Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

05-11-2017

HARLINGEN – Drie wedstrijden uit en twee wedstrijden thuis.

De Meiden van Zeerobben Ondanks de vechtlust wisten de meisjes van MO13-1 weer niet te winnen. Van Nicator MO13-1 werd met 1-5 verloren al bleef de stand lang op een gelijkspel staan. Foto: Dirk Bouma.

Twee keer winst en drie keer verlies, dat is de balans van afgelopen zaterdag. MO15-1 en MO19-1 mochten de drie punten bijschrijven en MO11-1, MO13-1 en MO15-2 moesten een verlies verwerken. VR1 speelde niet, deze wedstrijd is verplaatst naar aanstaande woensdag.

 

De meisjes van MO11-1 gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij het MO11-1 van SV Mulier in Witmarsum. En dan hoop je dat deze meisjes een keertje het geluk mee hebben en een klein puntje verdienen. Maar na het bekijken van de stand in hun competitie besef je dat dat eigenlijk onmogelijk is. Mulier is koploper en Zeerobben is hekkensluiter. Dat wondertje waar je op hoopt kwam er helaas niet maar Mulier kreeg de overwinning niet echt cadeau van Zeerobben. Er werd dan weliswaar met 4-0 gewonnen door de dames van Mulier maar gezien de uitslag van de thuiswedstrijd van de Robben was dit voor het gevoel bijna winst voor de Harlingers. Hun eerste ontmoeting met de huidige koploper eindigde in een 0-17 overwinning voor Mulier. Je mag er dus vanuit gaan dat de Robbenmeisjes beter geworden zijn.

 

Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van MO13-1 tegen het Leeuwarder Nicator MO13-1. Op zich speelden de Zeerobben meisjes niet eens zo’n slechte wedstrijd, al doet de uitslag van een 5-1 anders vermoeden. Pas laat in de 2e helft moesten de meisjes hun meerdere erkennen in de meisjes van Nicator. Tot die tijd hield Zeerobben aardig stand tegen de Leeuwarder ploeg. Waarschijnlijk speelde vermoeidheid bij de achterhoede van de Robbenmeisjes een grote rol waar Nicator gretig gebruik van maakten. Ook bij MO13-1 zie je een groei en weet de ploeg steeds dichterbij een goed resultaat te komen alleen laat dat helaas nog even op zich wachten.

 

Aan het enthousiasme van MO15-2 lag het niet, al was het voor de meiden wel vroeg uit de veren afgelopen zaterdag. Om 9.00 uur stond een uitwedstrijd tegen SJO Dronrijp Foarút Combinatie MO15-2 te wachten. Dus op tijd uit bed en al vroeg verzamelen op de Robbenplaat. Aan een livevideo op Facebook was te zien dat de dames niet veel last hadden van het vroege uur. Helaas waren de meiden van DFC wakkerder want Zeerobben liep in Menaam tegen een 4-1 nederlaag aan. Hoewel de dames gewend zijn aan gevoel van winnen, gaan de dames met een verlies ook prima om. Een vierde plaats op dit moment in de competitie is niet slecht voor dit team dat grotendeels nog uit MO13 meisjes bestaat.

 

Ook MO15-1 had een uitwedstrijd op het programma en wel in het hoge noorden van Friesland. In Dokkum wachtte een wedstrijd tegen Be Quick Dokkum MO15-2. Na de nipte winst op de Leeuwarder Zwaluwen van vorige week zitten de meiden weer in een lekkere flow. In Dokkum stonden de dames in de rust al met 0-3 voor om uiteindelijk de wedstrijd met een 2-4 te beslissen. Goed genoeg op door te stoten naar de 2e plaats in de competitie. Volgens leider Henk Boutsma de taak voor de meiden om daar ook te eindigen aan het eind van de competitie. Gezien de komende tegenstanders lijkt dat niet onmogelijk maar het blijft voetbal en dan rolt het balletje soms niet zoals je in eerste instantie verwacht. We zullen het zien de komende weken.

 

12 punten uit vier wedstrijden, 100% resultaat waar de meiden van MO19-1 aan het begin van het (najaar)seizoen niet eens van droomden. Maar toch is het de gelukkige waarheid waar de ploeg zich nu in bevind. Na winst op Urk thuis (11-2), H’Boys uit (1-4), RVC uit (1-4) en afgelopen zaterdag H’Boys thuis (9-1) staat de ploeg vier bovenaan in de competitie met een doelsaldo van +23. Het elftal speelde afgelopen zaterdag zonder linkervleugelspits en topscoorder Inge Mulder maar mocht Fleur Timmermans verwelkomen als nieuw lid van het team. Fleur heeft in het verleden gevoetbald bij Robur/fc Harlingen en ONS Sneek. Voor de middenvelder kon haar debuut bij Zeerobben niet beter beginnen. Het derde doelpunt van de robben kwam op haar naam. De uiteindelijke uitslag na 90 minuten was afgelopen zaterdag 9-1 voor de oudste junioren van de Meiden van Zeerobben. Volgende week spelen de dames uit tegen hekkensluiter SC Joure MO19-1, een week later zal dan dé sleutelwedstrijd van deze competitie gespeeld worden op het Oostersportpark. Dan vindt de topper plaats tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1. De winnaar van deze wedstrijd kan dan weleens aan het einde van de competitie de kampioen worden.

 

Programma voor de komende week voor de Meiden van Zeerobben:

Woensdag 8 november

 

 

20.00 uur

MKV’29 VR2

Zeerobben VR1

 

 

 

Zaterdag 11 november

 

 

08.45 uur

Zeerobben MO15-2

SDS MO15-1

10.00 uur

SDS MO13-1

Zeerobben MO13-1

10.45 uur

SC Joure MO19-1

Zeerobben MO19-1

11.00 uur

Zeerobben MO11-1

Mulier MO11-1

11.35 uur

Zeerobben VR1

Arum VR1

11.55 uur

Zeerobben MO15-1

Drachten MO15-1

 

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op Facebook http://facebook.com/robbenvrouwen of op Twitter http://twitter.com/robbenvrouwen

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oudpapiergeld nuttig besteed op ikc het Noorderlicht

05-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen week stond er in de HC een artikel over het inzamelen van oud papier door de Stedelijke Muziekvereniging.

33ste uitgave Oud Harlingen magazine gepresenteerd.

05-11-2017

HARLINGEN - Donderdag 2 november presenteerde de Vereniging Oud Harlingen in het Hannemahuis het nieuwe magazine.

Solid weer deelnemer Friese Korenslag

05-11-2017

FRANEKER - Op 11 november a.s. is in de Martinikerk de 3e Friese Korenslag.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine