TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

23-03-2018

HARLINGEN - Er zouden zes wedstrijden gespeeld worden afgelopen zaterdag.

Maar door de snijdende kou werden de wedstrijden voor teams onder de 12 jaar door de KNVB afgelast. Dat betekende dat de wedstrijd van de jongste toppertjes van MO11-1 niet gespeeld werd. De rest van de wedstrijden van de Meiden van Zeerobben gingen wel door met wisselde resultaten. Drie winst- en twee verliespartijen.

 

Zoals gezegd ging de wedstrijd van MO11-1 tegen SC Bolsward MO11-2 afgelopen zaterdag niet door vanwege de kou en de harde wind. Deze combinatie van vriezend weer met veel wind bracht de gevoelstemperatuur tot wel -16. En dat is voor de jongsten onder ons een beetje te koud. Aanstaande zaterdag mogen de meisjes het in ieder geval weer proberen. Thuis ontvangt Zeerobben het altijd lastige Sint Anna MO11-1.

 

De wedstrijd van MO13-1 ging afgelopen zaterdag wel door. Ondanks de kou gingen de bikkels op visite bij Tzummarum MO13-1. Helaas wisten de meiden van Zeerobben hier ook geen punten te behalen. Na vijftig minuten spelen stonden de stand op 6-0 in het voordeel van de dames uit Tzummarum. Het is voor de Zeerobben wachten tot het tij keert en het geluk hun toelacht. Tot die tijd is het elke wedstrijd opnieuw proberen. Aanstaande zaterdag ontmoeten de meiden het MO13-1 van SJO CVO/Ouwe Syl. De wedstrijd zal gespeeld worden op het Oostersportpark op het PLUS-veld.

 

MO15-2 speelde lekker thuis op eigen veld, lekker is nou ook weer niet een goed woord. Het was ook in Harlingen snijdend koud. Op het PLUS-veld werd Irnsum MO15-1 met warmte ontvangen door de dames van Zeerobben MO15-2. Of die warmte wel welkom was bij de tegenstander weten we niet, want de ploeg uit Irnsum werd door de Zeerobben met lege handen weer naar huis gestuurd. De Harlingers wisten ondanks de kou met 2-1 te winnen. Het positieve resultaat brengt de ploeg naar een mooie derde plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag ontvangen de dames het MO15-1 van vv Hardegarijp op het C-veld.

 

Ook MO15-1 wist dan eindelijk te winnen in deze voorjaarscompetitie. In Leeuwarden pakten de Harlingers de volle drie punten op Blauw Wit ’34 MO15-2. Op een koud Sportpark Wiarda wisten  Zeerobben met 1-2 van de blauw-witten te winnen. Deze winst bezorgt MO15-1 ineens een 7de plaats. Aanstaande zaterdag gaan de Robben op visite bij onze oosterburen. Op Sportpark Saxenlaan ontmoeten de Harlingers SC Franeker MO15-1 in een heuse streekderby. Winst zou voor de meiden van Zeerobben MO15-1 welkom zijn om zo aansluiting te vinden bij de bovenste drie. Of het ze zal lukken?

 

Voor MO19-1 was het een dag vol met blessures. Na 45 minuten spelen kampte de ploeg al met drie serieuze blessures bij de drie speelsters waarvan één een bezoekje moest brengen bij de eerste hulp van het MCL in Leeuwarden. Ook voelden speelsters van Zeerobben zich zodanig ziek dat spelen in principe niet meer mogelijk was. Tijdens de rust werd dan ook door beide ploegen besloten om de wedstrijd te staken. ACV stond op dat moment met 2-4 voor. Er zit nog wel een positieve slinger aan deze wedstrijd. Ondanks dat MO19-1 erg gehavend was hebben de dames een prima wedstrijd gespeeld. Hoe was het afgelopen als de ploeg fit was geweest... We zullen het waarschijnlijk nooit weten, gezien de ploegen in deze competitie elkaar maar eenmaal ontmoeten. Voor MO19-1 zaterdag geen wedstrijd. Deze is uitgesteld naar een andere datum. 7 april komen de meiden weer in actie.

 

VR1 beleefde weer een topdag ondanks het koude weer. Op het Oostersportpark versloegen ze vakkundig het VR1 van DIVA’83 uit Groningen. De seniorendames van Zeerobben wisten maar liefst 6 keer het doel van de Groninger dames te vinden. Aan Zeerobben zijde bleef het doel ongeschonden. De Zeerobben dames staan nu met een riante puntenverzameling bovenaan gevolgd door SC Franeker VR2. Het puntenverschil bedraagt maar liefst 11 punten tussen beide teams en het lijkt er dan ook niet op dat de Franekers dit nog gaan inhalen, ondanks dat de Franeker dames twee wedstrijden minder gespeelt hebben. Aanstaande zaterdag reizen de Zeerobben dames af naar Makkum. Daar zal op Sportpark De Braak een ontmoeting zijn met Makkum VR1.

 

Programma zaterdag:

Tijd

Thuis

Uit

  9.45 uur

Zeerobben MO11-1

St. Annaparochie MO11-1

10.15 uur

Zeerobben MO15-2

Hardegarijp MO15-1

10.30 uur

SC Franeker MO15-1

Zeerobben MO15-1

11.10 uur

Zeerobben MO13-1

SJO CVO/Ouwe Syl MO13-1

14.30 uur

Makkum VR1

Zeerobben VR1

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verkiezingsuitslag op partij én kandidaatsniveau vastgesteld

23-03-2018

HARLINGEN - Vanochtend is tijdens een openbare zitting op het Stadhuis in Harlingen de verkiezingsuitslag op partij én kandidaatsniveau vastgesteld.

Zensa Moda viert Lentekriebels met Modeflitsen!

23-03-2018

HARLINGEN - Zaterdag 24 maart presenteert Zensa Moda Harlingen meerdere malen op de dag een modeshow met combinaties voor het voorjaar en stylingsadvies.

Gezocht: zwembegeleiders m/v!

23-03-2018

HARLINGEN - Iedere vrijdagochtend stelt Zwembad Het Derde Haad hun bad beschikbaar voor een groepje bewoners van de Batting.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona