De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De maand augustus bij Zeerobben

06-08-2020

HARLINGEN - De maand augustus staat normaal gesproken voor velen in het teken van vakantie vieren en langzamerhand weer voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

De maand augustus bij Zeerobben De beloftes van Zeerobben zijn o.l.v. Camaru van Oostveen inmiddels alweer 14 dagen in training. Zaterdag a.s. spelen ze de 1e oefenwedstrijd al. Zaterdag start ook de A-selectie met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Foto: Frans Bode.

De maand augustus staat voor het voetbal in het teken van voorbereiden op het seizoen dat komen gaat. Dat is dus bij Zeerobben niet anders.

 

Competitie/beker

Er is lang doorgetraind i.v.m. de corona-perikelen. Het complex bleef langer open en ondanks dat de kantine en de kleedaccommodaties gesloten waren maakten veel teams daar gebruik van. Na een korte stop gaat de voorbereiding voor veel teams weer los. De beloftes van Zeerobben zijn zelfs alweer 14 dagen in training en vanaf zaterdag gaat ook de A-selectie beginnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Berry Zandink. Voorafgaand aan de competitie die op zaterdag 19 september van start zal gaan, wordt zoals gebruikelijk eerst met de bekercompetitie gestart. Voor zover bekend ziet voor Zeerobben de start van de bekercompetitie voor de verschillende teams er als volgt uit:

 

Zeerobben 1    
29 augustus 17.00 uur Zeerobben 1 - LSC 1
5 september 14.30 uur Kollum 1 - Zeerobben 1
12 september 17.00 uur Zeerobben 1 - FVC 1
Zeerobben 2    
29 augustus 14.30 uur NOK 2 - Zeerobben 2
5 september 12.30 uur  Zeerobben 2 - Makkum 2
12 september 14.30 uur QVC 2 - Zeerobben 2
Zeerobben 3    
29 augustus 12.00 uur L. Zwaluwen 2 - Zeerobben 3
5 september 15.00 uur  Zeerobben 3 - Wykels Hallum 2
Zeerobben JO19-1    
29 augustus 10.30 uur   Zeerobben JO19-1 - FC Burgum JO19-1
5 september 15.00 uur L. Zwaluwen JO19-1 - Zeerobben JO19-1
12 september  10.30 uur Be Quick D. JO19-1 - Zeerobben JO19-1
Zeerobben JO17-1    
29 augustus 12.45 uur Zeerobben JO17-1 - Hardegarijp JO17-1
5 september 10.30 uur SJO Broekster W. JO17-1 - Zeerobben JO17-1
12 september 10.00 uur  L/ Zwaluwen JO17-1 - Zeerobben JO17-1
Zeerobben JO15-1    
29 augustus  10.30 uur  Workum JO15-1 - Zeerobben JO15-1
5 september 10.30 uur Zeerobben JO15-1 - ONS JO15-1
12 september 10.30 uur Zeerobben JO15-1 - Franeker JO15-1

Het speelschema voor de competitie zal op 22 augustus bekend worden gemaakt. Ook het bekerprogramma voor de overige teams zal binnenkort bekend worden gemaakt door de bond.

 

Oefenwedstrijden

Voorafgaand aan de bekerwedstrijden zullen er ook nog de nodige oefenwedstrijden worden gespeeld door zowel de senioren- als de jeugdteams. De volgende oefenwedstrijden zijn al vastgelegd waarbij de eerste zaterdag al is:

 

8 augustus Zeerobben 2 - Dr. Boys (Aanvang 12.30 uur)
15 augustus ONS - Zeerobben
15 augustus Zeerobben 2 - Leovardia 1
22 augustus Zeerobben - Sneek Wit Zwart
22 augustus Zeerobben 2 - ONS (o21)
25 augustus LSC - Zeerobben
25 augustus Zeerobben 2 - QVC

Trainingen jeugdteams

Na de korte zomerstop zijn de corona-omstandigheden dus zodanig verbeterd dat de jeugd dus weer mag trainen en wedstrijden mag spelen. Dit alles overigens wel nadrukkelijk onder het Zeerobben protocol. Zoals altijd zijn er binnen de jeugdafdeling nog wat gaatjes te vullen maar met behulp van ouders, de oudste jeugdleden en supporters moet het lukken om met elkaar dit plaatje weer rond te krijgen en er met elkaar weer een prachtig seizoen van te maken.

 

De essentie van het beleven van jeugdsport is het ervaren van plezier in het trainen en wedstrijden spelen en daarin is naast de juiste teamindeling, leuke en goede trainer (s) en leider (s), een geschikte competitie-indeling het beleven met elkaar cruciaal! Samen dingen doen, samen proberen te winnen, samen verlies delen, samen plezier maken is juist in deze bijzondere tijden hard nodig! Dit sociale aspect geldt voor alle spelers maar ook voor alle ouders en alle supporters.

 

De vereniging is maar wat trots op het feit dat het seizoen 2020-2021 kan worden gestart met maar liefst 30 jeugdteams. Daarbij inbegrepen zijn 3 meisjesteams te weten MO17, MO13-1 en MO13-2. Zeerobben hoopt dat meer meisjes gaan voetballen zodat er ook nog een MO11 kan worden ingeschreven. En dan zijn er natuurlijk ook nog de Waddenrobkes. Voor spelertjes van 4 tot 6 jaar wordt er elk jaar een interne competitie georganiseerd in het najaar en in het voorjaar. In de winter is er een speciaal winterprogramma voor deze groep. Zij voetballen elke zaterdagochtend in hun eigen arena. Nu er ook een JO14 is heeft de vereniging bij de jongens in elke leeftijdscategorie teams die in competitieverband uitkomen. Naast JO14-1 komen ook JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO12-1, JO9-1 en JO8-1 op hoofdklasse niveau uit het komend seizoen. JO13-1 en JO10-1 komen uit in de 1e klasse. M.b.t. de overige teams heeft het jeugdbestuur geprobeerd om de teams zoveel mogelijk op een passend niveau in te delen. Het is altijd afwachten of dat ook gelukt is uiteraard.

 

In week 32 is Nick Hoogeveen (samen met Jens van der Sluis) degene die met de selectie van 15-1 de spits afbijt met de start van de trainingen.

 

In week 33 beginnen begeleiding en spelers van 14-1, 17-1 en 19-1 en in week 34 zijn dat 13-1 en 13-2.

 

In week 34, vanaf maandag 17 augustus, gaan alle leerlingen weer naar school en probeert Zeerobben ook alle jeugdteams (jongens en meisjes) weer te laten beginnen met de trainingen.

 

Aangepast protocol

Zeerobben is enorm opgelucht dat er vanaf eind augustus weer in beker- en competitieverband gevoetbald mag worden en dat er sinds 1 juli weer toeschouwers welkom zijn op het Oostersportpark. Nu ook de kantine vanaf morgen weer opengaat, heeft het bestuur het protocol verder moeten uitbreiden en aanpassen op grond van de geldende richtlijnen van o.a. het RIVM, de gemeenteverordening en protocollen NOC/NSF. Het ging in ons land de afgelopen maanden goed met het onder controle krijgen en houden van het Coronavirus. Versoepelingen waren daarvan een logisch gevolg. Maar nu het virus in Nederland en de omringende landen toch weer oplaait, is voorzichtigheid geboden. De vereniging heeft op haar site iedereen dringend verzocht om zich te houden aan het gepubliceerde protocol.

 

Accommodatie

Zeerobben is al vanaf januari 2018 in gesprek met de gemeente Harlingen over de slechte staat van de kleedaccommodatie op het sportcomplex Oostersportpark.

 

In de afgelopen jaren is er regelmatig overleg geweest tussen het bestuur en de gemeente Harlingen omtrent het achterstallige onderhoud van de kleedaccommodatie, toiletten en de scheidrechterruimtes. Op 30 oktober 2019 heeft de gemeente opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de buitensportaccommodatie van Zeerobben. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de kleedruimtes niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen en op meerdere punten zijn afgekeurd. De vloeroppervlakte van kleed- en doucheruimtes is te klein. Ook de hygiëne laat op meerdere punten te wensen over. Dit heeft ertoe geleid dat meerdere kleedruimtes flink verbouwd moeten worden om weer te kunnen voldoen aan de eisen van nu. De gemeenteraad heeft inmiddels groen licht gegeven voor groot onderhoud van de accommodatie. Na de zomervakantie zal een werkgroep met de gemeente in gesprek gaan om de plannen verder uit te werken. Dit alles zal moeten leiden tot een accommodatie die weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

 

Actie

In de zomervakantie werd er door Zeerobben nog een zgn. “Ballenactie” opgezet. De vereniging heeft voor het komende seizoen in ieder geval 100 nieuwe ballen nodig. Iedereen kon meedoen. Via een actielink kon je een bal doneren aan de vereniging. Iedereen die één of meerdere ballen doneert (leden en/of sponsoren), zal worden genoemd op een bord dat in het ballenhok komt te hangen. Het streven was om 100 ballen via deze actie binnen te halen en dat is gelukt. Binnen enkele weken stond de teller op 100. Materiaalman Thijs de Vries kan weer ruimte vrijmaken in de kasten.

 

Zeerobben maakt zich op voor het seizoen 2020-2021. Laten we hopen en er met elkaar aan werken dat het seizoen uiteindelijk ook daadwerkelijk van start kan gaan. Zaterdag in ieder geval al de eerste oefenwedstrijd op het Oostersportpark om 12.30 uur. Dan spelen de beloftes tegen Drachtster Boys 2.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

U2 OnAir bij Omroep RSH

06-08-2020

HARLINGEN - Zaterdag 8 augustus van 10.00 – 11.00 uur, presentatie en techniek door Dorus Breidenbach.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai
Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas