Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Mouterij te Franeker wordt ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit de Oekraïne

22-03-2022

HARLINGEN - Stichting De Mouterij te Franeker heeft besloten om Oekraïense vluchtelingen een plek te bieden om elkaar een dag in de week te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Hiervoor wordt de Mouterij aan de Zilverstraat 46 in Franeker in april en ook daarna iedere zondag van 10.00 tot 15.00 uur opgesteld voor de gevluchte mensen uit Oekraïne en hun gastgezinnen die nu in onze regio verblijven. 

 

  • De eerste samenkomst en dus de aftrap van dit initiatief is echter op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Oekraïense vluchtelingen worden, verspreid over de regio, ondergebracht bij gastgezinnen en andere accommodaties. In De Mouterij, een voormalige doopsgezinde schuilkerk die in 2017 geheel is gerestaureerd en nu dienst doet als kleinschalig cultureel centrum, kunnen de mensen uit Oekraïne straks afleiding zoeken, elkaar treffen, ervaringen uitwisselen en elkaar weer moed inspreken. Ook hun gastgezinnen kunnen elkaar hier ontmoeten om ervaringen te delen. Er word gewerkt aan een muziekprogramma en andere activiteiten om deze zondagen in De Mouterij voor iedereen zo prettig en ontspannen mogelijk te maken. 

 

Wij zijn nu druk bezig alles voor te bereiden en te organiseren. Uiteraard zullen wij hulp nodig hebben in de vorm van vrijwilligers en ook financiële steun als dit langer gaat duren. Wij hebben er echter vertrouwen in dat dit gaat lukken. Mensen kunnen ons benaderen via info@demouterijfraneker.nl of onze site www.demouterijfraneker.nl. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen straks uit nieuwsgierigheid naar De Mouterij gaan komen. De samenkomsten zijn nadrukkelijk, alleen bedoeld voor de mensen uit Oekraïne en eventueel hun gastgezinnen. Wij zijn blij om als stichting De Mouterij dit initiatief te kunnen nemen en hopen dat het in een behoefte mag voorzien. Wij zullen via onze sociale media en via onze internetsite verslag doen van de ontwikkelingen rond dit initiatief. Met de gemeenten Harlingen en Waadhoeke is samenwerking gezocht en zij staan sympathiek tegenover dit initiatief. Andere instanties zijn welkom om aan te sluiten. Wij hopen dat deze voormalige schuilkerk strak als ook een veilige plek voelt voor de mensen die nu van huis en haard zijn verdreven door deze zinloze oorlog”, aldus voorzitter Peter Wever van Stichting De Mouterij.

 

Waar: De Mouterij, Zilverstraat 46 te Franeker. 

Wanneer: Zaterdag 26 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Harlinger Ben van Merode giet 'Mooie Stad Aan Het Wad' in rap jasje!

22-03-2022

HARLINGEN - Bij Ben van Merode ontstond het idee om het Harlinger lijflied 'Mooie Stad aan het Wad', door Jannie Homminga - Outhuijse voor de Wiebe Van Dijk Superband geschreven, in een rap jasje te gieten.

Actiedag 'Tegel eruit, boompje erin'

22-03-2022

HARLINGEN - De gemeente organiseert de actie 'Tegel eruit, boompje erin'.

Vragen over aantasting Noorderpier bij Harlingen en de zoutwinning Waddenzee

22-03-2022

HARLINGEN - De berichten over het gevaar voor verzakking van de Noorderpier bij Harlingen verontrust de Statenfracties van GrienLinks en PvdA.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda