Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

13-11-2017

HARLINGEN - Een keer verlies op woensdag en een keer winst op zaterdag voor VR1.

De Meiden van Zeerobben Na het sneue verlies van vorige week tegen DFC MO15-2 wist Zeerobben MO15-2 zich afgelopen zaterdag weer te herstellen. Inzet was de derde plaats op de ranglijst.. SDS MO15-1 werd met overtuiging verslagen. Foto: Gertjan Miedema.

Weer verlies voor MO11-1 en MO13-1 afgelopen zaterdag. MO15-1 en MO15-2 gingen er zaterdag met de winst vandoor en MO19-1 hoefde niet in actie te komen. Dat zijn de resultaten van een nieuwe ronde in de competities van de Meiden van Zeerobben.

 

MO11-1 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Mulier MO11-1 uit Witmarsum. Helaas voor Zeerobben moesten ze weer hun meerdere erkennen in de meiden van Mulier. De Harlinger meiden verloren met 0-8 van Mulier. In een vorige ontmoeting eindigde het duel nog in een 17-0 eindstand voor Mulier. Je kunt zeggen dat de Robjes zichzelf verbeterd hebben  maar of ze dat zelf ook vinden….. Misschien dat het komende zaterdag dan wel gaat lukken. Dan gaan de Zeerobben meisjes van MO11-1 op bezoek bij SWZ Boso Sneek MO11-1. Oké, de Snekers wisten in een eerdere wedstrijd al te winnen van de Robben, maar de Snekers staan in de competitie op de één na laatste plaats net boven  Zeerobben…. Met een beetje geluk en inzet lijkt het niet onmogelijk.

 

Ook de meisjes van MO13-1 moesten weer een verlies incasseren. In Easterein werden de Harlingers met 5-0 verslagen. Het is sneu voor de meisjes want de inzet is er wel en ze verdienen het om nog een keertje te winnen of in ieder geval een puntje te halen. Plezier in de sport is er wel. Maar met nog een keer winnen wordt dat plezier alleen maar groter. Komende zaterdag weer een kans voor de meiden van MO13. Thuis ontvangen de dames dan Blauw Wit ’34 MO13-2. Wie weet lukt het ze dan wel.

 

De dames MO15-2 moesten afgelopen zaterdag weer vroeg uit de veren. Op het Oostersportpark stond daar een ontmoeting te wachten met SDS MO15-1 die al om 8.45 uur van start ging. Blijkbaar geeft de ploeg niet om dit vroege tijdstip want de Harlingers wisten na 70 minuten spelen een klinkende overwinning te realiseren. Zeerobben stuurden de meiden van SDS met een 6-1 nederlaag terug naar Easterein. De ploeg klimt na deze overwinning naar een mooie vierde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag mogen de dames weer vroeg uit de veren. Op hetzelfde tijdstip als afgelopen zaterdag spelen de dames dan een uitwedstrijd tegen SC Franeker MO15-1. Deze streekderby is zeer belangrijk voor de ploegen. Beide strijden dan namelijk om de derde plaats op de ranglijst. Spanning alom dus komende zaterdag in Franeker.

 

Ook het eerste elftal van MO15-1 won afgelopen zaterdag. Tegen Drachten MO15-1 wisten de Harlingers met 3-0 te winnen. Daarmee wist Zeerobben haar tweede plaats in de competitie te behouden ten koste  van Buitenpost. Komende zaterdag zullen de meiden al om 8.45 uur een wedstrijd aanvangen in Leeuwarden. Tegenstander Leovardia MO15-1 zal hen op dat vroege tijdstip ontvangen. De directe concurrent op de plaats twee, Buitenpost, won afgelopen zaterdag met 3-1 van de tegenstander voor komende zaterdag. Voor Zeerobben de taak hetzelfde te doen om de week daarop het duel aan te gaan met Buitenpost voor behoudt van de tweede plaats in de competitie. Maar eerst naar Leeuwarden komend weekend.

 

MO19-1 had voor zaterdag een uitwedstrijd naar Joure gepland. Deze wedstrijd is verplaatst naar een andere datum vanwege een tekort aan speelsters. Veel van de oudste junioren moesten een aantal open dagen van scholen bezoeken voor hun toekomstige opleiding. In overleg met de tegenstander wordt de wedstrijd op woensdag 29 november ingehaald. Komende zaterdag staat er voor MO19-1 een cruciale wedstrijd te wachten. Op het Oostersportpark ontvangen de Harlingers de Meppeler ploeg ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Deze wedstrijd kan de sleutelwedstrijd worden om het (najaar)kampioenschap. Beide ploegen bekleden een favorietenrol voor de titel in de competitie.  De Zeerobben dames hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, Alcipel daarentegen verloor afgelopen zaterdag nog van Urk MO19-1. Een voordelige uitslag voor  Zeerobben die met een wedstrijd minder dezelfde aantal punten hebben als de Meppeler ploeg. Urk is op dit moment koploper, maar die heeft dan ook meer wedstrijden gespeeld. Aanstaande zaterdag een topper dus op het Oostersportpark.

 

De senioren van De Meiden van Zeerobben hadden afgelopen week twee wedstrijden. Vorige week woensdag hadden de dames een ontmoeting met het Leeuwader VR2 van MKV’29. Het 7x7 duel werd door de Leeuwarders na 70 minuten omgezet in een 3-4 winst. Een nipte overwinning voor MKV. Afgelopen zaterdag wisten de Zeerobben vrouwen wel te winnen. In een thuiswedstrijd tegen Arum VR1 waren de Harlinger dames net iets te sterk voor de Arumer vrouwen. Een 2-1 overwinning was voor de Zeerobben genoeg om de drie punten bij te schrijven en weer naar een 2e plaats te stijgen. Over twee weken zijn er weer kansen voor de Zeerobben vrouwen. Op bezoek komt nummer 6 op de lijst, Makkum VR1.

 

De wedstrijden voor komende zaterdag op een rijtje:

Tijd

Thuis

Uit

08.45 uur

SC Franeker MO15-1

Zeerobben MO15-2

08.45 uur

Leovardia MO15-1

Zeerobben MO15-1

09.00 uur

SWZ Boso Sneek MO11-1

Zeerobben MO11-1

11.35 uur

Zeerobben MO13-1

Blauw Wit ’34 MO13-2

12.20 uur

Zeerobben MO19-1

ST FC Meppel/Alcides MO19-1

 

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op social media. @robbenvrouwen op Facebook, Twitter en Instagram.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam