Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Kalishnikovs laten Trebol swingen

11-02-2019

HARLINGEN - Stil zitten was er niet bij tijdens het concert georganiseerd door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen op zondagmiddag 10 februari.

De Kalishnikovs laten Trebol swingen Foto: Gitta Overmaat.

Er werd dan ook volop gedanst in de sfeervol ingerichte grote theaterzaal tijdens het swingende optreden van De Kalishnikovs, de minibigband die zich heeft gespecialiseerd swingmuziek uit de jaren’30-’40 van de vorige eeuw voor Lindy Hop dansers.   

 

Trebol schudde bij tijd en wijle schudden op zijn grondvesten van al dat enthousiasme op de dansvloer. De grote zaal ademde door zijn sfeervolle belichting en uitgekiende schikking van tafels en stoelen dan ook de intieme sfeer uit van een echte jazzclub. Bovendien had de band uit Eindhoven dansers meegenomen die de Lindy Hop tot in de puntjes beheersen. Hun demonstratie werkte zo aanstekelijk dat binnen de kortste keren grote delen van het publiek zich ook op de dansvloer waagden. Het voordeel van de Lindy Hop is dat het een dans is die uit enkele basispassen bestaat en verder vooral op improviseren op de muziek is gestoeld, waardoor iedereen die een beetje soepel is in de heupen er ook vlot aan mee kan doen.

 

De Kalishnikovs beheersen de swingmuziek die nodig is voor deze dans bovendien tot in de perfectie. De fijne blazerssectie van zes man weet zowel in het samenpsel als de solo’s het tempo er goed in te houden en de arrangementen van de veelal klassieke jazzstandaard zijn verrassend en wonderschoon. Daarbij worden ze ondersteund door een zeer strakke ritmesectie (bas, drums, piano en gitaar). Werk dat we kennen van Cab Calloway, Benny Goodman, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald kwam allemaal voorbij. Het was heel herkenbaar, maar klonk tegelijkertijd ook heel fris en nieuw. En dat allemaal op een zeer druiligerige zondagmiddag in een sfeervol Trebol. Jammer dat door de aangekondigde sloop van de Stadsschouwburg dit hier in de toekomst niet meer kan zonder dat er nu zicht wordt geboden op een goed alterternatief.    

 

Muziek

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen