Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De meiden van Zeerobben

17-09-2020

HARLINGEN - Nadat de vrouwen van VR1 zich vorige week hadden geplaatst voor de volgende bekerronde stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Ternaard op het programma.

De meiden van Zeerobben De meiden van MO17-1 wonnen overtuigend met 12-1 van Workum. De volgende bekerronde kan hun bijna niet meer ontgaan. Foto: Frans Bode.

Maar helaas kon de tegenstander niet een team op de been brengen waardoor de wedstrijd werd uitgesteld. Zaterdag zijn de vrouwen vrij. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen ST Wardy/Birdaard/Marrum op zaterdag 26 september a.s.

 

De meiden van MO17-1 doen het tot nu toe uitstekend. Voetballen in een jongenscompetitie het afgelopen seizoen heeft deze meiden goed gedaan. Het is terug te zien in het spel van deze dames. Het is sneller en technischer geworden. Na het gelijkspel tegen Akkrum en de winst op ONS werd er afgelopen zaterdag met maar liefst 12-1 van het fysiek sterke Workum gewonnen. Hierdoor kan de volgende ronde deze dames bijna niet meer ontgaan. Zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen ONT.

 

De meisjes van MO13-1 hebben de bekercompetitie afgesloten met een 1-7 overwinning op St. Anna. Met 9 uit 3 gaan zij dus door in de beker. Zaterdag de start van de competitie met een uitwedstrijd om 08.30 (!) uur tegen Heerenveense Boys. Vroeg op dus.

 

Voor MO13-2 was het ondanks de uitschakeling voor de beker toch groot feest. Na een lange periode van grote nederlagen wisten de meiden dat er tegen Sneek Wit Zwart een kans was om te winnen. En die kans pakten de meiden met beide handen aan. In een spannende wedstrijd werd er met 3-2 gewonnen. Wat een feest na afloop. (Zie verslag hier onder). Zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Franeker.

 

Oprechte blijdschap

Als je alle wedstrijden al dik verloren hebt zakt de moed je soms wel eens in de schoenen. Helemaal in een bekercompetitie waar je soms hele sterke tegenstanders kunt treffen. Dan zijn nederlagen als 12-0 en 8-0 helaas vaak meer regel dan uitzondering. Maar soms tref je ook een tegenstander die gelijkwaardig is en als je zo’n wedstrijd dan wint is de blijdschap zo oprecht en zo groot. Daar kan je bijna weer een seizoen op teren zou je bijna denken als je deze meiden van MO13-2 ziet. 3-2 winst op Sneek Wit Zwart dus blijdschap. En dat vier je dan samen. Ook dat is ook sport.

 

Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – FC Burgum

17-09-2020

HARLINGEN - Start competitie tegen ambitieuze debutant.

Zeerobben door in de beker

17-09-2020

HARLINGEN - Zeerobben had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser FVC nog een puntje nodig om door te gaan in de beker.

Weer een druk hockeyweekend bij HMHC

17-09-2020

HARLINGEN - Na het prachtige weekend van vorige week is er ook komend weekend weer volop hockey bij HMHC aan de Westerzeedijk.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber