Odyssee scholen

Odyssee scholen

Welkom bij Stichting voor openbaar onderwijs Odyssee. ‘Leren, elke dag een avontuur!’ Passend Onderwijs van Waterpoort tot Wad.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

25-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen week werden er door de Meiden van Zeerobben vijf wedstrijden gespeeld.

De Meiden van Zeerobben Inge Mulder wist op haar eigen wijze Zeerobben MO19-1 op een 3-2 voorsprong te brengen in de 2de helft tegen BBC MO19-1. Foto: S.L. Uiter.

Vier op zaterdag en één werd er al op donderdagavond gespeeld. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er slechts twee door de dames gewonnen. Helaas werd er door jongste meisjes (MO11-1 en MO13-1) weer verloren, maar ook MO15-1 moest een verlies incasseren. De twee oudere damesteams wisten wel te winnen. VR1 gaf het tweede vrouwenteam van SC Berlikum zoals verwacht weer klop en MO19-1 wist na een spannende pot het MO19-1 van SJO Bergum BVC Combinatie met lege handen naar huis te sturen.

 

MO11-1 reisde zeven kilometer oostwaarts af voor een potje voetbal tegen de girls van SC Franeker MO11-1. Voor de uitslag hadden de dames beter thuis kunnen blijven want de wedstrijd eindigde in een dramatische 18-0 winst voor de Franekers. De meisjes van Zeerobben MO11-1 moeten wel van voetbal houden want met zulke nederlagen moet de moed moet zo onderhand wel in de voetbalschoenen zakken. Aanstaande zaterdag gaan de bikkels het weer proberen. Thuis ontvangen ze dan de meiden van Black Boys MO11-1. Aftrap is dan al om 8.45 uur.

 

Ook MO13-1 wist weer niet een puntje te pakken. De koploper SDS MO13-1 bleek een maatje te groot voor de Harlinger meiden. Toch waren de meisjes van Zeerobben niet geheel kansloos en wisten ze toch een doelpuntje te maken. Misschien kunnen ze dat als een schrale troost meenemen naar de volgende wedstrijd. Die is pas op 12 mei tegen de nummer 2 Tzummarum MO13-1. Nog even oefenen dus de komende weken.

 

MO15-2 hadden afgelopen zaterdag een "offday". Zij speelden een doordeweekse wedstrijd tegen koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Meer daarover in een volgende editie. 

 

Als je voetballend de sterkere ploeg bent moet je er ook voor zorgen dat je scoort. Maar dat deden de meiden van MO15-1 niet afgelopen zaterdag. De wereld aan aanvallen maar verzuimen om te scoren. De tegenstander, LSC 1890 MO15-1, deed dat wel. Zij hadden niet die vele aanvallen nodig om een doelpunt te maken. Slechts een paar aanvallen waren nodig om deze dan toch te maken. De wedstrijd eindigde in een 0-1 voor LSC. Ook voor MO15-1 een doordeweekse wedstrijd. Zij gingen dinsdagavond de strijd aan tegen vv Hardegarijp MO15-1. De uitslag van deze wedstrijd was bij dit schrijven nog niet bekend. In een volgende editie van de Meiden van Zeerobben meer over deze wedstrijd.

 

De dames van MO19-1 gaan ook nog steeds lekker in de competitie. Afgelopen zaterdag wisten de dames tegen SJO Bergum BVC Combinatie MO19-1 met 4-2 te winnen. In de beginfase van de 1ste helft leek het echter nog niet op dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. Na een kwartier keken de robben tegen een 0-2 achterstand aan. Maar later in de 1ste helft wisten ze, na beter voetbal, de aansluiting weer te vinden op BBC. Voor rust werd de 1-2 door de robben gescoord. Na de rust hadden de oudste junioren van de damesafdeling Zeerobben de grip op de wedstrijd en wisten ze aan het einde van de wedstrijd een mooie 4-2 overwinning op BBC bij te schrijven. Een overwinning die ze niet gekregen hebben maar ervoor moesten vechten... letterlijk! Voor zaterdag geen wedstrijd voor de meiden van MO19-1. Eerstvolgende is op 9 mei om 19.30 uur in Urk tegen Urk MO19-1.

 

Het kampioenschap kan het VR1 niet meer uit handen geven. Na winst op SC Berlikum VR2 van vorige week donderdag lopen de dames qua punten steeds verder uit op nummer twee SC Franeker VR2. Het verschil bedraagt nu maar liefst 17 punten! Er kan dus al een klein feestje gevierd worden. Ook voor VR1 zaterdag geen wedstrijd. Pas 12 mei wordt de competitie weer voortgezet. Tegenstander is dan MKV'29 VR2. Aftrap om 11.45 uur in Leeuwarden.

 

Volg de Meiden van Zeerobben op Facebook, Twitter en Instagram. @robbenvrouwen

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

25-04-2018

HARLINGEN - We gaan zo langzamerhand alweer richting eindfase van de competitie.

KEIK zoekt kunstenaars

25-04-2018

HARLINGEN - KEIK Harlingen is een jaarlijks terugkerend kunstevenement voor, bij voorkeur, Friese kunstenaars.

Arriva verbindt The Tall Ships Races Harlingen 2018

25-04-2018

HARLINGEN - Vanaf deze week rijdt er een mooi bestickerde bus van Arriva door de provincie Fryslân die The Tall Ships Races Harlingen 2018 promoot.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen