Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

10-09-2017

HARLINGEN – De zomer is voorbij, de vakanties achter de rug en er is genoten van een prachtig EK van ons nationaal vrouwenelftal afgelopen zomerstop.

De Meiden van Zeerobben Magda Getenet voelt zich als nieuwkomer bij het team van Zeerobben MO15-1 als een vis in het water. Een lekker debuut om met winst op Leovardia MO15-1 (1-0) je voetbalcarrière te starten. Foto: Dirk Bouma.

En wat duurde die zomerstop lang. Maar gelukkig gaat alles weer los, hoewel de competities pas op 23 september beginnen zijn de meeste teams al begonnen aan de voorrondes van de Zwaluwen Jeugdbeker. Zo ook de teams van de Zeerobben Meiden. Op de Vrouwen 1 na spelen alle andere vijf teams voor de Zwaluwen Jeugdbeker. Er zijn dit seizoen net als vorig seizoen 6 teams in de Zeerobben damesafdeling. Naast een VR1 (7-tal) is er ook dit seizoen een MO19 (11-tal), 2 x MO15 (11-tallen), 1 x MO13 (7-tal) en 1 x MO11 team (7-tal). Enig verschil met vorig seizoen is dat er geen MO17 team is. Daar driegde een tekort aan speelsters en zijn de dames verdeeld over MO19 en de MO15 teams. Afgelopen week kwamen MO11-1, MO13-1 en beide MO15 teams al in actie voor de Zwaluwen Jeugdbeker.

 

De eerste wedstrijd voor de meiden van MO11-1 was een derby tegen SC Franeker MO11-1. In de vorige week woensdagavond gespeelde wedstrijd waren de Zeerobjes op het thuisveld niet opgewassen tegen het sterke MO11-1 van onze buurgemeente. De Franekers wasten de Harlingers de oren en eindigde het bekerduel met 3-13 voor de Franeker dames. Afgelopen zaterdag mochten de Harlingers het weer proberen tegen hetzelfde MO11 van SC Franeker. Op Sportpark Hertog van Saxenlaan was de thuisploeg wederom te sterk voor Zeerobben. Was het verschil in tegendoelpunten in de eerste wedstrijd tien, afgelopen zaterdag waren het nog maar vier doelpunten in het voordeel van de Franekers. Eindstand 4-0. Volgende wedstrijd is op 23 september op het Oostersportpark. Tegenstander is dan Workum MO11-1 in de reguliere competitie.

 

Voor Zeerobben MO13-1 begint het seizoen niet zoals ze het misschien voor ogen hadden. In hun eerste wedstrijd als 7-tal moesten ze een fikse nederlaag incasseren. Tegen Leeuwarder voetbalploeg Blauw Wit MO13-1 liepen de Harlingers tegen een 0-23 nederlaag aan op het Oostersportpark. We vroegen ons af of de uitslag wel klopte, helaas was dit wel het geval. Ook voor MO13-1 is het blijkbaar nog even wennen na die lange zomerstop. Op woensdagavond 20 september is de return tegen de Leeuwarders. Om 18.30 uur is dan de aftrap. De Zeerobben hebben dus nog zo’n anderhalve week om te trainen….. vol aan de bak dus!

 

Het nu MO15-2 maakte afgelopen jaar een megasprong. Was het team in najaar van 2016 nog een MO13-1 7-tal, in het voorjaar debuteerde het als 11-tal waar het voor de zomerstop ongeslagen kampioen werd in de competitie. Dit seizoen komen de dames als MO15 11-tal uit in de 2e klasse. Grote stappen dus voor dit relatief jong team met enkele nieuwe speelsters. Vorige week maandag mochten ze als nieuwbakken MO15 junioren de wei in tegen Dronrijp/Foarút Combinatie MO15-2 voor de Zwaluwen Jeugdbeker. De wedstrijd werd gewonnen door de combinatie van Dronrijp en Foarút met 6-4. En dat was even wennen voor de Harlinger meiden die in het voorjaar van dit jaar nog ongeslagen bleven. Even wennen dus als junioren. Afgelopen zaterdag mochten de dames op het Oostersportpark aantreden tegen Blauw Wit ’34 MO15-3 uit Leeuwarden. Na 70 minuten spelen was het Zeerobben dat de drie punten mocht bijschrijven. De wedstrijd werd door de Harlingers met 2-1 beslist. 23 september begint voor MO15-2 de competitie. Tegenstander is dan ONS Sneek MO15-1. Aftrap is om 10.15 uur op het Oostersportpark.

 

Ook het Zeerobben MO15-1 mocht afgelopen zaterdag hun eerste (beker)wedstrijd spelen. Bij dit team zijn ook enkele nieuwe speelsters aangesloten en was het voor de teammanager even puzzelen op welke plek iedere speler tot zijn recht komt. Dat lukte en Zeerobben MO15-1 wist de wedstrijd na 70 minuten naar zich toe te trekken. Tegen Leovardia MO15-1 wonnen de Robbenmeiden met 1-0 van de Leeuwarders. De Harlinger dames creëerden veel kansen maar die werden verder niet benut waardoor de stand bleef steken op een 1-0 overwinning. Een goed resultaat van de meiden. Vandaag moeten de dames weer aan de bak. In Easterein trappen de Harlingers op Sportpark Skoalleseize om 18.30 uur af tegen SDS MO15-1.

 

MO19-1 hoefde zaterdag nog niet aan de bak. Aanstaande zaterdag reizen de dames af naar Idskenhuizen voor hun eerste (beker)wedstrijd van het seizen. Ook bij deze ploeg zijn enkele nieuwe speelsters gekomen en zijn er enkele vertrokken. Een nieuwe uitdaging dus voor het (nieuwe) team. Op Sportpark de Stripe vindt om 10.30 uur de aftrap plaats. Tegenstander is SJO RVC MO19-1.

 

Ook VR1 hoefde nog niet in actie te komen, zij zijn niet ingedeeld in een bekercompetitie. Voor hen begint de reguliere competitie op 23 september met een thuiswedstrijd tegen het Groninger DIVA’83 VR1.

 

Voor het allerlaatste nieuws en/of verslagen van de vrouwen en meiden van Zeerobben verwijzen we u naar de club website www.zeerobben.nl of like de meiden op Facebook, www.facebook.com/robbenvrouwen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jan Hoogland winnaar op tweede NT wedvlucht Gennep

10-09-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 9 september werd gestart met de tweede Natour wedvlucht voor oude en jongenduiven vanuit Gennep.

Zeerobben met één been in de volgende ronde

10-09-2017

HARLINGEN - Met uitzondering van de eerste tien minuten heeft GAVC te weinig gecreëerd om het de thuisclub moeilijk te maken.

Geen uitvallers bij pittige Zeehaventocht van Harlingen

10-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september werd in de Willemshaven van Harlingen de 2 km Zeehavenzwemtocht gehouden.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei