Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 9, 10 & 11 augustus verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Kalishnikovs laten Trebol swingen

11-02-2019

HARLINGEN - Stil zitten was er niet bij tijdens het concert georganiseerd door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen op zondagmiddag 10 februari.

De Kalishnikovs laten Trebol swingen Foto: Gitta Overmaat.

Er werd dan ook volop gedanst in de sfeervol ingerichte grote theaterzaal tijdens het swingende optreden van De Kalishnikovs, de minibigband die zich heeft gespecialiseerd swingmuziek uit de jaren’30-’40 van de vorige eeuw voor Lindy Hop dansers.   

 

Trebol schudde bij tijd en wijle schudden op zijn grondvesten van al dat enthousiasme op de dansvloer. De grote zaal ademde door zijn sfeervolle belichting en uitgekiende schikking van tafels en stoelen dan ook de intieme sfeer uit van een echte jazzclub. Bovendien had de band uit Eindhoven dansers meegenomen die de Lindy Hop tot in de puntjes beheersen. Hun demonstratie werkte zo aanstekelijk dat binnen de kortste keren grote delen van het publiek zich ook op de dansvloer waagden. Het voordeel van de Lindy Hop is dat het een dans is die uit enkele basispassen bestaat en verder vooral op improviseren op de muziek is gestoeld, waardoor iedereen die een beetje soepel is in de heupen er ook vlot aan mee kan doen.

 

De Kalishnikovs beheersen de swingmuziek die nodig is voor deze dans bovendien tot in de perfectie. De fijne blazerssectie van zes man weet zowel in het samenpsel als de solo’s het tempo er goed in te houden en de arrangementen van de veelal klassieke jazzstandaard zijn verrassend en wonderschoon. Daarbij worden ze ondersteund door een zeer strakke ritmesectie (bas, drums, piano en gitaar). Werk dat we kennen van Cab Calloway, Benny Goodman, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald kwam allemaal voorbij. Het was heel herkenbaar, maar klonk tegelijkertijd ook heel fris en nieuw. En dat allemaal op een zeer druiligerige zondagmiddag in een sfeervol Trebol. Jammer dat door de aangekondigde sloop van de Stadsschouwburg dit hier in de toekomst niet meer kan zonder dat er nu zicht wordt geboden op een goed alterternatief.    

 

Muziek

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg