Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De rode bus -1 jaar- op de Suderpier!

04-08-2020

HARLINGEN - Sinds augustus 2019 hangt de rode brievenbus “Gedachten aan zee” helemaal aan het eind van de Suderpier.

Door Boukje Grandke

 

Het idee ontstond tijdens een van de vele wandelingen op de 'Suderpier'. Het viel me op dat er vaak mensen aan het eind van de Pier in de verte stonden te turen, de blik richting het Wad en de eilanden. Soms een groepje, vaak stelletjes maar ook regelmatig iemand die alleen op de uitkijk stond, mijmerend over de zee. In gedachten. Wat gaat er dan om in hun hoofd, waar denken ze aan?” Vroeg ik me vaak af. Zo ontstond het idee van een brievenbus.

 

Een bus waarin je je gedachten mag posten. Het geeft de bijna 1,5 kilometer wandelen op de Suderpier ook een doel als je aan het eind een brief post. Vrolijk of verdrietig, grappig of serieus. Alles mag. En dat is ook precies het resultaat na een jaar. Wekelijks halen we de post uit de bus. Prachtige brieven, tekeningen en gedichten! Nooit geweten dat de zogenaamd ‘stoere Harlingers’ zo mooi kunnen schrijven…

 

In de bus vinden we mooie verhaaltjes op kladbriefjes, op de achterkant van een bierviltje of een kassabon. Het gaat over verliefd zijn, iemand missen of de rotzooi die mensen soms achterlaten op de dijk. Een lokale liefhebber van deze plek, hij noemt zichzelf geen kunstenaar, tekent zijn uitzicht over het Wad bijna dagelijks! Prachtige tekeningen van vissers, bootjes en bezoekers van de Pier worden door hem vastgelegd en gepost. Veel bezoekers zijn ook dagjesmensen of komen uit het buitenland en stoppen hun meestal positieve reactie over Harlingen in de bus.

 

Binnenkort gaan we een boekje uitgeven met een verzameling van brieven en gedichten uit de bus van het afgelopen jaar. Een mooie promotie voor onze mooie havenstad en een beloning voor al die trouwe bezoekers van de bus. Regelmatig worden er poststukken op Harlingenboeit.nl en in de Harlinger Courant gepresenteerd in de column “Gedachten aan zee”. 

 

De bekendheid van de bus mag nog wel wat groter merk ik soms als ik mensen spreek die niet weten dat de rode bus er hangt. Dus kom op mensen, laat je horen en bezoek de bus. Wie weet staat jouw bijdrage je volgende keer (anoniem) op Harlingenboeit.nl of in de krant!

 

Algemeen Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Razende Roeland raast lekker old school en geeft nieuw een kans!

04-08-2020

HARLINGEN - Donderdag 21.00 uur is het weer tijd voor je nieuwe portie hardrock, metal en grunge bij Omroep RSH.

De gouden eeuw van Harlingen

04-08-2020

HARLINGEN - Harlingen was tussen 1600 en 1700 een rijke stad.

Gerard de Boer nieuwe voorzitter Ondernemend Harlingen

04-08-2020

HARLINGEN - Voormalig Hema ondernemer Gerard de Boer wordt de nieuwe voorzitter van Ondernemend Harlingen.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad