Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

02-10-2017

HARLINGEN – Vijf wedstrijden voor de “Meiden van Zeerobben” afgelopen zaterdag.

De Meiden van Zeerobben Ondanks het verlies van MO13-1 tegen Irnsum MO13-1 speelden de meisjes een sterke wedstrijd. Helaas verloren de Zeerobben meisjes met 0-2. Foto: Dirk Bouma.

Drie keer eindigde een wedstrijd in winst en twee keer moest er weer een verlies verwerkt worden. Het enige team dat niet de kicksen hoefde aan te trekken was het MO19-1 van Zeerobben. Was het vorige week nog aan eigen kant dat de wedstrijd niet door kon gaan (vervoer), deze keer had de tegenstander een tekort aan speelsters om de wedstrijd te spelen.

 

Het MO15-1 van de groen-witten mocht deze zaterdag als eerste aan de bak. Om half acht zaten de dames al in auto om af te reizen naar Burgum. Om 9.00 uur stond de wedstrijd gepland tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO15-1. De Harlingers wisten de wedstrijd uiteindelijk met 1-7 te winnen al leek het er in de 1ste helft niet op. De beide ploegen gingen de rust in met een 1-1 gelijke stand. Maar na de rust rosten de robbenmeiden er nog zes in en mochten ze de eerste drie punten van dit seizoen mee naar Harlingen nemen. Aanstaande zaterdag ontvangt de ploeg het MO15-1 van SJO Broekster Walden. De aftrap is om 10.30 uur op veld 3.

 

Om 10.00 uur mocht op de thuisplaat Zeerobben MO13-1 aan de bak. Irnsum MO13-1 was de tegenstander op het PLUS-veld. Beide ploegen leken redelijk aan elkaar gewaagd en creëerden over en weer kansen. Er waren zelfs momenten dat de robbenmeisjes iets beter waren maar uiteindelijke gaat het om wie de meeste doelpunten heeft gemaakt. Die eer werd gegund aan de meisjes uit Irnsum. Zij wisten er in de 1ste helft en in de 2e helft één te maken. De Zeerobben meisjes hadden die kansen ook maar kregen de bal gewoon niet in het doel. Irnsum MO13-1 mocht de punten mee naar huis nemen. En weer was er verlies voor de Zeerobben MO13-1. Dit keer niet met dubbele cijfers en dus minder zuur. De dames speelden een prima wedstrijd, alleen jammer dat de kansen niet benut werden. Aanstaande zaterdag gaan de dames op bezoek bij Tzummarum MO13-1. Om 9.00 uur wordt er afgetrapt op veld 1 op Sportpark Tzummarum.

 

De dames van MO15-2 gingen zaterdag op visite bij de meiden van Black Boys MO15-1 in Sneek. Om 11.00 uur ging voor beide teams de tweede ronde van het seizoen van start. De dames van Zeerobben MO15-2 doen het prima in hun debuut als nieuw team in deze leeftijdscategorie. De meeste dames zouden zo nog in een MO13 kunnen spelen. Vorige week wisten de dames hun eerste wedstrijd al te winnen en afgelopen zaterdag deden ze het nog eens met grotere cijfers. Het Sneker ploegje werd getrakteerd op een 0-10 nederlaag door de Harlingers. Of ze de “winning mood” aanstaande zaterdag nog door kunnen zetten? Dat kunnen we meemaken op het Oostersportpark. Om 12.00 uur is op veld 3 de aftrap. Voorlopig staan de dames op plaats 1 op de ranglijst.

 

De jongste meisjes van de damesafdeling van Zeerobben kregen het afgelopen zaterdag weer flink te verduren. In Witmarsum was het MO11-1 van Mulier veeeeel te sterk voor de Harlinger dametjes. Maar liefst 17 keer wisten de Witmarsumer meiskes het Zeerobben doel te vinden. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 17-0 nederlaag voor de Harlinger meiskes. Misschien heeft de ploeg aanstaande zaterdag meer geluk tegen SWZ Boso Sneek MO11-1. Op het Oostersportpark vindt op PLUS-veld om 8.45 uur al de aftrap plaats. In de middag tijdens de wedstrijd van Zeerobben 1 zal speelster Buse Irem Goktas van MO11-1 als Pupil van de Week aantreden. Zij zal onder andere het openingsdoelpunt verzorgen.

 

Het 7x7 seniorenteam van de vrouwenafdeling van Zeerobben reisden voor hun tweede wedstrijd van dit najaar seizoen af naar Makkum. Om 14.30 uur ontvingen de gastvouwen de ploeg uit Harlingen. Na 70 minuten spelen waren het de Harlingers die aan het langste eind trokken en de drie punten mee naar Harlingen namen. Aanstaande zaterdag spelen de dames een streekderby thuis tegen SC Franeker VR2. Dit duel kon weleens een spannende pot worden want afgelopen zaterdag maakten de Franeker dames nog gehakt de tegenstander uit Arum. De Franeker ploeg won de wedstrijd tegen Arum VR1 met 12-3. Of ze dat lukt tegen de Harlinger dames kunnen we zien om 12.30 uur op veld 4 op het Oostersportpark.

 

MO19-1 gaat, als het hun gegund wordt, naar Meppel. Pas om 15.00 uur wordt op Sportpark Ezinge afgetrapt tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1.

 

Blijf in de tussentijd op de hoogte van meer nieuws via www.zeerobben.nl of volg de Meiden van Zeerobben op Facebook. @robbenvrouwen

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Aftrap groot Europees project #IWTS, nieuwe oplossingen in de binnenvaart

02-10-2017

HARLINGEN - Vrijdag 29 september is het internationale project Inland Waterway Transport Solution (#IWTS) van start gegaan.

Collectanten gezocht in Harlingen

02-10-2017

HARLINGEN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Harlingen voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte.

Zware nederlaag fc Harlingen

02-10-2017

HARLINGEN - Het eerste elftal van fc Harlingen stak voor de eerste keer dit seizoen de grens over.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda