Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Mouterij te Franeker wordt ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit de Oekraïne

22-03-2022

HARLINGEN - Stichting De Mouterij te Franeker heeft besloten om Oekraïense vluchtelingen een plek te bieden om elkaar een dag in de week te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Hiervoor wordt de Mouterij aan de Zilverstraat 46 in Franeker in april en ook daarna iedere zondag van 10.00 tot 15.00 uur opgesteld voor de gevluchte mensen uit Oekraïne en hun gastgezinnen die nu in onze regio verblijven. 

 

  • De eerste samenkomst en dus de aftrap van dit initiatief is echter op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Oekraïense vluchtelingen worden, verspreid over de regio, ondergebracht bij gastgezinnen en andere accommodaties. In De Mouterij, een voormalige doopsgezinde schuilkerk die in 2017 geheel is gerestaureerd en nu dienst doet als kleinschalig cultureel centrum, kunnen de mensen uit Oekraïne straks afleiding zoeken, elkaar treffen, ervaringen uitwisselen en elkaar weer moed inspreken. Ook hun gastgezinnen kunnen elkaar hier ontmoeten om ervaringen te delen. Er word gewerkt aan een muziekprogramma en andere activiteiten om deze zondagen in De Mouterij voor iedereen zo prettig en ontspannen mogelijk te maken. 

 

Wij zijn nu druk bezig alles voor te bereiden en te organiseren. Uiteraard zullen wij hulp nodig hebben in de vorm van vrijwilligers en ook financiële steun als dit langer gaat duren. Wij hebben er echter vertrouwen in dat dit gaat lukken. Mensen kunnen ons benaderen via info@demouterijfraneker.nl of onze site www.demouterijfraneker.nl. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen straks uit nieuwsgierigheid naar De Mouterij gaan komen. De samenkomsten zijn nadrukkelijk, alleen bedoeld voor de mensen uit Oekraïne en eventueel hun gastgezinnen. Wij zijn blij om als stichting De Mouterij dit initiatief te kunnen nemen en hopen dat het in een behoefte mag voorzien. Wij zullen via onze sociale media en via onze internetsite verslag doen van de ontwikkelingen rond dit initiatief. Met de gemeenten Harlingen en Waadhoeke is samenwerking gezocht en zij staan sympathiek tegenover dit initiatief. Andere instanties zijn welkom om aan te sluiten. Wij hopen dat deze voormalige schuilkerk strak als ook een veilige plek voelt voor de mensen die nu van huis en haard zijn verdreven door deze zinloze oorlog”, aldus voorzitter Peter Wever van Stichting De Mouterij.

 

Waar: De Mouterij, Zilverstraat 46 te Franeker. 

Wanneer: Zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlinger Ben van Merode giet 'Mooie Stad Aan Het Wad' in rap jasje!

22-03-2022

HARLINGEN - Bij Ben van Merode ontstond het idee om het Harlinger lijflied 'Mooie Stad aan het Wad', door Jannie Homminga - Outhuijse voor de Wiebe Van Dijk Superband geschreven, in een rap jasje te gieten.

Actiedag 'Tegel eruit, boompje erin'

22-03-2022

HARLINGEN - De gemeente organiseert de actie 'Tegel eruit, boompje erin'.

Vragen over aantasting Noorderpier bij Harlingen en de zoutwinning Waddenzee

22-03-2022

HARLINGEN - De berichten over het gevaar voor verzakking van de Noorderpier bij Harlingen verontrust de Statenfracties van GrienLinks en PvdA.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber