Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

29-11-2017

HARLINGEN – Het was een drukke week voor de Meiden van Zeerobben.

De Meiden van Zeerobben De teams waren in 1ste helft evenwichtig aan elkaar, maar in de 2e helft maakte Zeerobben MO15-1 het af. Uiteindelijk was Zeerobben MO15-1 met 5-2 te sterk voor Buitenpost MO15-1. Foto: Dirk Bouma.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden zijn de meiden van MO15-1, MO15-2 en MO19-1 nog verschillende wijken van Harlingen ingegaan om deur aan deur de waardebonnenboekjes van Zeerobben te verkopen. De actie heeft de club geen windeieren gelegd want alleen al de Meiden van Zeerobben haalde met deze actie een bedrag van 1355 euro op. MO19-1 was goed voor 370 euro, MO15-2 wist 375 euro op te halen en MO15-1 wist maar liefst een bedrag van 610 euro bij elkaar te halen. Een mooi resultaat van een mooie actie. De waardebonnenboekjes, met vele kortingen die gelden bij de lokale winkeliers en horeca van Harlingen, werden verkocht voor 5 euro per boekje. Prachtig initiatief natuurlijk maar er werd ook nog gevoetbald deze week en niet met misselijke resultaten!

 

De jongsten van de Meiden van Zeerobben hoefden afgelopen zaterdag niet in actie te komen. Na een lekkere overwinning een week eerder wilden de meiden het graag nog een keer proberen, maar de wedstrijd die gepland stond tegen Black Boys MO11-1 werd helaas afgelast.

 

De meiden van MO13-1 hadden een wedstrijd tegen SJO DFC MO13-1. Deze werd helaas verloren met 9-3 voor de dames van DFC. Misschien had er meer ingezeten want het team van DFC bungelt net als  Zeerobben ergens onderaan op de lijst maar helaas zegt de uitslag iets anders. Misschien dat het komende zaterdag wel lukt. Op bezoek komt Leovardia MO13-2. We zullen in ieder geval weer duimen voor de meiden van MO13-1.

 

De dames van MO15-2 hadden een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, LAC Frisia 1883 MO15-1. Je zou verwachten van de Robbenmeiden van MO15-2  over de Leeuwarder ploeg heen zouden denderen maar toch was dat niet zo. Een eindstand verteld ons dat de overwinning voor  Zeerobben niet echt gemakkelijk kwam. Zeerobben MO15-2 won uiteindelijk met 6-4 van Frisia. Voor hetzelfde hadden de verhoudingen anders geweest. Met nog twee wedstrijden te gaan doelt de ploeg op een tweede plaats in de competitie. MO15-2 heeft net als fc Harlingen MO15-1, die 2e staat, 21 punten. fc Harlingen heeft de betere papieren want die heeft een wedstrijd minder gespeeld.

 

Ook MO15-1 wist afgelopen zaterdag weer een wedstrijd om te zetten in winst. Thuis werd er met 5-2 gewonnen door de Robben. Tegenstander was Buitenpost MO15-1. Het duel liep in de loop van de 1ste helft gelijk op maar in de 2e helft was het  Zeerobben die de wedstrijd naar zich toe trok. De dames hebben nog drie wedstrijden te gaan om hun gestelde doel te bereiken, tweede worden in de competitie. De eerste twee komende wedstrijden zullen daarvoor cruciaal worden. We zullen zien komende weken.

 

MO19-1 had afgelopen week twee wedstrijden te spelen, allebei toppers van wedstrijden zeg maar. De eerste werd afgelopen woensdagavond thuis gespeeld tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1, oftewel Alcipel MO19-1 zoals ze zelf graag genoemd worden. Deze wedstrijd was belangrijk voor beide ploegen, omdat de twee teams beiden nog meedoen om het najaar kampioenschap. Na een evenwichtige wedstrijd die veel publiek trok wisten de meiden van Zeerobben MO19-1 na 90 minuten de zege naar zich toe te trekken. Eindstand 1-0 voor Zeerobben. Winst, dat wel maar een brilstand had ook een terechte uitslag geweest. Afgelopen zaterdag hadden de dames een wedstrijd tegen Urk MO19-1 op Urk. Het bleek geen wedstrijd om naar huis te schrijven. De Robben verloren  weliswaar met 1-0 maar volgens de meegereisde supporters was de wedstrijd ook niet te winnen dit mede door verschillende factoren. Er werd zelfs nog een rode kaart aan een speelster van Zeerobben gegeven terwijl een rode kaart in het meisjes of jeugdvoetbal  zeer zeldzaam is. De verbijstering was dan ook groot bij de Harlingers. Op Urk was winnen voor Zeerobben dus kansloos. Een 0-0 was het hoogst haalbare geweest. Helaas moesten de robben laat in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. Aanstaande woensdag spelen de oudste junioren van de Meiden van Zeerobben weer een thuiswedstrijd tegen Joure MO19-1. De Robben beloven weer te knallen in de laatste drie wedstijden. Dat moet ook wel want ze doen nog steeds mee om het najaar kampioenschap.

 

Het VR1 van Zeerobben hadden een prima zaterdag! Thuis werd het VR1 van Makkum door de Robbenvrouwen verplettert met een 7-0 overwinning. De senioren vrouwen doen lekker mee in de competitie en staan nu op een mooie 2e plaats op de ranglijst. Alleen SC Franeker VR2 staat nog met drie punten verschil op de Harlingers op plaats 1. Aanstaande zaterdag hebben de Robbenvrouwen de kans om dat verschil in te halen.

 

Programma komende week:

Datum/tijd

Thuis

Uit

29 november

 

 

20.00 uur

Zeerobben MO19-1

SC Joure MO19-1

 

 

 

2 december

 

 

09.00 uur

Anjum MO15-1

Zeerobben MO15-1

10.00 uur

ST Minnertsga/St. Jacob MO15-1

Zeerobben MO15-2

10.30 uur

Zeerobben MO13-1

Leovardia MO13-2

12.15 uur

Zeerobben MO19-1

SJO RVC MO19-1

12.30 uur

Zeerobben MO11-1

Sc Bolsward MO11-1

14.00 uur

SC Franeker VR2

Zeerobben VR1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 24-11-2017

29-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Wijnliefhebbers opgelet!

29-11-2017

HARLINGEN - Bij Ons Food&Wine hebben ze om de 2 weken een wijn in de aanbieding!

Grote lijst met veel vernieuwing voor VVD Harlingen!

29-11-2017

HARLINGEN - De VVD Harlingen is er in geslaagd een flinke kandidatenlijst samen te stellen om enthousiast en zelfbewust de verkiezing van maart volgend jaar in te gaan.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber
Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen