Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Stand Up Paddle Elfstedentocht start a.s. weekend

01-09-2020

HARLINGEN - It giet oan! De Stand Up Paddle Elfstedentocht start aanstaande zaterdag in haar NON-Stop versie, om vanaf woensdag 9 september opgevolgd te worden door de 5 daagse versie van de tocht der tochten.

De Stand Up Paddle Elfstedentocht start a.s. weekend Foto: Mayola Dijksman

In deze versie van de Elfstedentocht zullen de in totaal 65 atleten de 220 kilometer staand af leggen op een board. 

 

Trots en opgelucht is de Stichting Stand Up Paddle dat ondanks alles de tocht mag doorgaan. De stip op de horizon werd steeds dikker, zowel voor de organisatie en nog veel meer voor de atleten. Want dat er naar dit evenement ieder jaar weer naar toegeleefd wordt, dat is wel duidelijk. Al 12 jaar lang is dit voor veel stand up peddelaars de grootste uitdaging die ze ooit gaan doen. Toch zijn er ook ‘gekken’ die het niet kunnen laten om ieder jaar weer terug te komen. 

 

Internationale tintje

Het internationale tintje wat altijd aan het evenement vast hangt, is door Covid-19 wat afgezwakt. Normaal kwamen er tegen de 30 verschillende nationaliteiten om de Friese Elfsteden te bewonderen vanaf hun board. Desondanks komt de totale groep toch nog uit op elf verschillende landen, de piek zit hem natuurlijk in ons eigen land! Want wat heeft de stand up paddle sport een groei spurt beleefd dit jaar. Vanuit de stichting een prachtig gezicht om te zien! 

 

Voor jongere generatie die nog niet met de sport kennis hebben gemaakt is er in iedere ‘finish stad’ de mogelijkheid om via hun basisschool een SUP clinic te volgend. Deze worden sinds 2009 altijd gratis aangeboden door de stichting. 

 

Schoonmaak van de waterwegen

Normaal is Anne-Marie Reichman, de bedenkster van deze Elfstedentocht versie, altijd terug in Friesland tijdens het evenement. Geboren in Tietsjerk, maar nu al jaren woonachtig op Maui. Ze kan helaas dit jaar vanwege de reis restricties niet over komen. Zij houdt zich niet alleen bezig met de visie van het evenement, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen om tijdens het peddelen van de Elfstedentocht de waterwegen schoon te maken. Nu zal zij zich vanaf Maui hiermee bezig houden en ervoor zorgen dat op allerlei andere plekken in de wereld de waterwegen tijdens het peddelen worden opgeruimd. 

 

De SUP 11-City Tour - NON-Stop Race

Het evenement is opgedeeld in twee verschillende evenementen. Het weekend van 5 en 6 september zal er door 15 ‘solo-atleten’ en 5 teams gestreden worden om de Elfstedentocht zo snel mogelijk in één keer af te leggen. Dit moet in minimaal 36 uren voor de dames en de heren moeten dit in 34 uur doen. De verwachting is dat de snelste rond de 24-26 uur erover zal doen. Dit houdt in dat er niet geslapen wordt en er minimaal gestopt zal worden. 

 

De start vindt plaats bij de cruiseschepen kade ter hoogte van de Snekertrekweg 27 te Leeuwarden op zaterdagochtend 5 september. Dit zal op verschillende momenten zijn: 7:00 / 8:00 / 10:00 of 12:00 uur, afhankelijk van de snelheid die men denkt te gaan peddelen. Zondag 6 september zal er vanaf 13:00 tot ’s avonds laat gefinisht worden ter hoogte van de Snekertrekweg 27 te Leeuwarden. 

 

De SUP 11-City Tour - 5 Daagse Race

Vanaf dinsdagmiddag 8 september verschijnen de 5 daagse atleten op het toneel van het evenement. De registratie vindt dan plaats, zodat de groep van 55 atleten op woensdagochtend vanaf 9:00 uur kunnen starten in de Prinsentuin, ter hoogte van de Wissesdwinger 1 in Leeuwarden. Op de eerste dag is het eindpunt Sloten, vlak voordat men gaat finishen is het altijd spannend hoe het Slotermeer erbij ligt. Iedereen hoopt erop dat de wind zal meevallen. 

 

Dag twee zal vanaf Sloten naar Workum gepeddeld worden. Voor velen het mooiste stukje van de hele tocht, De Luts vanaf Balk! 

 

Vanuit Workum zal er op dag drie via Bolsward naar Harlingen gepeddeld worden, het laatste stuk op het kanaal richting Franeker is een mooie test voor iedereen. 

 

De ‘hel van het noorden’ is op zaterdag 12 september aan de beurt, dan zijn er nog eens tien extra atleten bijgevoegd aan de groep. De finish zal in Dokkum zijn bij de van Kleffenstraat onder toeziend oog van de molens in de binnenstad. Voor de buitenlanders het ultieme Nederlandse gevoel! Zondag start men vanaf 10:00 uur met meer dan 100 atleten aan de start! De groei van de sport is duidelijk zichtbaar. 

 

Vanaf 13:00 uur zullen de eerste finishers binnenkomen in de Prinsentuin, ter hoogte van de Wissesdwinger 1 weer aankomen in Leeuwarden. Hier zullen de 5 daagse atleten het felbegeerde SUP Elfsteden kruisje in ontvangst nemen. 

 

Algemeen Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen Visserijdagen 2020: voelt raar

01-09-2020

HARLINGEN - Het is alweer de maandag na de Visserijdagen geweest.

Vrouwengroep start met een tweede groep

01-09-2020

HARLINGEN - Op maandag 14 september start een tweede vrouwengroep in Nieuw Zuid.

Scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' ontmoeten elkaar weer!

01-09-2020

HARLINGEN - Zondag 30 augustus zagen de scouts van scoutinggroep 'De Ontdekkers Harlingen' elkaar weer voor het eerst na een lange zomervakantie en corona periode.

Reacties

Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation