Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Kalishnikovs laten Trebol swingen

11-02-2019

HARLINGEN - Stil zitten was er niet bij tijdens het concert georganiseerd door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen op zondagmiddag 10 februari.

De Kalishnikovs laten Trebol swingen Foto: Gitta Overmaat.

Er werd dan ook volop gedanst in de sfeervol ingerichte grote theaterzaal tijdens het swingende optreden van De Kalishnikovs, de minibigband die zich heeft gespecialiseerd swingmuziek uit de jaren’30-’40 van de vorige eeuw voor Lindy Hop dansers.   

 

Trebol schudde bij tijd en wijle schudden op zijn grondvesten van al dat enthousiasme op de dansvloer. De grote zaal ademde door zijn sfeervolle belichting en uitgekiende schikking van tafels en stoelen dan ook de intieme sfeer uit van een echte jazzclub. Bovendien had de band uit Eindhoven dansers meegenomen die de Lindy Hop tot in de puntjes beheersen. Hun demonstratie werkte zo aanstekelijk dat binnen de kortste keren grote delen van het publiek zich ook op de dansvloer waagden. Het voordeel van de Lindy Hop is dat het een dans is die uit enkele basispassen bestaat en verder vooral op improviseren op de muziek is gestoeld, waardoor iedereen die een beetje soepel is in de heupen er ook vlot aan mee kan doen.

 

De Kalishnikovs beheersen de swingmuziek die nodig is voor deze dans bovendien tot in de perfectie. De fijne blazerssectie van zes man weet zowel in het samenpsel als de solo’s het tempo er goed in te houden en de arrangementen van de veelal klassieke jazzstandaard zijn verrassend en wonderschoon. Daarbij worden ze ondersteund door een zeer strakke ritmesectie (bas, drums, piano en gitaar). Werk dat we kennen van Cab Calloway, Benny Goodman, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald kwam allemaal voorbij. Het was heel herkenbaar, maar klonk tegelijkertijd ook heel fris en nieuw. En dat allemaal op een zeer druiligerige zondagmiddag in een sfeervol Trebol. Jammer dat door de aangekondigde sloop van de Stadsschouwburg dit hier in de toekomst niet meer kan zonder dat er nu zicht wordt geboden op een goed alterternatief.    

 

Muziek

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

Reacties

Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen
Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen