ik heb begrepen is dat ook wederzijds. Er wordt, soms iets te, fanatiek getraind en de opkomst is altijd goed. De enige klachten die ik tijdens de trainingen wel kreeg is dat ze de partijtjes te kort vinden. Want naast de partijtjes doen we natuurlijk ook veel oefeningen”. Oefeningen waar de mannen het koppie bij moeten gebruiken en dit vinden veel mannen best lastig. “Ik wil dit in de toekomst verder gaan uitbreiden zodat ook daarin vooruitgang wordt geboekt” aldus Patrick.

 

De dagen zonder voetbal

Naast trainer van het Walking Football team bij fc Harlingen is Patrick ook nog trainer van de JO17 van Ryptsjerk Suwald Combinatie. Ondanks het ontbreken van wedstrijden gaan de trainingen gewoon door en net als bij fc Harlingen proberen ook de teams van Ryptsjerk in deze tijd voor alle jeugdteams zo veel mogelijk activiteiten te organiseren. “Verder ben ik samen met mijn vader bezig zijn oude 8 mm films te digitaliseren en ben ik bezig mijn stamboom uit te zoeken. Je gaat in deze tijd dingen doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt”. Daarnaast heeft Patrick een dochter van 7 die het ook leuk vindt om dingen met papa te ondernemen. Regelmatig gaan ze even een dagje te toeren met de auto om wat leuke plekjes in het noorden te bekijken.

 

Tot slot

Patrick sluit af met de woorden: “Ik hoop dat alles snel weer bij het oude is en dat ik samen met de mannen weer het veld op kan want ik begin de groep wel erg te missen. En mochten er meer mensen interesse hebben in het Walking Football. Wanneer het weer kan, kom dan gerust eens kijken en meetrainen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

09-12-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond op het Oostersportpark het pepernotentoernooi plaats.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber