Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Skûle Welzijn heet voortaan Connexa

01-02-2023

HARLINGEN - Vanaf 31 januari 2023 gaat De Skûle Welzijn verder onder de naam Connexa.

De Skûle Welzijn heet voortaan Connexa De Skûle Welzijn verder onder de naam Connexa.

Connexa betekent letterlijk verbinding en dat past bij de welzijnsorganisatie: werkzaam in Waadhoeke en Harlingen. En verbinding is één van de kernwaarden van de organisatie De Skûle Welzijn. Het nieuwe logo van de stichting wordt 1 juni feestelijk onthuld. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een nieuwe naam.

 

“Het is niet toevallig dat wij juist nu voor een nieuwe naam kiezen”, aldus Joke Bandstra, directeur bestuurder van De Skûle Welzijn. In voormalig Franekeradeel kennen we sinds 1970 De Skûle. In 2017 zijn de welzijnsmedewerkers van de gemeente Harlingen en Welzijn Middelsee overgedragen aan De Skûle en werd er Welzijn achter de naam gezet. De Skûle is en blijft de naam van het monumentale pand in Franeker. Het voormalige weeshuis dient als hoofdlocatie voor de organisatie De Skûle Welzijn en is tevens  de locatie voor activiteiten en burgerinitiatieven. “Dat is soms best verwarrend”, aldus de directeur bestuurder.

 

Per 1 januari 2024 neemt De Skûle Welzijn de werkzaamheden van SWO ’t Bildt over. De huidige medewerkers van SWO ’t Bildt gaan eind 2023 met pensioen en daarmee is het een mooi moment voor de overname en een nieuwe naam. Het bestuur van SWO ’t Bildt, de directeur bestuurder en de raad van toezicht van De Skûle Welzijn hebben in december 2022 de intentieverklaring voor de overname getekend. In het jaar 2023 gaan beide organisaties ervoor zorgen dat alles goed in elkaar overloopt en de activiteiten van SWO ‘t Bildt worden doorgezet zoals de deelnemers dat gewend zijn.

 

“Wij blijven hetzelfde doen wat we altijd al deden. Ons doel is om er voor te zorgen dat inwoners in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen mee kunnen doen in de samenleving”, aldus Joke Bandstra. Connexa biedt laagdrempelige activiteiten voor ouderen en jongeren, inwoners kunnen terecht voor vragen over mantelzorg, zij bieden begeleiding aan nieuwkomers in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen, inwoners kunnen terecht voor vrijwilligerswerk en er is een maatjesproject voor jong en oud. Projecten zoals ANWB Automaatje (waarbij iemand met een vervoersbehoefte wordt gekoppeld aan een vrijwillige chauffeur) en Nieuw Zuid (een ontmoetingsplek en dagbestedingsproject) in Harlingen vallen ook onder Connexa. En de welzijnsorganisatie stimuleert burgerinitiatieven zoals Soep & Zo (iedere zondagmiddag in De Skûle).

 

Algemeen Bedrijfsleven Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Nieuwe cultuurnota: ‘Cultuurstad aan het Wad’

01-02-2023

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft sinds vorige week woensdag een nieuwe cultuurnota.

Razende Roeland laat zich verrassen door Stoflik Omskot

01-02-2023

HARLINGEN - Om 21.00 uur op de donderdagavond staan je metal vitamine weer klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen CDA Harlingen CDA Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber CDA Harlingen CDA Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop