Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Drie uren van Harlingen: motorsfeer van de jaren 70 en 80

22-01-2018

HARLINGEN – De 24-uurswegraces van dertig, veertig jaar geleden lieten een onuitwisbare indruk achter in de harten van motorrijdend Nederland.

De Drie uren van Harlingen: motorsfeer van de jaren 70 en 80 Tajan van der Wiel met de Japauto Honda, waarmee hij dit jaar hoge ogen hoopt te gooien tijdens de Drie uren van Harlingen.

Een dag en een nacht lang bromden de Laverda’s, Honda’s en Nortons destijds over de stratencircuits. Grootheden als Tonnie van Schijndel, Hans Hutten en Harry van der Kruis vestigden er definitief hun naam. Die dagen komen niet meer terug, maar met de Drie Uren van Harlingen laat de Stichting Visserijdagen Harlingen in elk geval de herinnering herleven.

 

De Stichting Visserijdagen Harlingen organiseert het evenement samen met de racedemoclub SAM. Jules Dutrieux, voorzitter van de Visserijdagen Harlingen: “We zijn heel positief over de Drie Uren van Harlingen. Het evenement zal plaatsvinden op bedrijventerrein Oostpoort en het wordt officieel onderdeel van de Visserijdagen. We zien het als een mooie, vernieuwende toevoeging aan ons programma.”

 

Echt racen is vandaag de dag niet meer aan de orde. De wedstrijd zal men nu verrijden op basis van regelmatigheid. Het team waarvan de rondetijden de minste afwijkingen vertonen gaat met de beker naar huis. De wedstrijd wordt verreden in de avonduren.

 

“We organiseren avondendurances als deze al sinds 2011”, vertelt Carolien de Weerdt, penningmeester van de Stichting Aanvullende Motorsport (SAM). “Het deelnemersveld is ten dele samengesteld uit heropgestapte coureurs van toen en verder uit mensen die sinds 2011 voor het eerst aan baansport zijn gaan doen. Het gaat om klassieke motoren, die gebouwd zijn vóór 1989. We verdelen de deelnemers in de klassen ‘Vintage’ (tot 1982) en Youngtimer’ (1983-1989).”

 

De hierboven al genoemde motorlegende Tonnie van Schijndel behoort tot de regelmatige deelnemers aan de endurances van de SAM. “Het gaat me om de leuke sfeer, de verbroedering van de sport, het ontmoeten van vrienden van vroeger; én om de motoren van die tijd, natuurlijk!”

 

Er neemt ook een Harlinger team deel aan het endurancekampioenschap. “Al vanaf de eerste wedstrijd in 2011 waren we erbij”, zegt Tajan van der Wiel, die aan de Vaartweg werkt in zijn kleine motorwerkplaats. “Met onze replica van de roemruchte Japauto 24-uursracer hebben mijn racemaat Gijs van Hesteren en ik geen wedstrijd gemist. Nog nooit haalden we het podium. Wie weet zal het ons met onze lokale baankennis dit keer wél lukken.”

 

Op de zondag zijn de Visserijdagen afgelopen, maar daarmee is het motorplezier nog niet voorbij. Het Classic Racing Team komt dan naar Harlingen, voor een regelmatigheidsdemo overdag. Vele coureurs nemen eraan deel, met historische motormerken als Kreidler, Honda, MV Agusta, Ducati, Yamaha, BSA. Bij de zijspannen rijden merken als Suzuki, BMW en Triumph mee. Aan de start staan de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, de Rookieklasse en de zijspannen.

 

 

Bedrijfsleven Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt

22-01-2018

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen heeft onderzoek gedaan naar de recreatie & toerisme in de gemeente Harlingen.

Jappie Saakstra opnieuw lijsttrekker Harlinger Belang

22-01-2018

HARLINGEN - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert Jappie Saakstra opnieuw de kandidatenlijst van Harlinger Belang aan.

Nieuwe bomen en werkzaamheden N31 Harlingen

22-01-2018

HARLINGEN - Benieuwd wat de werkzaamheden voor deze week zijn?

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns