Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

03-06-2018

HARLINGEN – Het loopt tegen de zomerstop en dat betekend dat de laatste speeldagen ook voor de meiden naderen.

De Meiden van Zeerobben Foto: Marin Weewer.

Zo werden er afgelopen zaterdag maar vier wedstrijden gespeeld. Voor MO13-1,  MO15-1 en MO15-2 was het de laatste van dit seizoen, voor MO19-1 zou het de op een na laatste zijn. Maar maandagochtend bleek ook dat hun wedstrijd op zaterdag de laatste was. Drie wedstrijden werden er verloren door de meiden van Zeerobben en één werd er gelijk gespeeld.

 

MO11-1 was vorige week zaterdag al klaar met de competitie. Deze dames maken zich op voor volgend seizoen. Afgelopen seizoen was niet echt een succes te noemen. Eindigen als laatste met nul punten is nooit leuk, maar gelukkig hadden de dametjes wel veel plezier in het spelletje. En dat is minstens zo belangrijk. Volgend seizoen weer nieuwe kansen….

 

MO13-1 ging zaterdag op bezoek bij DFC MO13-1 in Dronrijp. De dames wisten daar op de valreep toch nog een puntje te scoren door gelijk te spelen tegen DFC MO13-1 (1-1). Qua eindstand maakt het voor de robbenmeiden niet zoveel uit, ze blijven laatste met 4 punten. Maar in tegenstelling tot MO11-1 wisten ze wel een keer te winnen en een keer gelijk te spelen. Voor volgend seizoen komt er MO13 elftal op de velden te staan. Een echte uitdaging voor de jonge dames want voor het eerst op een groot veld op deze leeftijd is best spannend. We zullen de verrichtingen van de dames nauwlettend volgen.

 

MO15-2 had haar laatste wedstrijd afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Op sportpark Nylân moesten de meiden van MO15-2 het opnemen tegen de Leeuwarder Zwaluwen MO15-1. De Harlingers verloren kansloos tegen de Leeuwarders. Het truukje wat Zeerobben MO15-1 een week eerder deed op het Oostersportpark lukte MO15-2 helaas niet. Een 5-1 nederlaag moest er geïncasseerd worden door de Harlingers. Als afsluiter van het seizoen niet leuk natuurlijk. Toch hebben de meisjes van MO15-2 het niet slecht gedaan afgelopen seizoen. Een vijfde plaats in de eindstand van de competitie is voor een team met over het algemeen nog MO13 speelsters niet slecht te noemen. Het beloofd nog wat voor volgend seizoen! Dan zullen de dames verder gaan als MO15-1 team. Wie weet zit er dan wel een kampioenschap in!

 

MO15-1 wist ook niet te winnen in hun laatste wedstrijd. Tegen Sint Annaparochie werd er met 6-1 verloren. De meiden van MO15-1 hadden het moeilijk dit seizoen. Na het vertrek van de snelle aanvaller Rebecca Zwart naar MO19-1 had de ploeg een te kort aan scoringsvermogen. Toch hadden de meiden ook goede wedstrijden waarin vaak maar met minimale verschil werd verloren. Steeds moest het een verlies accepteren met maar een puntje verschil in de eindstand. Een negende plek in de lijst is voor dit seizoen het hoogst haalbare. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog als derde. Voor volgend seizoen zijn staat er voor de dames een nieuwe uitdaging te wachten. De ploeg zal dan uitkomen in een MO17 competitie. Een mooie stap naar iets volwassener voetbal voor een mooie ploeg meiden.

 

MO19-1 had zaterdag een thuiswedstrijd tegen Gorecht MO19-1. Een sterke sportieve ploeg uit het Groningse Haren. Door enkele noodzakelijke wijziging in de ploeg van Zeerobben MO19-1 konden ze geen potten breken tegen de Harense ploeg, een 0-4 nederlaag was het gevolg. De laatste wedstrijd van dit seizoen zou woensdag zijn tegen Buitenpost, maar de ploeg liet maandagochtend weten dat ze de wedstrijd afzegden. Er was volgens hen ook geen kans om de wedstrijd komende zaterdag te spelen. De wedstrijdleiding heeft dan maar besloten om de wedstrijd te laten vervallen. En zo komt er ook voor MO19-1, die als vijfde eindigde in de competitie, een einde aan het rare seizoen. Maar ook voor de ploeg als MO19-1 komt een einde, volgend seizoen zal een groot deel van de meiden samen met terugkerende dames een nieuw VR1 gaan vormen. Zeerobben heeft dan sinds vier jaar weer een VR1 11-tal op de velden staan.

 

Het VR1 van dit seizoen is met twee vingers in de neus kampioen geworden. Voor volgend seizoen zal het ook voor hen weer een uitdaging worden om weer ongeslagen kampioen te worden. De ploeg zal als 7-tal een Zeerobben VR2 gaan vormen.

 

Voor dit seizoen zit het erop! Na de zomer zijn we er weer met elke week een nieuwe Meiden van Zeerobben. Wil je ondertussen op de hoogte blijven van de Meiden van Zeerobben? Volg ons dan op de social media via @robbenvrouwen

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fotoclub Kimswerd foto van de maand mei

03-06-2018

HARLINGEN - Deze keer was de opdracht maak een Urbex foto.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant