Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

25-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen week werden er door de Meiden van Zeerobben vijf wedstrijden gespeeld.

De Meiden van Zeerobben Inge Mulder wist op haar eigen wijze Zeerobben MO19-1 op een 3-2 voorsprong te brengen in de 2de helft tegen BBC MO19-1. Foto: S.L. Uiter.

Vier op zaterdag en één werd er al op donderdagavond gespeeld. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er slechts twee door de dames gewonnen. Helaas werd er door jongste meisjes (MO11-1 en MO13-1) weer verloren, maar ook MO15-1 moest een verlies incasseren. De twee oudere damesteams wisten wel te winnen. VR1 gaf het tweede vrouwenteam van SC Berlikum zoals verwacht weer klop en MO19-1 wist na een spannende pot het MO19-1 van SJO Bergum BVC Combinatie met lege handen naar huis te sturen.

 

MO11-1 reisde zeven kilometer oostwaarts af voor een potje voetbal tegen de girls van SC Franeker MO11-1. Voor de uitslag hadden de dames beter thuis kunnen blijven want de wedstrijd eindigde in een dramatische 18-0 winst voor de Franekers. De meisjes van Zeerobben MO11-1 moeten wel van voetbal houden want met zulke nederlagen moet de moed moet zo onderhand wel in de voetbalschoenen zakken. Aanstaande zaterdag gaan de bikkels het weer proberen. Thuis ontvangen ze dan de meiden van Black Boys MO11-1. Aftrap is dan al om 8.45 uur.

 

Ook MO13-1 wist weer niet een puntje te pakken. De koploper SDS MO13-1 bleek een maatje te groot voor de Harlinger meiden. Toch waren de meisjes van Zeerobben niet geheel kansloos en wisten ze toch een doelpuntje te maken. Misschien kunnen ze dat als een schrale troost meenemen naar de volgende wedstrijd. Die is pas op 12 mei tegen de nummer 2 Tzummarum MO13-1. Nog even oefenen dus de komende weken.

 

MO15-2 hadden afgelopen zaterdag een "offday". Zij speelden een doordeweekse wedstrijd tegen koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Meer daarover in een volgende editie. 

 

Als je voetballend de sterkere ploeg bent moet je er ook voor zorgen dat je scoort. Maar dat deden de meiden van MO15-1 niet afgelopen zaterdag. De wereld aan aanvallen maar verzuimen om te scoren. De tegenstander, LSC 1890 MO15-1, deed dat wel. Zij hadden niet die vele aanvallen nodig om een doelpunt te maken. Slechts een paar aanvallen waren nodig om deze dan toch te maken. De wedstrijd eindigde in een 0-1 voor LSC. Ook voor MO15-1 een doordeweekse wedstrijd. Zij gingen dinsdagavond de strijd aan tegen vv Hardegarijp MO15-1. De uitslag van deze wedstrijd was bij dit schrijven nog niet bekend. In een volgende editie van de Meiden van Zeerobben meer over deze wedstrijd.

 

De dames van MO19-1 gaan ook nog steeds lekker in de competitie. Afgelopen zaterdag wisten de dames tegen SJO Bergum BVC Combinatie MO19-1 met 4-2 te winnen. In de beginfase van de 1ste helft leek het echter nog niet op dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. Na een kwartier keken de robben tegen een 0-2 achterstand aan. Maar later in de 1ste helft wisten ze, na beter voetbal, de aansluiting weer te vinden op BBC. Voor rust werd de 1-2 door de robben gescoord. Na de rust hadden de oudste junioren van de damesafdeling Zeerobben de grip op de wedstrijd en wisten ze aan het einde van de wedstrijd een mooie 4-2 overwinning op BBC bij te schrijven. Een overwinning die ze niet gekregen hebben maar ervoor moesten vechten... letterlijk! Voor zaterdag geen wedstrijd voor de meiden van MO19-1. Eerstvolgende is op 9 mei om 19.30 uur in Urk tegen Urk MO19-1.

 

Het kampioenschap kan het VR1 niet meer uit handen geven. Na winst op SC Berlikum VR2 van vorige week donderdag lopen de dames qua punten steeds verder uit op nummer twee SC Franeker VR2. Het verschil bedraagt nu maar liefst 17 punten! Er kan dus al een klein feestje gevierd worden. Ook voor VR1 zaterdag geen wedstrijd. Pas 12 mei wordt de competitie weer voortgezet. Tegenstander is dan MKV'29 VR2. Aftrap om 11.45 uur in Leeuwarden.

 

Volg de Meiden van Zeerobben op Facebook, Twitter en Instagram. @robbenvrouwen

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

25-04-2018

HARLINGEN - We gaan zo langzamerhand alweer richting eindfase van de competitie.

KEIK zoekt kunstenaars

25-04-2018

HARLINGEN - KEIK Harlingen is een jaarlijks terugkerend kunstevenement voor, bij voorkeur, Friese kunstenaars.

Arriva verbindt The Tall Ships Races Harlingen 2018

25-04-2018

HARLINGEN - Vanaf deze week rijdt er een mooi bestickerde bus van Arriva door de provincie Fryslân die The Tall Ships Races Harlingen 2018 promoot.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber