De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De meiden van Zeerobben

05-06-2020

HARLINGEN - “Dit is een goed stel hoor” waren ooit de woorden die Theo Reitsma uitsprak na het behalen van de Europese titel door het Nederlands elftal.

De meiden van Zeerobben De meiden van de jeugdafdeling van Zeerobben presenteren zich in hun presentatiepak. Ze trainen nog even door, vieren dan vakantie en gaan er weer vol voor in het nieuwe seizoen. Foto: Frans Bode.

Deze uitspraak kan 1 op 1 overgenomen worden als we het hebben over de meiden van Zeerobben. Ook dat is een goed stel.

 

Voetballen brengt naast de sportieve uitdaging ook vriendschap met zich mee. Daar zijn de meiden van MO15 een mooi voorbeeld van. Zij voetballen al enkele jaren met elkaar en hebben al wat kampioenschappen bij elkaar gevoetbald. Er valt wel eens iemand af en er komt iemand bij maar de kern blijft steeds bestaan bij dit team. Afgelopen seizoen speelden ze in de jongenscompetitie voor nog meer uitdaging en daar deden ze het uitstekend. Menig jongensteam werd met een nederlaag naar huis gestuurd. Komend seizoen komen de meiden als MO17 uit in competitieverband. De gedrevenheid van het duo Harrit Kingma en Tjeerd van Eijck maakt het team compleet. Een leuke groep meiden die het goed met elkaar kan vinden.

 

Wie MO13 zegt, zegt plezier. Dit team bestaat uit veel meisjes die aan het begin van dit seizoen lid geworden zijn. Dat vergt natuurlijk enige aanpassing en voetballen tegen meiden die al even bezig zijn is dan ook niet makkelijk. Maar wie dit team begin september zag spelen en vervolgens weer in maart, zag duidelijk dat de ploeg grote stappen heeft gemaakt. De saamhorigheid is groot. Dat bleek ook tijdens de dit najaar gehouden sponsorboekjesactie. Nagenoeg alle meiden waren aanwezig om als team boekjes te verkopen en de actie tot een succes te maken. Het fanatisme, plezier en progressie is ook voor een groot deel te danken aan de inzet van de leiders/trainers. Helaas moest Dirk Hiemstra door privéomstandigheden stoppen als trainer maar de gedrevenheid van Auke, Annalies en Roos was hartverwarmend.

 

En dan natuurlijk nog de jongste groep van de meidenafdeling, de MO11. Dit is een mooie mix van talent, inzet en plezier. De meisjes hebben er elke week weer veel zin in en trainen dan ook nog gewoon 2 keer in de week door. Het team werd najaarskampioen, won het sterk bezette wintertoernooi en was nog in de race voor de beker. Kortom, het had wel eens een superseizoen kunnen worden. “Kunnen” want we zullen het nooit weten. Dit team wordt getraind door de trainers Ruben v.d. Pol en Martin de Jong die de nodige voetbalbagage meenemen en met de fanatieke leidster Julia de Swart is de staf compleet en in evenwicht.

 

Voor komend seizoen gaan naast de MO17 ook MO13-1 en MO13-2 in competitieverband uitkomen. Daarnaast zijn er ook nog meisjes actief bij de jongens. Op dit moment is er nog geen MO11 ingeschreven. Het zou wel prachtig zijn om voor de doorstroming naar komende jaren weer een MO11 in competitieverband uit te laten komen. Wat niet is kan nog komen uiteraard. MO13 zat binnen enkele weken ook zo maar “vol”. Spijt zullen nieuwe leden niet krijgen. Naast het sportieve aspect heeft voetbal nog zoveel meer te bieden op andere vlakken. Alles valt en staat met een goede organisatie. En laat dat maar aan Linda Brandsma over. Zij coördineert vanuit het jeugdbestuur de gehele meisjesafdeling vol enthousiasme en dat werkt aanstekelijk.  Meisjes die geïnteresseerd zijn en meer informatie willen kunnen contact opnemen met Linda Brandsma (06-20255736) en wellicht nog meetrainen. Alle meiden trainen voorlopig nog lekker door met hun eigen team. 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

05-06-2020

HARLINGEN - Zaterdag 6 juni is er om 11.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van 'Afslag Harlingen' met een goed gevuld programma, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Wees Welkom: Keer het Tij

05-06-2020

HARLINGEN – Op de Harlinger keermuur werd op Hemelvaartsdag de actie: haal 500 weeskinderen naar Nederland, gestart.

Omroep RSH: Het Alternatief

05-06-2020

HARLINGEN - En alweer een nieuwe uitzending van Het Alternatief, de 65e editie en de 5e corona editie.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen