De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De rode bus -1 jaar- op de Suderpier!

04-08-2020

HARLINGEN - Sinds augustus 2019 hangt de rode brievenbus “Gedachten aan zee” helemaal aan het eind van de Suderpier.

Door Boukje Grandke

 

Het idee ontstond tijdens een van de vele wandelingen op de 'Suderpier'. Het viel me op dat er vaak mensen aan het eind van de Pier in de verte stonden te turen, de blik richting het Wad en de eilanden. Soms een groepje, vaak stelletjes maar ook regelmatig iemand die alleen op de uitkijk stond, mijmerend over de zee. In gedachten. Wat gaat er dan om in hun hoofd, waar denken ze aan?” Vroeg ik me vaak af. Zo ontstond het idee van een brievenbus.

 

Een bus waarin je je gedachten mag posten. Het geeft de bijna 1,5 kilometer wandelen op de Suderpier ook een doel als je aan het eind een brief post. Vrolijk of verdrietig, grappig of serieus. Alles mag. En dat is ook precies het resultaat na een jaar. Wekelijks halen we de post uit de bus. Prachtige brieven, tekeningen en gedichten! Nooit geweten dat de zogenaamd ‘stoere Harlingers’ zo mooi kunnen schrijven…

 

In de bus vinden we mooie verhaaltjes op kladbriefjes, op de achterkant van een bierviltje of een kassabon. Het gaat over verliefd zijn, iemand missen of de rotzooi die mensen soms achterlaten op de dijk. Een lokale liefhebber van deze plek, hij noemt zichzelf geen kunstenaar, tekent zijn uitzicht over het Wad bijna dagelijks! Prachtige tekeningen van vissers, bootjes en bezoekers van de Pier worden door hem vastgelegd en gepost. Veel bezoekers zijn ook dagjesmensen of komen uit het buitenland en stoppen hun meestal positieve reactie over Harlingen in de bus.

 

Binnenkort gaan we een boekje uitgeven met een verzameling van brieven en gedichten uit de bus van het afgelopen jaar. Een mooie promotie voor onze mooie havenstad en een beloning voor al die trouwe bezoekers van de bus. Regelmatig worden er poststukken op Harlingenboeit.nl en in de Harlinger Courant gepresenteerd in de column “Gedachten aan zee”. 

 

De bekendheid van de bus mag nog wel wat groter merk ik soms als ik mensen spreek die niet weten dat de rode bus er hangt. Dus kom op mensen, laat je horen en bezoek de bus. Wie weet staat jouw bijdrage je volgende keer (anoniem) op Harlingenboeit.nl of in de krant!

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Razende Roeland raast lekker old school en geeft nieuw een kans!

04-08-2020

HARLINGEN - Donderdag 21.00 uur is het weer tijd voor je nieuwe portie hardrock, metal en grunge bij Omroep RSH.

De gouden eeuw van Harlingen

04-08-2020

HARLINGEN - Harlingen was tussen 1600 en 1700 een rijke stad.

Gerard de Boer nieuwe voorzitter Ondernemend Harlingen

04-08-2020

HARLINGEN - Voormalig Hema ondernemer Gerard de Boer wordt de nieuwe voorzitter van Ondernemend Harlingen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona