Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

19-04-2018

HARLINGEN – Hoewel het afgelopen zaterdag niet zonnig was zoals beloofd door de weerprofeten, bleek het toch lekker voetbalweer te zijn.

De Meiden van Zeerobben Al winnen ze niet vaak, de vechtlust blijft bij de meiden van Zeerobben MO13-1 ook al weten ze dat ze de wedstrijd gaan verliezen. Foto: Dirk Bouma.

Dat kwam mooi uit want er waren vijf wedstrijden te spelen voor de Meiden van Zeerobben. Helaas werden er maar 4 punten verzameld. VR1 won zoals verwacht, MO15-2 verdeelde de punten met de tegenstander en de andere drie teams moesten  verlies incasseren. Niet een erg vruchtbare zaterdag.

 

Bij MO11-1 wil het maar niet lukken om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Weer moesten de jongste meiden verlies incasseren. De meiden van het MO11-1 van het Leeuwarder MKV’29 waren een maatje te groot voor de Zeerobjes. De Harlingers moesten vijf doelpunten verwerken van de Leeuwarder ploeg. Zelf scoorden de robbenmeisjes niet. Eindstand 0-5. Aanstaande zaterdag wacht de streekderby tegen SC Franeker MO11-1.

 

Ook MO13-1 moest weer verlies verwerken. Na de winst op Ouwe Syl drie weken terug, hadden de dames wel zin in nog een keer winst! Maar het pakte helaas anders uit. Tegen St. Anna MO13-1 waren de Robben niet opgewassen en verloren met 2-7. Klein lichtpuntje is dat de ploeg wel twee keer wist te scoren! Er zit progressie in de ploeg. En dat zie je ook, zelfs al weten de dames dat ze de wedstrijd niet kunnen winnen blijft de strijdlust. Volgend weekend spelen de dames een uitwedstrijd tegen SDS MO13-1 in Easterein. Wordt een lastige wedstrijd want SDS MO13-1 is koploper.

 

Geen winst, maar wel een punt voor MO15-2 afgelopen zaterdag. In een doelpuntrijke wedstrijd tegen Blauw Wit’34 MO15-2 verdeelden beide ploegen de punten. Zeerobben MO15-2 had in de eindfase van de wedstrijd het geluk dat Blauw Wit in een laatste poging niet scoorde, want dan het de Harlinger ploeg met lege handen gestaan. Gelukkig floot de scheids daarna af en konden de punten met een eindstand van 4-4 verdeeld worden. Aanstaande zaterdag brengen de Robbenmeiden een bezoek aan koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Het zal een hele kluif worden voor MO15-2 gezien de ploeg nog steeds kampt met blessureleed. Duimen dus!

 

Wisten ze vorige week nog fraai te winnen van Be Quick Dokkum, afgelopen zaterdag verloor MO15-1 met miniem verschil van Irnsum MO15-1. Zeerobben was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij met keer op keer aanvallen op het doel van Irnsum maar verzuimde daar dan ook uit te scoren. En dat is nou precies waar het aan schort bij deze ploeg, het scorend vermogen is er gewoon niet. En als dan de tegenstander enkele keren aanvalt en ook nog één weet te scoren, dan is het wel heel zuur om maar met 1-0 te verliezen. Werk aan de winkel dus voor de ploeg. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg thuis tegen LSC 1890 MO15-1.

 

MO19-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Zij mogen aanstaande zaterdag weer een de bak. Tegenstander is dan SJO Bergum BCV Combinatie MO19-1. In de poule waar MO19-1 in zit staan de bovenste vijf teams binnen 2 punten van elkaar waaronder Zeerobben. Spannend dus de komende weken.

 

De senioren vrouwen van Zeerobben staan comfortabel op kop in de competitie. De vrouwen hebben een riante voorsprong op nummer 2 SC Franeker VR2 van 14 punten en kunnen zich nog wel wat veroorloven. Afgelopen zaterdag was dan ook de twaalfde wedstrijd op rij die de dames met winst afsloten na hun laatste en enige verlies dit seizoen. Tegen en in Berlikum werd afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor hen. Maar volgende week woensdagavond ontmoeten de dames weer het VR2 van SC Berlikum.

 

Programma zaterdag:

Tijd

Thuis

Uit

  8.45 uur

SC Franeker MO11-1

Zeerobben MO11-1

  9.00 uur

SWZ Boso Sneek MO15-1

Zeerobben MO15-2

10.00 uur

SDS MO13-1

Zeerobben MO13-1

11.20 uur

Zeerobben MO15-1

LSC 1890 MO15-1

14.00 uur

Zeerobben MO19-1

SJO Bergum BCV Com MO19-1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ali B & Elske DeWall zetten koers richting TSRH2018!

19-04-2018

HARLINGEN - De eerste namen van de line-up voor de vrijdag 3 augustus van de Tall Ships Races Harlingen zijn bekend!

Koningsdag 2018 vier je in Harlingen!

19-04-2018

HARLINGEN - Zwarte Markt Lanen, de leukste rommelmarkt van Harlingen!

Naturalisatie 16 april 2018

19-04-2018

HARLINGEN - Maandag 16 april 2018 was er in de raadzaal van het stadhuis een naturalisatieceremonie.

Reacties